VIDEO Culmea sindicalismului… constănțean: Dede Perodin (PSD), protestează ÎMPOTRIVA Guvernului… PSD!

Este protest mare astăzi în București, aproximativ 5.000 de persoane de la Blocul Național Sindical pichetează sediul Guvernului, principalele revendicări fiind legate de aplicarea Legii salarizării, adoptarea de măsuri pentru securitatea energetică şi alimentară a României şi încheierea unui pact naţional pentru industria de apărare.

Printre protestatari se regăsește și sindicalistul Dede Perodin, care, printre altele, mai este și consilier local din partea PSD, acesta fiind prezent la un miting împotriva… propriului guvern:

dede perodin 2

Ministrul Muncii Marius Budăi i-a invitat miercuri pe reprezentanții sindicatelor să fie parteneri în implementarea reformelor din PNRR. „Să ne asigurăm împreună că reforma legii salarizării, reforma legii pensiilor nu vor duce la sărăcirea cetățenilor români”, a spus ministrul la mitingul BNS. Ministrul Muncii Marius Budăi a vorbit miercuri în fața sindicaliștilor de la Blocul Național Sindical, care protestează în Piața Victoriei. „Fac aici apel la toate sindicatele, la toate patronatele, dacă am fost cu toții excluși din negocierea PNRR, vă invit acum să fiți parteneri în implementarea reformelor din PNRR, să ne asigurăm împreună că reforma legii salarizării, reforma legii pensiilor nu vor duce la sărăcirea cetățenilor români”, a spus ministrul. Marius Budăi spune că de săptămâna viitoare va începe implementarea unor măsuri în vederea protejării persoanelor vulnerabile.

budai
Ministrul Muncii, Marius Budăi

Suntem aici ca împreună, prin dialog social, să rezolvăm ceea ce dumneavoastră reclamați și reclamați pe bună dreptate. Începând de săptămâna viitoare vom implementa câteva măsuri care să vină în primul și în primul rând în sprijinul categoriilor vulnerabile. Vă vom invita la dialog pentru implementarea finală”, a adăugat ministrul.

Sindicaliștii de la BNS cer adoptarea unor măsuri de sprijin pentru a compensa efectele economice și sociale ale războiului din Ucraina, măsuri pentru securitatea energetică și alimentară a României, precum și reluarea aplicării Legii-cadru nr 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. De asemenea, sindicaliștii cer încheierea unui pact național pentru industria de apărare care să conțină măsuri concrete pentru relansarea acestui sector, precum și pentru a limita presiunea resimțită de populație de costurile de finanțare pentru dotarea Armatei.

Cerem modificarea în regim de urgență a Legii nr. 62/2011 a dialogului social astfel încât să ne putem exercita fără îngrădiri, drepturile fundamentale la organizare, negociere și grevă, așa cum sunt prevăzute în Constituția României. Vrem negocieri colective la nivel național și sectorial! Cerem dreptul de a negocia pentru federațiile reprezentative la nivel de unitate fără impunerea reprezentanților salariaților ca parte la negocierea colectivă!”, au mai transmis reprezentanții BNS.

https://www.youtube.com/watch?v=dM61lcS4_1k
DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “VIDEO Culmea sindicalismului… constănțean: Dede Perodin (PSD), protestează ÎMPOTRIVA Guvernului… PSD!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *