VIDEO Drulă, ales PREȘEDINTE al USR din primul tur: „Vă spun cu toată convingerea: Daţi-ne voturile! Nu mai daţi voturile bandiţilor ăstora!”

Cătălin Drulă a fost ales preşedinte al USR din primul tur în urma votului online. Rezultatul va fi validat la Congresul din 16 iulie. „Nu mai avem timp în USR de vedetisme şi de politică imatură”, a declarat Drulă după anunţarea rezultatului votului. Cătălin Drulă a anunţat că a fost ales preşedinte a, USR în urma scrutinului intern din partid el obţinând 71% dintre voturile exprimate.

Este un mandat de a face opoziţie pe bune actualei puteri falimentare, este un mandat pentru organizare şi seriozitate internă”, a declarat Drulă. „Colegii mei din USR mi-au dat încrederea unui mandat de a conduce partidul, de a conduce singura forţă modernizatoare, democratică, liberală din România către alegerile din 2024. Este o onoare, le mulţumesc tuturor colegilor mei indiferent de opţiunea avută la aceste alegeri şi încrederea lor mă obligă”, a anunţat Cătălin Drulă.

Cred că peste 71% din colegii mei miau dat încrederea şi le mulţumesc. Am cerut un mandat clar şi partidul USR mi l-a dat, este un mandat de a face opoziţie pe bune actualei puteri falimentare, este un mandat pentru organizare şi seriozitate internă şi este un mandat penyru ca USR să dea premierul şi preşedintele acestei ţări. Aşa putem face acele schimbări pe care ni le dorim cu toţii”, a declarat liderul USR.

Cătălin Drulă a transmis că pentru USR este momentul „unei noi epoci, cea de maturitate şi de stabilitate”. El a transmis un mesaj de unitate colegilor si de partid.

Suntem o singură echipă de astăzi, echipa USR. S-a terminat cu echipa lui Cutare şi cu echipa lui Cutărică, de astăzi suntem toţi USR. Cine înţelege că munca şi spiritul de echipă produc rezultate e binevenit şi e colegul nostru bun şi vom construi de aici împreună cu toţi colegii noştri, indiferent de ce opţiuni au avut. Dar ce nu mai putem să facem este că nu mai avem timp în USR de vedetisme şi de politică imatură. Cine rămâne acolo se plasează singur în afara partidului nostru”, mai spune Drulă.

El a transmis, pe de altă parte românilor mesajul că „există speranţă”, criticând „trădarea lui Iohannis care a adus PSD-ul la guvernare” şi „socialismul cu epoleţi” de la guvernare.

Drulă spune că amploarea crizei economice „este cauzată de guvernarea banditească a PSD şi PNL, o guvernare care cheltuie banii oamenilor cu nesimţire şi îndatorează ţara zi de zi cu 1000 de euro pe secundă”.

Acesta precizează că România nu se poate redresa „peste noapte şi miraculos” ci cu „muncă, tenacitate şi perseverenţă”.

Vă spun cu toată convingerea: daţi-ne voturile! Nu mai daţi voturile bandiţilor ăstora care au dus ţara acolo unde este, care nici nu ştiu, nici nu vor, nici nu pot şi se gândesc doar la ei cel mai rău este că vor să ne facă să credem că asta e, atât se poate, că suntem puţini care vrem o Românie modernă, o Românie corectă, o Românie fără speciali. (…) EU sunt aici să vă spun că se poate şi că de astăzi zilele socialismului cu epoleţi sunt numărate”, a adăugat Drulă.

Întrebat dacă ia în calcul o candidatură la alegerile prezidenţiale, acesta a răspuns că atunci când se va lua o decizie în acest sens în partid, aceasta va fi anunţată.

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, consideră că formaţiunea politică pe care o conduce se află într-un „moment al maturităţii”, cu o singură echipă care nu va mai vorbi „pe mai multe voci”. Drulă folosește limbajul comunist, numind viitorul USR ca fiind „epocă” și își amenință subordonații din partid. Cel supranumit „Drulău” impune legea tăcerii în Uniune și șterge pe jos cu mandatele lui Dan Barna și Dacian Cioloș: „Gata cu vedetisme și politică imatură. Lucrăm cu seriozitate!”, este ordinul dat de cel ajuns șef de partid cu doar 12.000 de voturi.

Este momentul unei noi epoci în USR, cea de maturitate şi de stabilitate. Suntem aici să construim şi pentru 2024 şi pentru 2028, suntem aici ca să rămânem o forţă în politica românească. Suntem o singură echipă de astăzi: echipa USR. S-a terminat cu echipa lui cutare şi a lui cutărică. Cine înţelege că munca şi spiritul de echipă produc rezultat, este binevenit. Nu mai avem timp în USR de vedetisme şi politică imatură. Cine rămâne acolo, se plasează singur în afara partidului nostru.(…) Vom continua să lucrăm cu seriozitate şi nu vom mai vorbi pe mai multe voci. De aceea am spus că suntem o singură echipă, cea a USR”, a spus Drulă, după ce a fost ales la şefia USR.

El a apreciat această alegere drept „o onoare”, mulţumindu-le colegilor pentru încrederea acordată.

„Este o onoare. Le mulţumesc colegilor mei, indiferent de opţiunea avută şi încrederea lor mă obligă. Mulţumesc şi echipei mele din campania internă frumoasă pe care am avut-o. În USR avem un vot democratic (…) şi am avut aproximativ 80% prezenţă. (…) Am cerut un mandat clar şi partidul mi l-a dat, pentru a face opoziţie pe bune actualei puteri falimentare, pentru organizare şi seriozitate, pentru a da premierul şi preşedintele acestei ţări României în 2024. USR a trecut prin etape fireşti de dezvoltare. O mişcare civică, cetăţenească. Intrarea în Parlament şi consilii locale. Lupta cu Dragnea. Confirmarea în alegeri. Guvernarea. Este timpul unei noi epoci în evoluţia acestui partid. Cea de maturitate şi stabilitate”, a spus Cătălin Drulă.

El a precizat că „USR trebuie să dea preşedintele României pentru a putea face schimbări în România”. Drulă a spus că USR va anunţa candidatul partidului când va fi decis printr-un proces democratic intern.

El a menţionat că USR a fost dat afară de la guvernare de „coaliţia securisto-socialistă care a pus stăpânire pe România”.

„Suntem aici ca să le spunem românilor că există speranţă. Oamenii sunt, pe bună dreptate, speriaţi şi îngrijoraţi. După doi-trei ani de pandemie s-au trezit cu o trădare pe masă, a lui Iohannis, care a dus PSD la guvernare, cu o criză economică şi cu socialism cu epoleţi la guvernare. Preţurile cresc, ratele la credite cresc, economia dă semne îngrijorătoare de frânare. (…) Guvernarea banditească a PNL-PSD cheltuie banii oamenilor cu nesimţire şi îndatorează ţara zi de zi. 1.000 de euro pe secundă, oameni buni! Putem avea şi bună guvernare şi politicieni care să fie în slujba poporului cu adevărat. Am demonstrat asta, deja. Există speranţă şi se poate. (…) Cu muncă, cu tenacitate, perseverenţă, lucrurile se schimbă în bine în ţara asta. Daţi-ne voturile! Nu le mai daţi bandiţilor ăstora care au dus ţara acolo unde este, care nici nu ştiu, nici nu pot şi nici nu vor şi se gândesc doar la ei. (…) Am 41 de ani, iubesc ţara asta şi ştiu că se poate mult mai mult decât atât. Sunt aici ca să vă spun că se poate şi că de astăzi zilele socialismului cu epoleţi sunt numărate. Haideţi alături de USR!”, a adăugat Drulă.

Au fost înregistrate 18.177 de voturi şi o prezenţă de 77,17 la sută. Drulă a obţinut 71,34% din voturi, fiind urmat de Cătălin Teniţă, cu 14,89%. Pe următoarele locuri s-au clasat: Octavian Berceanu – 11,23%, George Ungureanu – 0,90%, Miroslav Taşcu Stavre – 0, 76%, Alexandru Kiss – 0,53%. Rezultatul votului pentru preşedinţia USR va fi validat în cadrul unui congres online ce va avea loc pe 16 iulie. Mandatul lui Cătălin Drulă la conducerea partidului va fi de patru ani.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.