VIDEO Contractul de extindere a Delfinariului, SEMNAT la Constanța. Țuțuianu, în prezența ministrului Trif: „Vrem ca turismul din Dobrogea să îl depășească pe cel din Bulgaria”

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, este prezent miercuri la Constanța, la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii (CMSN), pentru a semna contractul de finanțare „Extindere Delfinariu, municipiul Constanța”. Trif a fost întâmpinat de directorul CMSN, Adrian Bîlbă și de președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

CITEȘTE ȘI:

Ulterior, Bîlbă, în calitate de gazdă, a făcut un tur al complexului cu Țuțuianu și Trif, explicând ministrului cum se vor concretiza exact investițiile și ce proiecte se intenționează să fie demarate de anul viitor.

bilba trif tutuianu

După turul complexului, ministrul și Horia Țuțuianu au asistat la o scurtă demonstrație a delfinilor, prilej cu care președintele CJC i-a oferit lui Trif explicații suplimentare privind oportunitatea investiției.

delfinariu

După turul complexului și a demonstrației din Delfinariu, Horia Țuțuianu și Bogdan Trif au susținut o conferință de presă în cadrul căreia au semnat mult așteptatul contract. Președintele CJC a amintit de investițiile derulate de Consiliu, împreună cu ministerul, în județ, punctând faptul că „turismul din Dobrogea trebuie să devină mai atractiv decât cel din Bulgaria”. De cealaltă parte, ministrul Trif a amintit de investițiile din turism, cu precădere cele de la Constanța.

Țuțuianu și Trif au semnat contractul de extindere a Delfinariului, durata de implementare a proiectului fiind de 24 de luni, în prezent fiind derulată procedura de achiziție publică a execuției de lucrări. Totodată, valoarea totală a proiectului este de peste 22 milioane lei (aproximativ 4,7 milioane de euro), din care contribuția ministerului este de 70%, iar a CJC de 30%.

Potrivit proiectului, viitorul bazin de antrenamente va avea 600 mp, adâncimea apei de 5,20 m, cu un volum total de 3.094 mc de apă. Bazinul va fi dotat cu o platformă de eșuare dublă (pentru doi delfini) și va prezenta particularități specifice mediului natural, creând astfel condiții de tip lagunar, inclusiv cu o zonă nisipioasă în partea de nord. De asemenea, va fi construit și un sediu administrativ, cu camere pentru antrenori, preparare hrană, magazine, vestiare, dușuri ș.a.m.d.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.