VIDEO Delfinariul se EXTINDE. Țuțuianu: „Am o mare problemă cu contestațiile la licitații. Sper să facem lansarea cât mai repede”

Consiliul Județean Constanța și Ministerul Turismului sunt în discuții de aproximativ un an și jumătate pentru extinderea Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța. Practic, vorbim de o incintă nouă, o finanțare de aproximativ cinci milioane de euro și… o lucrare care trebuie să înceapă cât mai repede.

Reuniți în ultima ședință ordinară din acest an, consilierii județeni constănțeni au aprobat proiectul „Extindere Delfinariu, municipiul Constanța”, în vederea finanțării prin HG 558/2017, privind Programul pentru dezvoltarea investițiilor în turism.

Discuțiile pentru acest proiect au început încă din vremea în care ministru al Turismului era constănțeanul Mircea Titus Dobre.

„A durat ceva… un an și jumătate… Primele discuții au început de pe vremea fostului ministru Dobre din Constanța, au continuat cu domnul ministru Trif, este un proiect de cinci milioane de euro. Sperăm că în următoarea perioadă avem și lansarea. Se crează alte bazine, pentru antrenamente ș.a.m.d. Este o altă clădire, în aceeași zonă. Așteptăm finanțarea, să văd contractul și finanțat să facem procedurile. Aici am eu o mare problemă, cu contestațiile la licitații, durează foarte mult și după ce văd finanțarea pot să spun exact termenul”, a spus președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu, după votul de miercuri.

Cum va arăta viitorul Delfinariu:

„Obiectivul general al proiectului îl reprezintă valorificarea durabilă a specificului local și a elementelor turistice de identitate națională prin extinderea și dotarea la standarde europene a infrastructurii Delfinariului, astfel încât infrastructura turistică de agrement extinsă să vizeze creșterea calității vieții, dezvoltarea turismului și crearea de noi locuri de muncă în județul Constanța. Obiectivele specifice vizează, între altele, dezvoltarea unui obiectiv turistic competitiv pe plan internațional, care să respecte reglementările în vigoare privind condițiile minime de deținere a mamiferelor marine”, se arată în proiectul adoptat miercuri.

Valoarea totală a lucrării este de peste 26 milioane lei și presupune construcția unui bazin de antrenamente, stații de filtre, sediu administrativ ș.a.m.d.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *