Spread the love

Președintele PSD, candidat al partidului la alegerile prezidențiale și premier proaspăt demis de opoziție, Viorica Dăncilă, organizează, joi, un turneu electoral în județul Constanța. Programul candidatului PSD a presupus următorul itinerariu:

  • ora 10:00 întâlnire electorală cu cetățenii din zona de nord a județului, terenul de sport din comuna Ciobanu. Au participat cetățeni din Ciobanu, Hârșova, Saraiu, Gârliciu, Horia, Ghindărești, Topalu, Crucea, Vulturu, Seimeni, Siliștea, Pantelimon și Grădina.
  • ora 13:30 întâlnire electorală cu cetățenii din zona centrală a județului pe stadionul din orașul Murfatlar. Au participat cetățeni din Murfatlar, Medgidia, Ovidiu, Valu lui Traian, Poarta Albă, Ciocârlia, Bărăganu, Castelu, Deleni, Adamclisi, Mereni și Peștera.
  • ora 18:30 întâlnire cu alegătorii din Constanța și zona de sud a județului – Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța. Au participat din Constanța, Mangalia, Năvodari, Eforie, Techirghiol, Agigea, Cumpăna, Limanu și Tuzla.

Laude fără oprire

În toate cele trei vizite, liderii PSD s-au întrecut în laude la adresa Vioricăi Dăncilă. De la mânușă de fier pe o mână de catifea, la femeia-bărbat sau chiar și mama națiunii, superlativele au fost la ele acasă. Totodată, s-au folosit expresii care mai de care mai năstrușnice și în privința adversarilor politici, precum Dumnezeu nu e neamț (aluzie la președintele Klaus Iohannis) sau din păcate, Dumnezeu nu are drept de vot, dar avem o șansă pe 10 noiembrie ș.a.m.d. Totodată, referirile biblice nu au lipsit aproape din nici un discurs, Dumnezeu și binecuvântare fiind nelipsite.

Viorica Dăncilă, în comuna Ciobanu

Dăncilă a refuzat covorul roșu al lui Gurgu

Viorica Dăncilă a ajuns cu întârziere încă de la prima întâlnire, așa că tot programul zilei a fost modificat în consecință. La Ciobanu, candidatul PSD a ajuns la ora 11:00, fiind întâmpinată pe terenul de fotbal al comunei de… covorul roșu și mai mulți membri PSD. Dăncilă nu a mers pe covorul roșu, ci s-a îndreptat spre mulțimea adunată din cele 13 localități.

Flancată de liderii PSD, Eugen Teodorovici și Mihai Fifor, dar și de parlamentarii și primarii PSD constănțeni, Dăncilă a urcat pe scenă. Cuvântul de deschidere a evenimentului l-a avut primarul Tudorel Gurgu.

Primarul comunei Ciobanu, Tudorel Gurgu

Răvășit de emoții, Gurgu a lăsat repede microfonul, apoi, rând pe rând, au vorbit primărița de la Cumpăna, Mariana Gâju; deputatul George Vișan, președintele PSD Constanța, Felix Stroe și liderii de la centru, Mihai Fifor și Eugen Teodorovici.

Deputatul George Vișan

Gurgu a ratat astfel momentul istoric al comunei. Miercuri, un microbuz cu megafon a colindat toată comuna, anunțând întrunirea electorală de a doua zi. Liberalii s-au sesizat și au făcut plângere pentru încălcarea legislației în materie, în prezent Poliția chemând la audieri mai mulți oameni, inclusiv șoferul microbuzului.

Laudatio de rigoare în comuna Ciobanu l-a asigurat Felix Stroe, care a punctat faptul că Viorica Dăncilă trebuie să ajungă președintele României după alegerile din toamnă.

La Ciobanu, Viorica Dăncilă le-a vorbit oamenilor despre realizările guvernului pe care îl conduce și, cu același prilej, a lansat o provocare pentru președintele în funcție, Klaus Iohannis, o dezbatere între cei doi.

Felix Stroe, dezlănțuit pe Iohannis

În Murfatlar, Viorica Dăncilă a fost așteptată tot în atmosferă microbistă, adunarea fiind programată pe terenul de fotbal din oraș.

De data aceasta, gazda a fost primarul Valentin Saghiu, care a fost scurt în declarații, lăsând loc de desfășurare alaiului din conducerea social-democrată.

Primarul orașului Murfatlar, Valentin Saghiu

Au luat cuvântul aceiași vorbitori de la Ciobanu, cu două excepții: senatorul Tit-Liviu Brăiloiu și președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

La Murfatlar, Felix Stroe a precizat faptul că Klaus Iohannis este un continuator al lui Traian Băsescu, România având astfel 15 ani de nerealizări.

VEZI CE A DECLARAT VIORICA DĂNCILĂ LA MURFATLAR!

Tot la Murfatlar, Mihai Fifor a apelat la multiculturalismul dobrogean, care trebuie să deversească drept model pentru abordarea politică la nivel național.

CITEȘTE ȘI:

Rocky de PSD și la Constanța

Coloana sonoră a filmului Rocky este melodia oficială de campanie a Vioricăi Dăncilă. Potrivită sau nu pentru un candidat femeie, social-democrații au fost impresionați de melodie și la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Întrunire PSD la Casa de Cultură a Sindicatelor Constanța

La această întâlnire, pe lângă vorbitorii din timpul zilei, s-au alăturat și reprezentanții organizațiilor municipale ale PSD, precum cea de femei, condusă de consilierul local municipal Mărioara Cojoc și organizația municipală a PSD, condusă de primarul municipiului, Decebal Făgădău.

Mărioara Cojoc

Decebal Făgădău s-a adaptat cu ușurință la trendul electoral din PSD, vorbind despre Dăncilă drept unul dintre cei mai puternici bărbați din politica românească.

CITEȘTE ȘI:

La Constanța, Viorica Dăncilă a ironizat opoziția, arătând faptul că aceasta a dat jos un guvern care avea un program de guvernare concret și… nu a pus nimic în loc, șapte bărbați nereușind să facă o majoritate, evident cu referire la liderii partidelor care au votat pentru moțiunea de cenzură.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *