VIDEO: DEZMĂȚ PE BANII STATULUI! Șefii Transelectrica, sub umbrela unei conferințe, și-au adus la mare familiile și secretarele

Forumul Regional al Energiei – FOREN este un eveniment internațional în domeniul energiei, anul acesta aflat la cea de-a 14-a ediție, organizat de către Asociația Comitetul Național Român al Consiliului Mondial al Energiei (CNR-CME), cu sprijinul Consiliului Mondial al Energiei. Compania Națională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA este co-organizator al Forumului, fiind membru fondator al CNR-CME.

Oficial și pompos vorbind, FOREN este cel mai important şi reprezentativ eveniment pentru comunitatea energeticienilor din România și are statutul de eveniment regional CME pentru Europa Centrală şi de Est, forum care beneficiază de sprijinul necondiționat al deputatului de Constanța al PSD, Iulian Iancu, președinte al CNR-CME, practic ONG-ul abonat la fondurile Transelectrica SA. Compania este co-inițiator la această inutilitate pe bani publici și cele ce urmează ne vor demonstra de ce.

FOREN 2018 la Vox Maris Costinești

În cadrul FOREN 2018, organizat în perioada 10-14 iunie, la celebrul resort Vox Maris din Costinești, au fost programate aproximativ 40 de evenimente de profil, iar Transelectrica ne-a precizat că a fost „prezentă la expoziție cu un stand de companie”.

Locația nu a fost aleasă întâmplător, Vox Maris este cunoscută ca fiind discretă, vizitată de personaje din lumea mondenă și nu numai, practic cel mai luxos complex fortăreață din Costinești.

Conferința și banul public, cheia unui concediu de lux la mare pentru neamuri și subordonați

Pentru un astfel de eveniment, se impunea doar prezența conducerii Transelectrica și conexiunea cu expertiza „internaționalilor” prezenți. Numai că lucrurile nu au stat deloc așa. Transelectrica ne-a precizat că reprezentanții companiei au participat „în calitate de reprezentanți oficiali sau în calitate de autori sau co-autori de lucrări”.

TOMIS NEWS a solicitat clarificări la Transelectrica cu privire la persoanele care au participat la FOREN 2018 și scopul prezenței lor la eveniment. Confruntați cu dificultatea, reprezentanții Transelectrica s-au baricadat sub umbrela intrării în vigoare a prevederilor GDPR, începând cu 25 mai 2018.

„La FOREN 2018 au participat reprezentanți ai conducerii executive și neexecutive a CNTEE Transelectrica SA (Directorat și Consiliu de Supraveghere) și reprezentanți ai companiei care au susținut lucrări în cadrul sesiunilor științifice ale FOREN. (…) Reprezentanții CNTEE Transelectrica SA au participat etapizat, în funcție de scopul prezenței dumnealor la lucrările evenimentului: în calitate de reprezentanți oficiali sau în calitate de autori sau co-autori de lucrări. Lista de lucrări cu autori și co-autori, atât din partea CNTEE Transelectrica SA, cât și din partea altor entități din sistemul energetic, poate fi consultată pe site-ul Forumului Regional al Energiei. Informațiile solicitate de dumneavoastră referitoare la numele și prenumele persoanelor se încadrează în categoria datelor cu caracter personal și intră sub incidența legislației specifice care asigură protecția acestora”, au precizat reprezentanții Transelectrica pentru TOMIS NEWS.

Sesiuni științifice, dezbateri intense și autori de lucrări, termeni care aproape impresionează. În realitate, din cei 50 de reprezentanți ai Transelectrica prezenți la FOREN 2018 au avut discursuri doar… patru! Aceștia au fost membrul directoratului, Andreea Georgiana Florea (moderator); directorul direcţiei pentru Relaţiile cu Autorităţile de Reglementare, Adrian Șuța (în sesiunea a II-a), managerul energetic Doina Ilișiu și directorul general executiv al societăţii, Adrian Constantin Rusu.

Aceștia sunt oficialii, dar pe lângă ei au mai participat și familiile lor și subordonații și… familiile lor! În total: aproximativ 50 de persoane! Informațiile au fost puse la dispoziția TOMIS NEWS de unul dintre participanții la FOREN 2018 și care ne-a detaliat următoarele:

„A fost aici Gheorghe Olteanu, expert în falimente. Omul ăsta angajează pe bandă rulantă pensionari la Transelectrica, foști colaboratori ai săi, prăfuiți și obosiți care parazitează compania. Nu a lipsit nici Fănel Mihalcea, care nu are nici un fel de expertiză în domeniul energetic. În fine, Rusu și-a adus la FOREN toți cei nouă consilieri, care și-au luat la rândul lor familiile după ei. Cam vreo 50 de inși de la noi din companie au participat”. 

Asta nu este tot: în ciuda faptului că forumul a avut loc în perioada 10-14 iunie, toți aceștia au și-au tras vacanța pe banii statului în perioada 9 – 16 iunie! Și pentru că oamenii s-au plictisit să fie baricadați la Vox Maris timp de o săptămână și-au condimentat vacanța primită gratuit în Eforie, de unde și prezentăm secțiunea video cu „cei patru reprezentanți care au prezentat lucrări științifice”:

Cine sunt barosanii 

Membrii Consiliului de Supraveghere l-au reconfirmat în funcţia de preşedinte pe Gheorghe Olteanu. În perioada 1997-2001, Olteanu a fost director tehnic la Luxten SA. La numai două săptămâni de la renumirea în funcție, la Adunarea Generală a Acționarilor de bilanț, Gheorghe Olteanu a declarat că transportatorul energetic este o companie strategică, iar prioritatea acesteia este asigurarea siguranței sistemului energetic și nu obținerea de profit, exact mesajul care nu trebuia să ajungă în piață de la o companie listată pe Bursă!

Fănel Mihalcea a fost procuror la Parchetul Brăila și este nimeni altul decât tatăl secretarului Camerei Deputaților Silvia Claudia Mihalcea. Cel mai bine plătit om din Camera Deputaților nu este președintele Liviu Dragnea, care încasează 16.675 de lei brut pe lună, ci Silvia Claudia Mihalcea, care are în griiă bugetul instituției. Mihalcea, care a fost angajată în ianuarie 2017 în această funcție, primește 17.900 de lei brut pe lună și, în perioada august 2012 – martie 2016, a fost manager general al Oficiului Naţional al Registrului Comerţului.

Adrian Constantin Rusu lucrează la Transelectrica din 1998 și în 2013 a fost dat afară din directorat întrucât superiorii săi descoperiseră că în influenta sa calitate încerca să facă afaceri personale în numele companiei. În 20 aprilie a.c. a fost numit din nou membru în directoratul Transelectrica, în ciuda faptului că în urma Raportului din 2016 al Curții de Conturi, pentru contractele păguboase cu SC Smart SA, contracte făcute și administrate de Rusu ca director de mentenanță al Transelectrica, s-a făcut o plângere penală la DNA, plângere care s-a transformat într-un dosar penal.

Statul controlează Transelectrica prin Ministerul Economiei, care are o participație de 58,69%, restul titlurilor fiind deținute de investitori de portofoliu. Compania s-a listat în urma unei oferte publice primare pentru 10% din titluri, în contul unei majorări de capital, derulată în iunie 2006.

DISTRIBUIE
error0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*