VIDEO Constanța, în tentativa de a intra în CARTEA RECORDURILOR, cu cel mai mare semn al păcii!

JCI Constanța și comunitatea elenă Elpis Constanța au organizat, sâmbătă, pe plaja Modern, un eveniment inedit: tentativa de a stabili un nou record Guinness. Ziua a fost în special aleasă pentru că în această dată se sărbătorește „Ziua Internațională a Păcii”, iar constănțenii au marcat acest eveniment cu un „Semn al Păcii“ uman, demn de admirația întregii lumi. Totodată, JCI este creatorul campaniei internaționale „Peace is Possible“, prin care tineri de pretutindeni sunt îndrumați spre găsirea a noi modalități de menținere a unui climat armonios în comunitățile din care fac parte.

semn 3

Până la adunarea de pe plaja Modern, recordul a fost de 1.000 de persoane, dar organizatorii au dorit să depășească acest număr cu cât mai mult cu putință.

cartea recordurilor 1

De la ora 15:00, s-au deschis porțile de intrare amplasate în imediata vecinătate a principalului drum de acces spre plaja Modern, venind dinspre Portul Tomis. La intrare, fiecărui participant i s-a înmânat o brățară numerotată și i s-au dat instrucțiunile pentru parcursul evenimentului. Ținuta obligatorie impusă de Guiness Book este „White Top”, însemnând faptul că participanții au avut bustul și capul acoperite de culoarea albă. Până la momentul culminant, numărătoarea, a avut loc un program artistic. Primii care au urcat pe scenă au fost cei din Ansamblul de dans al UDTTMR Constanța (Uniunea Democrată a Turco-Tătarilor Musulmani din România), urmați de Ansamblul de dans Elpis Junior, (Comunitatea Elenă Elpis) și Ansamblul de dans Elpis.

elpis

Programul a continuat cu Ansamblul de dans al UDTR Constanța (Uniunea Democrată Turcă din România), Pro Dance, Ansamblul de dans al Comunității Aromânilor Constanța și o reprezentație de muzică tradițională a CRLR Constanța (Comunitatea Rușilor Lipoveni din România), care i-a determinat pe cei prezenți să formeze o horă.

lipoveni
dans

După 17:30, s-a trecut la organizarea efectivă: așezarea participanților pe poziție, formarea semnului păcii, pe sectoare. La 17:55, președintele comunității elene Elpis, Anton Traian Antoniadis, a mulțumit participanților, apoi s-a intonat imnul național.

antoniadis
Președintele comunității elene Elpis Constanța, Anton Traian Antoniadis

Obiectiv nerealizat…

Pentru ca recordul să poată fi omologat, participanții au stat în formație 5 minute, timp în care s-au strâns dovezile foto și video.

După acest moment, au continuat prestațiile artistice, ale trupelor Acoustic Dream, White Trompet cu Eugeniu Albu, și Mixing Music DJ.

În timpul acestor concerte, procesele verbale și probele video au fost strânse pentru procesare. Anunțul privind numărul oficial va fi anunțat de Guiness Book și JCI duminică, 22 septembrie, însă, până atunci, estimările duc la o prezență de aproximativ 800 de persoane, ceea ce înseamnă că recordul nu ar fi fost doborât.

semn 1

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.