VIDEO Constănțenii au protestat împotriva Ordonanțelor adoptate de Guvern. „Legea-i lege pentru toți, nu-i făcută pentru hoți”

Pentru a doua seară consecutiv, sute de constănțeni s-au strâns în fața Instituției Prefectului pentru a protesta împotriva modificărilor de marți, prin ordonanţă de urgenţă, a Codului penal şi a Codului de procedură penală.

La ora 18:00, numărul celor adunați nu trecea de 200 de persoane, însă, când s-a plecat în marș, în jurul 19:00, estimăm o prezență de peste 5.000 de persoane.

protest 3

„PSD, ciuma roșie”; „DNA, să vină să vă ia!”; „Jos Guvernul!”; „Dragnea, nu uita, așteptăm și cartea ta!” sau „Legea-i lege pentru toți, nu-i făcută pentru hoți”, sunt doar câteva din sloganele strigate de protestatarii constănțeni.

La 19:30, protestatarii au ajuns în zona Kaufland și vor continua pe traseul bd. 1 Decembrie – sediul organizației județene a PSD – înapoi la Instituția Prefectului.

protest 1

PESTE 100.000 DE OAMENI ÎN BUCUREȘTI!

Concomitent cu protestul de la Constanța, peste 150.000 de manifestanți s-au adunat în București, în fața sediului Guvernului, nemulțumiți de adoptarea ordonanţei de urgenţă privind modificarea Codurilor penale. Prezența a peste 150.000 de oameni, mai ales în mijlocul săptămânii, pe un ger năprasnic, este un record!

Amintim că modificările la Codul de procedură penală (în speţă, cele care privesc denunţurile, controlul judiciar, etc.) intră în vigoare din momentul publicării lor în Monitorul Oficial, iar modificările la Codul penal (în speţă dezincriminări totale sau parţiale ale unor fapte, cum ar fi abuzul în serviciu) vor intra în vigoare la 10 zile de la publicarea în Monitorul Oficial, adică pe 10 februarie.

protest 4 1

Abuzul în serviciu care cauzează un prejudiciu mai mic de 200.000 lei nu se mai pedepseşte cu închisoarea, dacă anterior abuzul în serviciu se pedeapsea cu închisoare între doi și șapte ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică, OUG adoptată de Guvern prevede „pedepse cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”.

În cazul conflictului de interese, este eliminată dintre beneficiarii folosului patrimonial „persoana cu care s-a aflat în raporturi de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură”, rămânând doar funcţionarul public care comite fapta şi soţul său, rudele sau afinii până la gradul II inclusive, iar articolul referitor la neglijenţa în serviciu este abrogat! Totodată, modificările aduse prin ordonanţă extind excepţiile de la favorizarea infractorului până la rudele de gradul 2!

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.