VIDEO Din nou probleme la Teatrul de Stat. Țuțuianu, nevoit să o repună pe Dumitrescu pe funcție; Şimşensohn, momentan, în stand-by!

Nici nu a apucat bine să înceapă treaba, pentru că proaspătul manager numit la Teatrul de Stat Constanța, Erwin Şimşensohn, este pus în stand-by! Asta pentru că zilele trecute Tribunalul Constanța a admis contestația fostului manager, Dana Dumitrescu și, astfel, Consiliul Județean Constanța a fost nevoit să o repună pe aceasta pe funcție.

CITEȘTE ȘI:

Vineri, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean, liberalii au ridicat o serie de probleme de la Teatrul de Stat, din perioada în care Dumitrescu era manager, cu prilejul adoptării bugetului de venituri și cheltuieli al instituției.

„Sunt două contracte din 2018, prin care s-au plătit 7.000 de euro unui regizor și scenograf, Radu Dinulescu, care trebuia să realizeze premiera un spectacol în termen de 60 de zile. În urma controlului efectuat de corpul de control al CJC s-a constatat că s-au făcut niște plăți pentru aceste contracte, dar nu s-au îndeplinit întru totul obligațiile contractuale și s-a dispus recuperarea acelor bani. Din câte știm, până la această oră acești bani nu s-au recuperat, mai mult: am observat în bugetul de anul acesta că se acordă o sumă de 60.000 lei către același regizor, pentru același spectacol. (…) Avea termen de executare iunie 2018, au trecut zece luni, ce s-a întâmplat? Mai ales că ați dispus control!”, a spus consilierul județean liberal Marian Crușoveanu.

marian crusoveanu
Consilierul județean liberal, Marian Crușoveanu

Erwin Şimşensohn a fost prezent la ședință și i-a răspuns consilierului județean:

În aceeași ședință, a fost adoptat un proiect de hotărâre prin care demiterea Danei Dumitrescu din 22 martie a.c. a fost anulată. Cu toate acestea, președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu, a lăsat de înțeles că intenția sa ca Şimşensohn să fie manager rămâne valabilă și că lupta cu Dana Dumitrescu nu se oprește în acest punct.

„Cunoașteți speța de la Teatrul de Stat, știți cu toții ce s-a întâmplat acolo. Acel contract nu a fost executat în totalitate, plățile au fost parțiale, nu s-a întâmplat din vina regizorului, ci din vina conducerii manageriale a Teatrului de Stat, s-a convenit să se repună acel spectacol pe tapet și să se plătească diferența. (…) Cei responsabili vor răspunde, vă garantez treaba asta și vor fi făcute acțiuni în instanță și se vor recupera banii de la cei care se fac vinovați!”, a spus Țuțuianu.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.