VIDEO De ce candidează Murad? Cum își plătește libanezul datoriile pentru Iorguș

Mohammad Murad, mult spus om de afaceri – după cum vom vedea, este aventurierul politic numărul 1 al județului Constanța în această campanie pentru alegerile locale. După o serie de fonfleuri electorale și plictisitoare cu premierul Ludovic Orban, Murad s-a umflat printr-o candidatură la Primăria Constanța. S-a răzgândit repede și în acest sens și a ajuns la concluzia că nu se supără nimeni dacă va spune că iubește Mangalia, că vrea – ca orice politician – să o salveze ș.a.m.d. Murad nu are în realitate nici un obiectiv politic personal, nu se consideră politician, nici nu își dorește să fie, el având doar două probleme: mari datorii la bănci, situație din care doar guvernul la care schelălăie poate să îl salveze și plata unei datorii pentru fostul primar și actual candidat pentru funcția de primar al Mangaliei, Zanfir Iorguș, din partea unei tocănițe politice: PSD, ALDE, PNȚCD, ADER și probabil ar mai fi fost și România Mare, dacă ar mai fi trăit Vadim.

Datoria la care ne referim constă în satul de vacanță Zodiac, din stațiunea Jupiter. În suprafață de aproximativ 70.000 mp, complexul în cauză conține restaurantul Tismana sau complexul Cătunul – Aurora. Tot satul a intrat în proprietatea SC Jupiter SA, adică pe vremea (surpriză!) lui Iorguș. Denumirea societății nu este întâmplătoare, prin privatizările păguboase produse la finalul anilor 1990 de Dan Matei Agathon, Murad a intrat, la propriu, în posesia a 90% din stațiunea Jupiter. Transferul despre care vorbim s-a făcut în baza unui Certificat de Atestare a dreptului de proprietate, emis de o instituție desființată de câteva sute de ori în ultimii ani – Ministerul Turismului, prin Ordinul nr. 154/1991. Alături de aceste bunuri, societatea Jupiter SA a dobândit și dreptul de proprietate asupra terenurilor aferente. Practic, aproape toate activele din stațiunile Jupiter și Cap Aurora au ajuns în buzunarul lui Mohammad Murad, cu galerie din partea lui Iorguș. La momentul respectiv, România se pregătea de cei 15.000 de specialiști promiști de guvernul CDR, Iorguș fiind țărănist. În 2003, când Iorguș nu a mai vrut să fie specialist, deci nici țărănist, a trecut la PSD, cu tot cu guvern și cu terenurile lui Murad. Astfel, la momentul sucirii politice a lui Iorguș a apărut o asociere între Consiliul Local Mangalia și SC Jupiter SA pentru un… Parc Acvatic pe terenurile pentru care Jupiter SA s-a angajat să plătească aproape 841.000 USD. Contractul semnat în 2003 este în vigoare pentru o perioadă de 25 de ani, timp în care Parcul în cauză trebuia… construit:

ctr1

Astfel, vă prezentăm Parcul Acvatic marca Iorguș și Murad, unde libanezul a investit conștiincios în… câini fără stăpân și gâște:

complex jupiter 1
complex jupiter
complex jupiter 2
complex jupiter 3

Ce caută Murad în politica mangaliotă

Povestea de la Jupiter cântărește enorm în ceea ce privește joaca politică a lui Murad. În ultimii ani, în sudul litoralului a sosit un investitor cu greutate. Nicolae Movileanu este managerul general al Delta Invest, furnizor al Dacia și Renault. Movileanu a devenit, în 2018, proprietarul complexului hotelier Mera Resort din Venus, ca punct de plecare pentru viitoare investiții aflate în desfășurare. Contractul Jupiter SA cu Consiliul Local Mangalia mai este valabil până în 2028. Murad nu are nevoie de un astfel de competitor, astfel că a intrat în cursa electorală pentru a-l încurca pe primarul în funcție și pentru a-l ajuta pe vechiul său prieten, Zanfir Iorguș, care, nu-i așa, ar fi singurul care l-ar putea zbura pe Movileanu din județul Constanța și imaginarul Parc Acvatic ar rămâne pe mâinile cui trebuie.

VA URMA!

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.