Spread the love

Guvernul Ludovic Orban inițiază Ordonanța prin care vor fi liberalizate programele din Sănătate și, cel mai probabil, va fi aprobată în următoarea ședință a Executivului.

Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică un proiect de Ordonanţă de Urgenţă care prevede modificarea Legii privind reforma în sănătate, în sensul în care programele naţionale de sănătate  – finanţate de stat – vor putea fi derulate „unitar” de către furnizori publici şi privaţi.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a invocat în acest sens faptul că în noiembrie a fost publicat de Comisia Europeană raportul de țară asupra sistemului sanitar și România este pe ultimele locuri din Europa la toate capitolele.

Despre această intenție a guvernului, deputatul constănțean al PRO România, Mircea Titus Dobre, a declarat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul partidului, faptul că, în urma adoptării Ordonanței, în final „vor avea acces la sistemul de Sănătate doar bogații”:

Președintele PRO România, Victor Ponta, a anunțat vineri faptul că partidul va iniţia o moţiune de cenzură imediat după ce Guvernul va emite „OUG prin care se privatizează banii daţi de români sistemului de sănătate”, precizând că se bazează pe sprijinul PSD, UDMR, ALDE şi USR. De asemenea, el am mai spus că PRO România va solicita imediat Avocatului Poporului sesizarea Curţii Constituţionale.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *