VIDEO DOCUMENT Premierul Ciucă: „Banii cheltuiți de România, de când a început războiul în Ucraina, vor fi DECONTAȚI de Bruxelles”

Premierul Nicolae Ciucă a spus, sâmbătă, după șeința de Guvern, că sumele cheltuite de statul român de când a început războiul din Ucraina vor fi decontate de Bruxelles.

„Un subiect a fost acela de a identifica totalul cheltuielilor de când a început războiul din Ucraina. Este vorba de 51 de milioane de lei. Am discutat cu toate ministerle de linie pentru a înainta hârtiile la Bruxelles pentru decontări. Am stabilit costurile pentru cetățenii ucraineni. Pentru cei cazați în spațiile statului, costul e de 50 de lei pe persoană, pentru cei cazați în alte spații, 100 de lei pe persoană. Suma din fondul de rezervă este de 208 milioane”, a spus Nicolae Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă a explicat că hub-ul umanitar din România va fi coordonat de la Bruxelles și organizat la Suceava. Ciucă a ținut să mulțumescă tuturor cetățenilor români pentru mobilizare și a spus că aceștia au dat un exemplu întregii lumi.

Am abilitat prin hotărârea CNSU ca Departamentul pentru Sitiauții de Urgență să organizeze un hub umanitar în România. Acesta va fi organizat la Suceava. Pentru acest hub umanitar am discutat cu președintele Klaus Iohannis și președintele Comisiei Europene. Avem convingerea că acest hub, sub coordonarea autorităților de la Bruxelles, va putea asigura coerența și va ajuta cetățenii ucraineni să treacă peste această perioadă dificilă. Am putut să observăm cu toții mobilizarea exemplară a cetățenilor români, a instituțiilor neguvernaementale, dar și a instituțiilor statului. Vreau să le mulțumesc tuturor pentru modul în care au ales să îi ajute pe niște oameni aflați într-o situație foarte grea, generată de invazia Rusiei în Ucraina”, a mai spus Ciucă:

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *