VIDEO: DEZMĂȚ PE BANII STATULUI! Șefii Transelectrica, sub umbrela unei conferințe, și-au adus la mare familiile și secretarele

Forumul Regional al Energiei – FOREN este un eveniment internațional în domeniul energiei, anul acesta aflat la cea de-a 14-a ediție, organizat de către Asociația Comitetul Național Român al Consiliului Mondial al Energiei (CNR-CME), cu sprijinul Consiliului Mondial al Energiei. Compania Națională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA este co-organizator al Forumului, fiind membru fondator al CNR-CME.

Oficial și pompos vorbind, FOREN este cel mai important şi reprezentativ eveniment pentru comunitatea energeticienilor din România și are statutul de eveniment regional CME pentru Europa Centrală şi de Est, forum care beneficiază de sprijinul necondiționat al deputatului de Constanța al PSD, Iulian Iancu, președinte al CNR-CME, practic ONG-ul abonat la fondurile Transelectrica SA. Compania este co-inițiator la această inutilitate pe bani publici și cele ce urmează ne vor demonstra de ce.

iancu foren

FOREN 2018 la Vox Maris Costinești

În cadrul FOREN 2018, organizat în perioada 10-14 iunie, la celebrul resort Vox Maris din Costinești, au fost programate aproximativ 40 de evenimente de profil, iar Transelectrica ne-a precizat că a fost „prezentă la expoziție cu un stand de companie”.

Locația nu a fost aleasă întâmplător, Vox Maris este cunoscută ca fiind discretă, vizitată de personaje din lumea mondenă și nu numai, practic cel mai luxos complex fortăreață din Costinești.

Conferința și banul public, cheia unui concediu de lux la mare pentru neamuri și subordonați

Pentru un astfel de eveniment, se impunea doar prezența conducerii Transelectrica și conexiunea cu expertiza „internaționalilor” prezenți. Numai că lucrurile nu au stat deloc așa. Transelectrica ne-a precizat că reprezentanții companiei au participat „în calitate de reprezentanți oficiali sau în calitate de autori sau co-autori de lucrări”.

TOMIS NEWS a solicitat clarificări la Transelectrica cu privire la persoanele care au participat la FOREN 2018 și scopul prezenței lor la eveniment. Confruntați cu dificultatea, reprezentanții Transelectrica s-au baricadat sub umbrela intrării în vigoare a prevederilor GDPR, începând cu 25 mai 2018.

„La FOREN 2018 au participat reprezentanți ai conducerii executive și neexecutive a CNTEE Transelectrica SA (Directorat și Consiliu de Supraveghere) și reprezentanți ai companiei care au susținut lucrări în cadrul sesiunilor științifice ale FOREN. (…) Reprezentanții CNTEE Transelectrica SA au participat etapizat, în funcție de scopul prezenței dumnealor la lucrările evenimentului: în calitate de reprezentanți oficiali sau în calitate de autori sau co-autori de lucrări. Lista de lucrări cu autori și co-autori, atât din partea CNTEE Transelectrica SA, cât și din partea altor entități din sistemul energetic, poate fi consultată pe site-ul Forumului Regional al Energiei. Informațiile solicitate de dumneavoastră referitoare la numele și prenumele persoanelor se încadrează în categoria datelor cu caracter personal și intră sub incidența legislației specifice care asigură protecția acestora”, au precizat reprezentanții Transelectrica pentru TOMIS NEWS.

Sesiuni științifice, dezbateri intense și autori de lucrări, termeni care aproape impresionează. În realitate, din cei 50 de reprezentanți ai Transelectrica prezenți la FOREN 2018 au avut discursuri doar… patru! Aceștia au fost membrul directoratului, Andreea Georgiana Florea (moderator); directorul direcţiei pentru Relaţiile cu Autorităţile de Reglementare, Adrian Șuța (în sesiunea a II-a), managerul energetic Doina Ilișiu și directorul general executiv al societăţii, Adrian Constantin Rusu.

Aceștia sunt oficialii, dar pe lângă ei au mai participat și familiile lor și subordonații și… familiile lor! În total: aproximativ 50 de persoane! Informațiile au fost puse la dispoziția TOMIS NEWS de unul dintre participanții la FOREN 2018 și care ne-a detaliat următoarele:

„A fost aici Gheorghe Olteanu, expert în falimente. Omul ăsta angajează pe bandă rulantă pensionari la Transelectrica, foști colaboratori ai săi, prăfuiți și obosiți care parazitează compania. Nu a lipsit nici Fănel Mihalcea, care nu are nici un fel de expertiză în domeniul energetic. În fine, Rusu și-a adus la FOREN toți cei nouă consilieri, care și-au luat la rândul lor familiile după ei. Cam vreo 50 de inși de la noi din companie au participat”. 

Asta nu este tot: în ciuda faptului că forumul a avut loc în perioada 10-14 iunie, toți aceștia au și-au tras vacanța pe banii statului în perioada 9 – 16 iunie! Și pentru că oamenii s-au plictisit să fie baricadați la Vox Maris timp de o săptămână și-au condimentat vacanța primită gratuit în Eforie, de unde și prezentăm secțiunea video cu „cei patru reprezentanți care au prezentat lucrări științifice”:

Cine sunt barosanii 

Membrii Consiliului de Supraveghere l-au reconfirmat în funcţia de preşedinte pe Gheorghe Olteanu. În perioada 1997-2001, Olteanu a fost director tehnic la Luxten SA. La numai două săptămâni de la renumirea în funcție, la Adunarea Generală a Acționarilor de bilanț, Gheorghe Olteanu a declarat că transportatorul energetic este o companie strategică, iar prioritatea acesteia este asigurarea siguranței sistemului energetic și nu obținerea de profit, exact mesajul care nu trebuia să ajungă în piață de la o companie listată pe Bursă!

Fănel Mihalcea a fost procuror la Parchetul Brăila și este nimeni altul decât tatăl secretarului Camerei Deputaților Silvia Claudia Mihalcea. Cel mai bine plătit om din Camera Deputaților nu este președintele Liviu Dragnea, care încasează 16.675 de lei brut pe lună, ci Silvia Claudia Mihalcea, care are în griiă bugetul instituției. Mihalcea, care a fost angajată în ianuarie 2017 în această funcție, primește 17.900 de lei brut pe lună și, în perioada august 2012 – martie 2016, a fost manager general al Oficiului Naţional al Registrului Comerţului.

mihalcea

Adrian Constantin Rusu lucrează la Transelectrica din 1998 și în 2013 a fost dat afară din directorat întrucât superiorii săi descoperiseră că în influenta sa calitate încerca să facă afaceri personale în numele companiei. În 20 aprilie a.c. a fost numit din nou membru în directoratul Transelectrica, în ciuda faptului că în urma Raportului din 2016 al Curții de Conturi, pentru contractele păguboase cu SC Smart SA, contracte făcute și administrate de Rusu ca director de mentenanță al Transelectrica, s-a făcut o plângere penală la DNA, plângere care s-a transformat într-un dosar penal.

Statul controlează Transelectrica prin Ministerul Economiei, care are o participație de 58,69%, restul titlurilor fiind deținute de investitori de portofoliu. Compania s-a listat în urma unei oferte publice primare pentru 10% din titluri, în contul unei majorări de capital, derulată în iunie 2006.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
 •  

2 comentarii la „VIDEO: DEZMĂȚ PE BANII STATULUI! Șefii Transelectrica, sub umbrela unei conferințe, și-au adus la mare familiile și secretarele

 • miercuri, 18 septembrie 2019 la 14:30
  Permalink

  Este chiar fascinant cum ați zugrăvit eforturile dvs de a proteja/promova interesele statului român. Din păcate, din ceea ce spun angajații ministerului economiei, sunteți un simplu ipocrit, abonat la posturi bine remunerate la stat. Un demers asemănător ați avut anunț trecut, când, in timpul unei ședințe de la minister, ați scos o perla care a rămas în memoria celor prezenți: ” păi dacă noi, ăștia din minister, nu avem influență la firmele statului, atunci cine mai are!?”
  In principiu era vorba despre finanțarea de către Transelectrica a unui eveniment din Politehnica! O chestie cu Centenarul, dar care, cu siguranță, poate fi justificat de dvs printr-un discurs la fel de pompos…
  In acest moment ați prins un post de consilier la ANRM, alaturi de alt consilier al ilustrului Andrusca… vă felicit pentru ferocitatea cu care va agățați de job-urile de la stat!

  Răspunde
 • miercuri, 18 septembrie 2019 la 05:06
  Permalink

  Better late then never,asa ca vazand eu cam tarziu acest atac mizer,dau o replica argumentata desi se spune ca nu trebuie sa te pui cu prostii care au ceva scoala.Evenimentul incriminate este in realitate dedicat prezentarii de comunicari stiintifice,solutii la provocarile actuale legate de siguranta sistemului energetic national,realizari notabile in implementarea strategiei nationale prin TYDP (Planul de dezvoltare pe 10 ani al retelei de transport al energiei).Au participat activ cadre didactice de la toate universitatile tehnice din tara(inclusiv strainatate)companii romane si straine din domeniul energetic,institute de cercetari si proiectari,specialisti de marca ,studenti,masteranzi,doctoranzi,etc.Mentionez contributia CNR-CME,partener prestigious in frunte cu reputatul specialist recunoscut pe plan national,european si mondial.Pentru cunoscatori nu e necesar sa dezvolt;pentru publicul larg intoxicat de amar de vreme cu tot felul de ineptii,refulari,manipulari,intoxicari ale unor raspandaci de angoase agnostice,sunt necesare cateva precizari.In ciuda mentinerii provizoratului cronic atat al directorilor executive cat si ai membrilor Consiliului de supraveghere,Compania Nationala TRANSELECTRICA a obtinut rezultate notabile atunci cand oameni capabili au avut acces la mandate de conducere.Vorbesc concret de perioada martie 2018-martie 2019 in care am activat ca presedinte al consiliului de supraveghere la TRANSELECTRICA:1)dupa 10 ani in fruntea companiei,ca CEO(director general)a fost adus un om din interiorul companiei,intrrupand seria de oameni din afara,unii straini de domeniu 2)a fost curmata practica nefericita a OAVT-urilor(optiuni pentru actiuni virtuale Transelectrica)prin care unii directori au castigat sume enorme fortand obtinerea de profit in dauna investitiilor vitale pentru siguranta sistemului energetic national.Asa se explica interventia mea (inteleasa eronat si citata ca atare in articolul pe care-l dezmint aici,)si anume nu profitul pentru ca directorii sa incaseze sute de mii de euro/mandate ajungand ca in 2017 ompania sa fie pe pierdere!!!Ati mai auzit pe planeta pamant,ca o firma monopol natural al statului sa inregistreze pierderi,iar cei care au facut asta sa incaseze sute de mii euro??Am provocat mari dureri dar am facut-o impreuna cu valorosii salariati care INCA mai sunt,e drept,dominate numeric de fripturisti straini de stiinta energiei si managementului adecvat;pote fi acesta motivul atacului mizerabil 3)am cerut rectificarea procedurilor de achizitii publice astfel incat sa nu mai fie posibile esecuri celebre cand o firma ca ELCOMEX a castigat o licitatie de milioane de euro avand doar o polita de asigurare in loc de scrisoare de garantie bancara,a incasat avansul de milioane si apoi a intrat in insolventa(de fapt era in faliment cand “castigase”licitatia.Consecinta e ca nici acum statia de la Medgidia nu este finalizata,punand in pericol evacuarea enegiei CNE si parcurilor eoliene cele mai mari ale aEuropei,din Dobrogea.CA si alte investitii nerealizate in termen,care au dus la amputarea tarifului de transport,legal facuta de ANRE si la diminuarea drastica a profitului 4)In acest contest dificil,Compania e pe profit si in 2018 si in 2019(va fi)5)Am cerut instaurarea meritocratiei,rescrierea procedurilor de evaluare a resurselor umane,a riscurilor reale nu a celor teoretice,din carti,a procedurilor de achizitii publice,a reorientarii gandirii spre problem si nu spre solutii a salariatilor speriati de DNA (ssu muncind nu pentru Companie),lansarea unui Program de perfectionare adaptat uriaselor sarcini ale Companiei in era digitalizarii,a celei de-a patra revolutii industrial,selectionarea pe criteria de performanta;5)Am cerut scimbarea comportamentului ciudat fata de filialele SMART si FORMENERG in sensul de a impune filialei SMART prezentarea unui PLAN DE REDRESARE dat fiind starea de faliment prin diminuarea cu peste 50% a capitalului subscris si varsat(PIERDERI SI datorii mai mari de jumatate din 55 mil capital subscris si varsat)Reducerea costurilor de exploatare inclusiv prin mutarea din cladirea SKY TOWER Baneasa (etajele 23 si 24 ,ati mai auzit ca o firma cu personal de mentenanta sa fie urcata la asa inaltimi fata de pamantul pe care se afla retelele si statiile electrice de intretinut???)in sediul FORMENERG,firma statului, actionar 100% TRANSELECTRICA,reducand costurile cu chiria de peste 10 0ri;indeplinirea masurilor stabilite de Curtea de conturi ignorate de 6 ani(!!!)inclusiv recuperarea “investitiei” din TANZANIA,de aproape un million de euro,valoare actualizata;examinarea starii anormale prin care SMART nu este autoritate contractanta in spiritual legii;eliminarea practicii de asigurare a peste 93% din venituri pe seama comenzilor TRANSELECTRICA,contrar regulilor de la externalizarea activitatii si crearea in 2001 a filialei SMART;conform acestora,si avizului pozitiv al UE,TRANSELECTRICA era indreptatita la incredintarea de lucrari fara licitatie,descrescator,timp de 5 ani,pana in 2006,dupa care SMART era apta sa reziste concurentei pe piata 6)Am cerut ca filiala 100% FORMENERG sa fie vazuta ca un instrument de pefectionare continua a personalului si sa fie stopata practica stupida prin care doar 5-7% din cifra de afaceri a FORMENERG erau comezile Companiei7)Am cerut ca sa fie atent verificat contractual de imprumut cu banca ING Bank si de ce niciun creditor n-a cerut insolventa,desi legea romana le prmitea acest lucru,pentru ca SMART avea plati restante de ani de zile.8)Bazat pe experienta de 10 ani director general ICEMENERG la care Compania a detinut 100% actiunile in numele statului aflata in colaps in 2004 cand am venit ca dir general(datorii la stat de 2 milioane $ echivalent in lei)si anume ca TRANSELECTRICA a neglijat criminal activitatea de cercetare,in ciuda mandatarii de catre stat cu puterea de 100% actioner,refuzand obstinent colaborarea (cu exceptia regretatilor JEAN CONSTANTINESCU si ION MERFU)culminand cu actionarea in instanta a ICEMENERG care a cerut inregistrarea ca INSTITUT NATIONAL IN ianuarie 2004 in baza unei HG publicata in 2010 si torpilata perseverant pentru a nu fi realizata!!!!)Deci frati autori aimizeriei de articol eu sunt nu specialist in falimente ci un caz unic in tara cand ICEMENERG a fost savat din mana dezvoltatorilor imobiliari,contra chiar a Companiei delegate de stat sa-I administreze actiunile.Un imbecil de director anunta ca TRANSELECTRICA a decis sa vanda ICEMENERG si cu suma incasata sa modernizeze o statie de transformare(!)Asta da,viziune privind dezvoltarea prin cercetare,pe modelul ICA(cerrcetari agricole)numai ca in acest caz unii au facut puscarie.Azi statul roman are in proprietate publica o baza unica unde poate atrage un investitor de marca nu doar cu vorbe ci cu 36 hectare de teren in capital.Acum mi-a venit idea sa cer o medalie de fier vechi pentru aceasta performanta unica.Finalmente,dragi autori necunoscuti(si de aceea viteji ca niste feciori de lele)aflati ca ma gandesc sa va atac in instanta daca in 30 zile nu veniti ori cu dovezi ori cu scuze in publicatia DvsFiti linistiti ca nu pentru voi am facut efortul,ci pentru oamenii de buna credinta ca sa vada ca la fel sunt bombardati cu minciuni ca in cazul de fata

  Răspunde

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *