Spread the love

În timpul stării de urgență, nu mai puțin de 15 localități din țară au avut parte de revolte, fiind necesară intervenția trupelor speciale ale Ministerului Afacerilor Interne pentru restabilirea ordinii publice. Recent, în timpul stării de alertă, toată țara a asistat stupefiată la polițiștii umiliți, amenințați și înjurați de un grup de scandalagii, în județele Gorj și Dolj. La Craiova, două clanuri rivale s-au bătut de trei ori în două săptămâni, în stradă. Luna trecută, la Baia Mare, trupele de intervenţie ale Poliţiei, Jandarmeriei şi Armatei au intervenit la un supermarket unde izbucnise o bătaie cu săbii şi cuţite între două clanuri interlope locale.

În ciuda intervențiilor în forță în aceste cazuri speciale, rămân mii de situații în care nu se intervine astfel și unde, deși nu există violență de grad ridicat, cetățenii sunt nevoiți să suporte un stress continuu din cauza celor care nu recunosc nici o autoritate, pentru că, oricum, nici o instituție a statului nu intervine niciodată. Exemplul de astăzi în acest sens este comuna Cumpăna, unde locuitorii de pe străzile Dealul Spirii, Berzei, Arcului, Banu Mărăcine, Egretei și Dorului au ajuns la capătul răbdării cu clanurile de țigani pentru care nu se aplică nici o lege.

Poliția Locală Cumpăna, Inspectoratul General al Poliției Române, Inspectoratul de Stat în Construcții, Garda de Mediu, ENEL, sunt doar câteva instituții pe care locuitorii de pe străzile menționate le-au sesizat. Vorbim despre locuitori de etnie romă care nu au locuri de muncă, majoritatea având caziere, care organizează petreceri interminabile, distrug gardurile și autoturismele parcate ale vecinilor, își agresează și intimidează vecinii, conduc autoturisme sub influența alcoolului, depozitează gunoiul pe marginea străzii, își trimit copiii să sustragă bunuri din gospodăriile din vecinătate, toate acestea culminând cu ironii la adresa Poliției locale și naționale pentru că „nu au ce să ne facă”. După o lungă perioadă fără nici un fel de reacție din partea acestor instituții, este evident că cei reclamați își asumă stăpânirea zonei și se comportă ca atare:

Polițistul pleacă cu coada între picioare: „Ți-am dat bani!”

Clanurile în cauză obișnuiesc să organizeze foarte des petreceri și, după ce aburii alcoolului își fac efectul, începe un adevărat circ. Urlete, scandaluri, bătăi târziu în noapte, pe care nu le poate opri nimeni, spre disperarea celorlalți locuitori din zonă, mulți dintre ei cu copii mici. La cea mai recentă sesizare a Poliției locale Cumpăna, polițistul local a plecat literalmente umilit de clanul în cauză, unul dintre romi strigând la omul legii că „ți-am dat bani!” Confruntat cu situația, polițistul local a plecat de la locul faptei fără să aplice nici o măsură:

Aceiași polițiști locali din Cumpăna sunt și pe post de hamali. În fotografia atașată observăm o lucrare edilitară din aceste zile a la Dorel, lucrătorii care operau frezarea pe strada Berzei au ocolit pur și simplu o mașină parcată, care a blocat astfel întreaga lucrare. Polițiștii locali au fost sesizați, s-au deplasat la fața locului, iar proprietarul nu a dorit să iasă din casă, dar le-a înmânat cheile autoturismului obedienților polițiști locali, care… au mutat mașina!

Poliția națională este la fel de competentă. Șeful postului de Poliție Cumpăna este Marius Albu. Recunoscut ca incompetent și perceput drept cantitate neglijabilă printre polițiștii constănțeni, pentru Marius Albu a fost nevoie de măsluirea concursului ca să obțină postul (Detalii, AICI!). Albu se pregătește de pensionare și pentru că da, se poate și mai rău, Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța se pregătește să oprească definitiv activitatea polițienească în comuna Cumpăna, prin numirea lui Constantin Miu la șefia postului de Poliție din localitate, sursele TOMIS NEWS din cadrul IPJ Constanța fiind foarte clare în privința acestuia: „Un puturos care a frecat-o toată viața la Cumpăna”.

Satul european cu… caii pe stradă

Comuna Cumpăna este beneficiară a indicatorului de sat european, prin găzduirea Centrului Comunitar Sfânta Maria. Acest sat european mai găzduiește și… herghelii comunitare, clanurile despre care vorbim dețin cai care, de multe ori, scapă pe stradă și devin un adevărat pericol pentru locuitori, în special pentru cei mai mici dintre ei:

Lipsa de reacție a autorităților, instituții care se limitează doar la amenzile pe care acești beneficiari de asistență socială și buni votanți nu le plătesc niciodată, duce la… legea de trib. S-a deschis dosar penal pentru distrugere împotriva unui membru al clanurilor, acesta, fiind beat, a luat la pumni mai multe autoturisme ale vecinilor, spărgând parbrize și oglinzi. În ciuda depunerii plângerii penale în urmă cu mai multe luni, Poliția nu a început nici măcar audierile, iar despre finalizarea dosarului putem astfel să discutăm de un orizont de timp calculat în… ani.

Satul european Cumpăna beneficiază de servicii de electrificare de la ENEL. Mulțumită bravilor noștri politicieni, ENEL are un statut special, întrucât nici o lege și nici o instituție din această țară nu poate să tragă la răspundere această companie niciodată. În paralel, ENEL nu are nici o treabă cu… furtul de curent. Clanurile din Cumpăna și-au tras rețea proprie de alimentare cu energie electrică. Având în vedere faptul că nici construcțiile în care locuiesc acești cetățeni nu au autorizații – spre indiferența autorității locale, ce ar mai conta niște furt de curent? Toată zona este plină de cabluri prin care clanurile de țigani sunt abonate la rețeaua de curent electric, fără nici un fel de autorizație și pentru care, evident, nu plătesc nimic. În tot acest tablou al ilegalității, cetățenii onești din zonă sunt nevoiți să suporte și… mirosurile. Orice obiect inflamabil este aruncat în sobele improvizate și, astfel, se mai bate un cui în cavoul satului european Cumpăna, prin norii negri de fum care, literalmente, îți taie respirația:

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *