VIDEO Constanța, FINALISTĂ! Făgădău: „Abia aștept să văd orașul Capitală a Tineretului din România”

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, împreună cu tinerii care au înscris orașul în competiția pentru obținerea titlului de „Capitală a Tineretului 2020 – 2021”, a prezentat, miercuri, acest proiect important, prilej cu care a fost proiectat și clipul de promovare.
La eveniment au mai participat Alexandra Barbu și Ionuț Barbu (Liga Studentilor din Universitatea „Ovidius” din Constanța), Tasnim Chazli (Consiliul Județean al Elevilor) și Lorela Florescu (preşedintele Consiliului Şcolar al Elevilor de la Liceul „Ovidius).

Constanţa este finalistă, alături de Craiova, în cursa pentru câştigarea titlului de „Capitala Tineretului din România“. În cea de-a două rundă a competiţiei, Constanţa trebuie să îşi finalizeze dosarul de candidatură şi să îl depună până pe 30 septembrie.

„Povestea a început cam așa: Mihai Petre, consilierul meu personal, mi-a spus că un grup de tineri ar vrea să se întâlnească cu mine, să discutăm despre un proiect. M-am dus la întâlnire fără să știu nimic despre proiect sau despre tineri. (…) De la prima întâlnire, unii dintre ei au terminat liceul și sunt studenți, unii prin altă parte, dar important este că au rămas alături de echipă și ei au născut conceptul, lista de proiecte, ei au făcut practic absolut și abia aștept să văd Constanța – Capitala Tineretului din România!”, a spus primarul Făgădău.

Alexandra Barbu a detaliat despre proiect și candidatură:

Fiecare oraș care primește titlu de Capitală a Tineretului are oportunitatea de a dezvolta un program cadru amplu care vizează dezvoltarea urbană prin participarea tinerilor, capitalele realizând proiecte din ce în mai profesioniste, abordând noi teme de interes pentru tineri și încurajând dezvoltarea de idei noi și inovatoare referitoare la participarea activă a tinerilor în viața comunității. Aceste programe anuale aduc o contribuție semnificativă la procesul de armonizare a diversității urbane, conservând identitatea diversă a comunităților, dar promovând în același timp toleranța bazată pe comunicare și acțiune comunitară. Prin pregătirea candidaturilor pentru titlul de „Capitala Tineretului din România”, mai multe orașe din țară fac un angajament privind crearea unui cadru de dialog permanent cu tinerii, angajament care va fi benefic orașelor nu doar în perioada desfășurării concursului, ci și pe termen lung.

Titlul de Capitala Tineretului în România se acordă anual unui oraș care vine cu proiecte importante în dezvoltarea mediului urban.Tineri din diferite organizații de elevi sau de studenți se ocupă de construirea proiectelor, dar și de redactarea acestora.

Pentru ediția 2020 – 2021, pentru care Constanța s-a înscris cu sloganul #ComeToSEAus, oraşul câştigător va fi anunţat la Iaşi – deținător al titlului în prezent, în octombrie, la  Summitul Tinerilor. Orașul câștigător va primi un premiu de 50.000 de euro şi va deţine titlul de „Capitala Tineretului din România” timp de un an, începând din 2 mai 2020.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.