VIDEO Eugen Tomac, despre proiectul privind alegerea primarilor în două tururi: „Sper să văd și semnătura lui Ponta!”

PMP a demarat încă din mai 2018 campania „Alegem primarul în două tururi”, prin care îşi propunea strângerea a peste 1 milion de semnături pentru revenirea la alegerea primarului în două tururi de scrutin. Inițiativa venea după un alt demers în acest sens, legislativ, din 2017. Din perspectiva PMP, sistemul de vot cu un singur tur avantajează PSD, dar și PNL, întrucât primarii în funcție pleacă din start cu cele mai mari șanse.

Președintele PMP, Eugen Tomac, a fost vineri prezent la Constanța, alături de candidatul partidului la alegerile prezidențiale, Theodor Paleolologu și președintele organizației locale a PMP, Claudiu Palaz. Cu acest prilej, Tomac s-a năpustit pe premierul Viorica Dăncilă, despre care a spus că este obligată să vină cu Guvernul în Parlament.

PMP, partid de opoziție, speculează greutățile prin care PSD trece în această perioadă și consideră că acum este șansa ca propunerea de alegere a primarilor în două tururi să fie transpusă în lege în cel mai scurt timp. În acest sens, Tomac așteaptă și sprijinul lui Victor Ponta, președintele PRO România.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.