VIDEO Crește prețul pentru energie termică. Făgădău, către liberali: „Este dispoziția ANRE. Aplicăm modelul primarului vostru, de la Oradea!” SURPRIZA zilei din PNL!

Consilierii locali municipali s-au reunit, joi, în prima ședință ordinară din acest an în cadrul căreia, printre altele, au dezbătut și un proiect privind stabilirea prețului local pentru furnizarea energiei termice către populație. Evident, acest preț a crescut de la 1 ianuarie și, conform proiectului de hotărâre, este stabilit la 537,63 lei/Gcal.

CITEȘTE ȘI:

Liberalii s-au opus proiectului de hotărâre, liderul de grup, Adriana Arghirescu, invocând faptul că acum câteva luni au votat un proiect privind creșterea eficienței energetice, care nu s-a mai produs:

Noul preț este stabilit de OG 57/2019 și Decizia ANRE nr. 2025/27.XI.2019, astfel că primarul Decebal Făgădău a avut exact motivul pentru a se năpusti pe liberali, susținând că se supune deciziilor… guvernului liberal. Totodată, referitor la preluarea preluarea rețelei de transport a energiei termice de la CET, Făgădău a precizat că modelul provine de la… primarul liberal al Oradiei, Ilie Bolojan:

Primarul Făgădău a dat asigurări că, în ciuda Deciziei ANRE, prețul final pentru populație rămâne la 250 de lei.

CITEȘTE ȘI:

Rupere de rânduri printre liberali!

Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu 14 voturi pentru, 9 împotrivă și 2 abțineri. Aceste abțineri au venit din partea consilierului independent Andrei Popescu, dar și a unui consilier liberal, care și-a preluat mandatul în forță. Bogdan Barață a fost învestit în funcție și a depus jurământul chiar în ședința de joi, iar opțiunea sa de vot are o logică: este șef departament juridic al SACET!

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *