VIDEO Desfășurare de forțe a Uniunii Musulmane din România: fără megamoschee și valuri de refugiați. Muftiul, pus la zid: „un necalificat imoral, cu studii creștin-ortodoxe”

Grupul civic de opinie și inițiativă pentru Uniunea Musulmană din România a organizat, miercuri, o conferință de presă cu tematici diverse în care a dorit să puncteze foarte clar aspecte intens dezbătute în spațiul public, privind primirea refugiaților din țările afectate de război, modul în care muftiatul cultului musulman din România eșuează în a-și reprezenta propria comunitate și, punctul de forță al conferinței, mesajele transmise de Cătălin Berenghi și Călin Mărincuș, doi naționaliști care s-au făcut remarcați în tabăra care nu dorește construirea unei mega moschei la București.

Prezentatorul conferinței a fost Codruț Burdujan, care a ordonat temele de discuții și a comparat, de exemplu, politica excesiv de tolerantă a autorităților europene, deci și românești, în privința valurilor de imigranți, cu politica excesiv de ignorantă la adresa românilor din afara și imediata apropiere a țării.

Contestatar vehement al actualului lider al comunității musulmane din România, Ali Ibraim, a deschis conferința cu, susține el, dovezi incriminatoare împotriva muftiului Iusuf Muurat. Potrivit lui Ali Ibraim, muftiul nu are nici studiile necesare pentru a ocupa această funcție, este responsabil de dezastrul cimitirelor musulmane din Dobrogea și este implicat atât în fapte de corupție, cât și imorale.

„Onorariile de avocatură (pentru reprezentarea în cazul dosarului geamiei Hunchiar – n.r.) din ceea ce deținem noi se rezumă la 26.500 EUR, care au fost plătite ca titlu de onorariu avocațial. Și în acest caz, tot muftiul a fost cel care a provocat acest incident! Trecând peste asta, sunt și alte cazuri în care muftiul, în colaborare cu o ONG din Turcia, a dotat 57 de geamii din Dobrogea, iar nici o geamie nu are acte de proveniență sau certificat de calitate pentru lucrările care au fost executate. Mă refer expres la dotarea geamiilor cu încălzire prin pardoseală. O altă problemă este monopolul cărnii de sacrificiu. În fiecare an, cu ocazia Kurban Bairam, la ferma domnului muftiu de la Poarta Albă, vin zeci de tiruri de animale care se sacrifică în condiții improprii, fără ca autoritățile să poată controla acest delict. Mă refer la achiziția acestor animale, la autorizațiile fitosanitare, ținând cont că aceste animale sunt distribuite populației. O altă problemă este ilegalitatea – cum a ajuns să dețină o așa funcție: șefia musulmanilor din România! Avem dovezi cum că a fost falsificat statutul cultului musulman printr-un act adițional! Pentru a falsifica statutul unui cult recunoscut de statul român a fost nevoie de două semnături, printre care a celui care trebuia să candideze la această funcție și, ca o anomalie, în acel act adițional lipsește semnătura muftiului care ocupa această funcție la data respectivă! Problema moralității acestui muftiu: și-a abanonat familia, cu care are doi copii, o soție de aceeași religie cu dânsul și, în prezent, trăiește în concubinaj cu o creștină, căruia i-a dăruit un copil, realizat în perioada când încă mai era cu soția și cei doi copii. (…) Poate că este o noutate pentru mulți sau chiar unii nu vor crede, dar avem dovezi cum că Iusuf Muurat este singurul muftiu din lume care nu deține studiile recunoscute de statul român! Acest muftiu este necalificat! Conduce comunitatea musulmană având studii teologice la facultatea de teologie ortodoxă Valahia, din Târgoviște! Este doctorand în drept canonic, cu studiile făcute la Ovidius! Un muftiu musulman, de profesie preot ortodox, reprezintă comunitatea musulmanilor din România!”, a spus Ali Ibraim.

ali ibraim

S-a discutat și de cazuri de profanare a mormintelor musulmane, posibile prin ignoranța și indiferența muftiatului cultului musulman, aspect pe care teologul Bari Nerdin l-a clarificat, invocând învățături ale profetului Mohamed.

„Sunt multe versete în Coran, relatări ale profetului, în ceea ce privește respectul față de cei trecuți în neființă, care au drepturi egale cu cei care trăiesc. Nu îi revine nimănui dreptul de a deshuma. E de ajuns o relatare a profetului: ruperea osului decedat e ca și cum ai rupe degetul unui om care trăiește. (…) Noi, când am un om decedat, îl spălăm, cu apă nici caldă, nici rece, exact ca atunci când facem duș, pentru a nu-i face rău unui om decedat, de aceea deshumarea este interzisă, cu excepția unor cazuri penale – cercetare sau când nu mai există un loc de înmormântare, decizie care aparține celor care conduc zona respectivă și abia atunci se poate recurge la astfel de practici. Islamic vorbind, deci, această practică este interzisă. (…) Un lider religios, nu politic, trebuie să fie, din orice punct de vedere, un bun exemplu moral și spiritual. Din păcate, muftiul, la toate aceste examene, a picat. În materie de megamoschee, scandalul a pornit tot de la acest muftiu. Era vorba de un centru islamic și a ieșit în presă și a spus că va construi cea mai mare moschee din Europa și a reușit să atragă ura populației împotriva musulmanilor din România! Muftiul are datoria de a conduce această comunitate și de a o proteja, iar el a reușit să o dezbine și continuă să o facă. Avem imami cu școli în afară care au cerut să nu le fie recunoscute diplomele. În Dobrogea avem 80 de moschei, cu 35 de imami. Avem 3, 4, 5 sate cu un singur imam și chiar cazuri de oameni îngropați fără imam! (…) Când a anunțat că va construi cea mai mare moschee din Europa a spus că va închide toate moscheile din București, ceea ce este imposibil. În București sunt cetățeni care vorbesc limba turcă, arabă, români convertiți. Fiecare s-a legat de moscheea lui, de asociația la care se duce sau unde este moscheea apropiată de el și megamoscheea nu are capacitatea de a-i aduna pe toți. Nu au unde să se roage, de exemplu în ultimii doi-trei au închiriat stadionul Dinamo unde s-au rugat 6.000 de musulmani. Nu pot fi adunați într-o megamoschee. Eu cred că e vorba de ceva politic!”, a spus Bari Nerdin.

Refugiații: Nu suntem pregătiți să îi primim! Problemele se rezolvă la ei acasă, nu în Europa

Pe lângă temele privind moscheea din Capitală sau muftiul Murat Iuusuf, discuțiile s-au centrat și pe refugiații care se revarsă necontenit pe malurile Europei, inclusiv în România. Teologul Bari Nerdin consideră că „cel mai bun ajutor este să îi sprijin la ei în țară”.

„Am încercat să îi ajutăm pe imigranți cât am putut, umanitar vorbind, iar instituțiile trebuie să își facă datoria de a proteja cetățenii români dacă printre acești imigranți există teroriști. Noi nu ne putem da seama de acest lucru. La centrul din Galați, de exemplu, au fost și nemusulmani. Nu vrem ca noi musulmanii din România, pe aceste meleaguri, să avem de suferit din cauza unor practici greșite sau hotărâri greșite. Avem bunicii, străbunicii care au luptat pentru această țară! (…) Sunt zone precum Siria, Irak, Yemen… am discutat cu oameni de acolo și mi-au spus că au plecat pentru că seara venea armata loială președintelui și îi măcelărea, a doua zi venea ISIS și făcea la fel. Unii îi acuzau că sunt cu ISIS, ceilalți cu armata. Oamenii aceștia trebuie sprijiniți, dar cel mai bun ajutor este să îi sprijin la ei în țară, aducându-i aici nu rezolvăm prea multe. Trebuie rezolvată problema acolo, ca oamenii să stea la casele lor. Nu putem să delimităm cine este terorist sau nu!”, a mai spus Bari Nerdin.

Berenghi: „Această moschee, de la început, împreună cu valul de falși refugiați, a creat această falsă tensiune”

Finalul conferinței a fost asigurat de Cătălin Berenghi și Călin Mărincuș. Primul dintre aceștia și-a cerut scuze comunității musulmane, dacă prin gesturile sale s-a adus atingere credinței acesteia, însă protestul său inedit a fost un semnal de alarmă dat din disperare. Amintim că fostul soldat în Legiunea Străină, actualmente patron, Cătălin Berenghi a iniţiat un protest prin care a îngropat două carcase de porci pe terenul care a fost concesionat comunităţii musulmane din România, pentru construirea moscheii. Ca răspuns la gestul său, muftiatul a anunțat că va organiza o slujbă de „sfințire” a locului. Situația a fost clarificată de același Bari Nerdin.

„Din punct de vedere islamic, profestul a spus foarte clar că pământul este curat și de aceea nu este vorba de nici o slujbă și nici o sfințire a nici unui teren”, a spus Bari Nerdin.

„Eu am în București o cafenea care este pe specific oriental, se ascultă muzică arăbească și turcească, de 11 ani. Am prieteni arabi, musulmani, clienți și avem o bună conviețuire. Această moschee, de la început, împreună cu valul de falși refugiați, a creat această falsă tensiune. Nu avem nimic împotriva unui loc de rugăciune, dar inițial muftiul a spus că va face o moschee mică, apoi cea mai mare din Europa, la 10.000 de locuri, apoi că va fi un loc de școală, de 6.000 de locuri, apoi 8.000. Are București 8.000 de elevi musulmani? Nu, nu avem! În plus, această moschee se dorea și se dorește a fi construită lângă un campus universitar. Când sunt sărbătorile musulmane, cum se vor înțelege acești 18.000 de musulmani, unde sunt 25.000 de studenți români, cunoaștem bine cum se îmbracă domnișoarele în perioada verii? Vor fi tensiuni? Probabil da! Nici comunitatea musulmană nu dorește construirea megamoscheii. Au probleme aici în Dobrogea, vedem cu cimitirile aflate în stare deplorabilă. Sunt probleme cu care se confruntă. Republica Turcia nu a sprijinit foarte mult această comunitate. Construim o megamoschee care nu rezolvă problemele lor? (…) A fost și un abuz din partea premierului la vremea respectivă, dacă pentru Catedrala Mântuirii Neamului au durat doi-trei ani autorizațiile, pentru megamoschee în două săptămâni s-a găsit terenul, s-a aprobat, s-a semnat, totul în regulă, în sistem de urgență. Conform RA-APPS, acel teren valora patru milioane de euro, dar conform agențiilor imobiliare – între 11 și 13 milioane de euro. Donăm un teren când România nu are spitale! (…) Trebuie făcut echilibrat, nu trebuie făcut nici un abuz, nu trebuie atrasă ura oamenilor. Odată cu venirea falșilor refugiați, nu doresc ca comunitatea musulmană din România să fie băgată în aceeași găleată!”, a precizat Berenghi.

Mărincuș: „România nu poate asigura nimănui statutul de refugiat”

În încheiere, Călin Mărincuș, fondatorul paginii de facebook „NU islamizării României”, luptător de K1, iniţiatorul a mai multor proteste naționaliste, a precizat că, potrivit normelor internaționale, imigranții nu pot primi statutul de refugiați.

„La Turda, după anii 1990, a apărut un domn, de profesie escroc și țepar, care a înșelat foarte multă lume. A primit o bătaie soră cu moartea și a plecat în județul Neamț, unde s-a făcut musulman, a construit o moschee, bineînțeles că fondurile – face ce vrea cu ele, am înțeles că și-a prostituat și nevasta și acum păstorește o moschee pentru vreo trei membri, bineînțeles cu acceptul Muftiatului, că nu se poate altfel. Despre refugiați… statutul de refugiat privește persoana care părăsește domiciliul său, țara, din cauza unui război și se oprește în prima țară fără război. Ce țară de lângă România are război? În România nu putem oferi statutul de refugiat absolut nimănui! (…) Se întâmplă o invazie făcută la adăpostul unor politici bolnave, promovate de Franța, Germania, cu implicații pe care le știm și le vedem. Integrarea un fals concept, care nu se regăsește în realitate. Să ne gândim la atentatorii de la Charlie Hebdo – născuți și crescuți în Franța, cei de la Manchester Arena – născut și crescut în Anglia! Radicalismul poate lovi oriunde, ne-a ferit Dumnezeu în România și ne dorim să fie așa. Nu ne putem feri dacă facem infuzie de acești falși refugiați, care vin din zone care nu există război – Pakistan, Algeria. La nivel european, numai Germania a primit un milion de asemenea refugiați. 90% din ei sunt bărbați tineri. Ce bărbat fuge din țara sa, în loc să și-o apere? (…) Suntem toți ai României și acceptând aceste cote de falși refugiați, construcția acestei megamoschei, nu facem altceva decât să dezvoltăm un nou conflict artificial între români și musulmanii seculari pe care îi avem aici”, a spus Mărincuș.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
 •  

5 comentarii la „VIDEO Desfășurare de forțe a Uniunii Musulmane din România: fără megamoschee și valuri de refugiați. Muftiul, pus la zid: „un necalificat imoral, cu studii creștin-ortodoxe”

 • marți, 19 decembrie 2017 la 00:02
  Permalink

  D le Burdujan daca pe facebook discutand cu Marincus insinuati pe buna dreptate de altfel, ca Dugin este malefic, atunci cum se face ca exact la aceasta conferinta Berenghi vorbeste despre Dugin iar d voastra va faceti ca ploua cand asta se intampla??

  Răspunde
  • marți, 19 decembrie 2017 la 10:48
   Permalink

   Tot respectul pentru observatie, dle „Trump”. Sincer, nu mai tin minte exact contextul insa daca mi-a scapat acel moment imi asum vina, a fost doar o neatentie bazata pe increderea in cei care isi sustineau opiniile. Ar fi culmea sa luptam impotriva invaziei migrantilor islamisti dar sa pupam invadatorii sovietici. Va asigur de sentimentele mele curate si refuz sa cred ca domnii Marincus sau Berenghi ar putea aprecia ideologul armatei de ocupatie de ocupatie din Transnistria. Cu respect si simpatie!

   Răspunde
 • joi, 5 octombrie 2017 la 00:46
  Permalink

  Berengi e un Duginist si un rusofil si se mai intituleaza patriot. Mi e sila!

  Răspunde
 • joi, 21 septembrie 2017 la 11:50
  Permalink

  Super. asteptam asta de la voi, sa fiti alaturi de tara si sa nu lasati oamenilor rai sa va pangareasca religia ,tara si compatriotii

  Răspunde

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *