VIDEO CONTRACTE SEMNATE: CJC și DGASPC, în parteneriat pentru proiecte destinate persoanelor cu dizabilități. Țuțuianu: „Se văd tot mai mult investițiile pentru persoanele din sistemul de protecție socială”

Consiliul Județean Constanța și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța au parafat, luni, patru convenții/contracte de finanțare destinate persoanelor din sistemul de protecție socială. Cele patru contracte se înscriu în strategia națională privind dezvoltarea de servicii sociale, prin continuarea procesului de dezinstituționalizare și au fost semnate de președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu; directorul general al DGASPC, Petre Dinică; directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, Luminița Mihailov și șef serviciu Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, Cristina Cuculas.

CITEȘTE ȘI:

„Este o zi importantă pentru județul Constanța. Beneficiarii sunt o categorie specială, oameni care au nevoie de atenția și susținerea noastră și este firesc să fim motivați și să gândim instrumente eficiente prin care să venim în întâmpinarea nevoilor dumnealor. Mulțumesc public autorităților centrale pentru sprijinul acordat județului nostru, Consiliului Județean și DGASPC, mai ales pentru finanțările acordate în ultimii doi ani. Astăzi, semnăm patru proiecte. (…) Proiectele sunt finanțate de Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități, prin programul de interes național 2014 – 2020, cel privind închiderea centrului de plasament Ovidiu, valoarea proiectului fiind de 14,3 milioane, iar principalii beneficiari sunt copiii și persoanele cu dizabilități din județul Constanța. (…) Spuneam la un moment dat că județul Constanța a început să conteze mai mult pe harta țării și se văd cu ochiul liber investițiile din ultimii doi ani și care vor urma în 2019 și 2020. Îi urez succes domnului Dinică în implementarea cât mai rapidă a acestor proiecte și să nu avem probleme pe parcursul derulării lor”, a precizat președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu.

De asemenea, Țuțuianu a mai mulțumit și primarilor din județ care au acordat sprijin pentru ca aceste proiecte să fie puse în practică:

Cele patru proiecte, respectiv „Reducerea capacității centrului de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică Techirghiol Copr B – O șansă pentru fiecare”, „Sprijin pentru integrare comunitară”, „Tineri în comunitate” și „Închiderea Centrului de Plasament Ovidiu”, au o valoare totală de aproximativ 14,3 milioane lei, iar trei dintre ele trebuie finalizate până în noiembrie 2020.

„Prin aceste proiecte continuăm demersurile noastre pentru oferirea de noi servicii beneficiarilor noștri, atât copiii cât și persoanele cu dizabilități, prin construirea de noi locuințe protejate și case de tip familial, dar și a unor centre de zi de recuperare și consiliere pentru copii. Încercăm să îmbunătățim serviciile noastre, să le aducem cât mai aproape de beneficiari și de locurile în care ei se află. Prin dezvoltarea serviciilor de recuperare pe care le implementăm prin aceste proiecte venim în sprijinul persoanelor aflate în nevoi, cu dizabilități, copii și adulți. Prin acestea, nu mai sunt puși pe drumuri pentru serviciile pe care le aveam până acum înființate, mai ales în municipiul Constanța, dar și în Techirghiol”, a spus directorul DGASPC, Petre Dinică.

Proiectul privind închiderea centrului de plasament Ovidiu are o valoare totală de peste 4,5 milioane lei și trebuie implementat până în septembrie 2020. De asemenea, prevede faptul că tinerii din acest centru vor fi găzduiți în două case de tip familial (16 locuri), în municipiul Medgidia, dar și extinderea și modernizarea unui imobil din Medgidia, în vederea deschiderii unui centru de zi cu o capacitate de 30 de locuri.

Proiectul privind reducerea capacității centrului de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică Techirghiol este în valoare totală de peste 3,5 milioane lei și prevede faptul că persoanele adulte cu dizabilități vor fi transferate în patru locuințe protejate, în localitatea Chirnogeni, fiecare cu o capacitate de zece locuri. Tot acolo se va deschide și un centru de zi, cu o capacitate de 30 de locuri.

Proiectul numit Tineri în comunitate are o valoare totală de peste 3,5 milioane lei și prevede faptul că tinerii cu dizabilități cu vârste de peste 18 ani vor fi transferați în patru locuințe protejate, în localitatea Topraisar, fiecare cu o capacitate de zece locuri. Tot acolo se va deschide și un centru de zi, cu o capacitate de 30 de locuri.

Cel de-al patrulea proiect, intitulat Sprijin pentru integrare comunitară, are o valoare totală de peste 2,7 milioane lei și prevede faptul că persoanele adulte cu dizabilități din Centrul de Îngrijire și Asistență Sf. Andrei vor fi transferate în trei locuințe protejate, în localitatea Nicolae Bălcescu, fiecare cu o capacitate de zece locuri. De asemenea, tot acolo se va deschide și un centru de zi, cu o capacitate de 30 de locuri.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *