VIDEO Continuă asediul asupra orașului Mariupol. „Mai mult de 10 mii de oameni pot muri din cauza bolilor și a condițiilor intolerabile”

Până la sfârșitul anului, peste 10 mii de oameni pot muri din cauza bolilor și a condițiilor intolerabile din Mariupol, anunță primarului orașului Vadim Boychenko. Oficialul spune că acum există aproximativ 150-170 de mii de oameni în Mariupol.

Ocupanții au transformat Mariupol într-un ghetou medieval. Deci, rata mortalității va fi adecvată. Fără medicamente și îngrijiri medicale, reluarea alimentării cu apă și canalizarea corespunzătoare în oraș, epidemiile vor izbucni”, a spus Boychenko.

Potrivit acestuia, acum cea mai mare parte a populației care rămâne în oraș sunt bătrâni și bolnavi. „Fără condiții adecvate, mortalitatea în rândul categoriilor vulnerabile va crește semnificativ”, a declarat primarul orașului.

El a adăugat că unii locuitori din Mariupol din satele din apropiere s-au întors în oraș pentru că nu au voie să intre pe teritoriul Ucrainei libere din cauza sistemului strict de filtrare. „Dar rușii continuă genocidul care a început pe 24 februarie. Poporul nostru este în pericol de moarte. Prin urmare, este nevoie de o evacuare completă a orașului”, a subliniat Boychenko.

Forțele ruse anunță că au atacat 93 de ținte

Forţele ruse au vizat în cursul nopţii 93 de ţinte, au ucis 280 de soldaţi ucraineni şi au distrus 59 de unităţi de echipament militar, potrivit ultimului raport al Armatei Ruse, publicat miercuri, relatează The Guardian. Forţele ruse au vizat în timpul nopţii 93 de ţinte, printre care două posturi de comandă şi trei depozite de muniţii ale armatei ucrainene. În urma atacurilor, peste 280 de naţionalişti au fost ucişi şi 59 de unităţi de echipament militar au fost dezactivate.

Sistemele de apărare aeriană ale trupelor ruse au distrus în cursul nopţii 9 vehicule aeriene fără pilot ale forţelor ucrainene. Afirmaţiile nu au putut fi verificate din surse independente.

Un vehicul aerian Tu-141 „Strizh”, care se află în dotarea Forțelor Armate ale Ucrainei, a fost doborât de armata ucraineană folosind un sistem portabil de rachete antiaeriene, susțin rușii în publicația Pravda. Potrivit publicației, armata ucraineană și-a doborât propria dronă din cauza problemelor de comunicare dintre formațiunile armate ale Ucrainei. Drona operațional-tactică Tu-141 „Strizh” a fost produsă în anii 1980 în URSS pentru recunoaștere. În prezent, ea mai este folosită doar în Ucraina.

Ucraina: Rusia ar pregăti anexarea regiunii Herson. Nu a renunțat la capturarea Kievului

Un reprezentant al autorităţilor proruse din regiunea Herson, din sudul Ucrainei, a declarat miercuri că intenţionează să ceară anexarea regiunii la Rusia, a relatat agenţia de presă RIA Novosti, citată de EFE.

„Va exista un decret pe baza apelului liderilor din regiunea Herson la adresa preşedintelui Rusiei şi o solicitare de a include regiunea în cadrul unei provincii cu drepturi depline a Federaţiei Ruse”, a declarat Kirill Stremousov, adjunctul şefului administraţiei civile şi militare din Herson, impusă de Rusia.

Separatistul a exclus totodată posibilitatea organizării unui referendum privind crearea unei republici populare după chipul şi asemănarea autoproclamatelor republici Lugansk şi Doneţk, recunoscute de Rusia drept state independente cu câteva zile înainte de declanşarea invaziei asupra Ucrainei. Stremousov anunţase încă de la sfârşitul lunii aprilie că, în mai, Herson, controlată de trupele ruse, va începe să folosească rubla şi a exclus posibilitatea ca regiunea să mai revină vreodată sub controlul Ucrainei.

Rusia intenționează să captureze în continuare Kievul, să creeze o nouă entitate statală și să o includă în Federația Rusă, a spus miercuri adjunctul șefului departamentului principal de operațiuni al Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, Oleksiy Gromov.

Rusia încearcă să preia controlul asupra teritoriului Odesei, Mikolaivului și parțial Zaporojiei, a crea un coridor de uscat către regiunea transnistreană a Republicii Moldova, a captura teritoriul Ucrainei centrale, a captura Kievul, a organiza alegeri pentru organele legislative și legislative, crearea unei noi entități statale și încorporarea acesteia în Rusia. Acesta este scopul strategic și politic al inamicului”, a spus Gromov.

Procuratura Ucrainei: Peste 600 de copii au fost uciși sau răniți

Forţele ruse au ucis cel puţin 226 de copii şi au rănit alţi 417 de la începutul invaziei ruse în Ucraina pe 24 februarie, a anunţat, miercuri, Procuratura Generală a Ucrainei, relatează The Kiev Independent. Cu toate acestea, Procuratura Generală a Ucrainei a specificat că se estimează că cifrele sunt mai mari, deoarece nu includ victimele din regiunile în care au loc ostilităţile şi pe cele din regiunile ocupate de trupele ruse.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.