VIDEO Consiliul Județean și DGASPC, a doua serie de contracte pentru persoanele cu dizabilități. Țuțuianu: „În județul Constanța se investește masiv și aceste finanțări vor continua!”

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, împreună cu Sirma Caraman, Secretar de Stat în Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Luminița Mihailov, Director General al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, dar și cu Petre Dinică, Director General al DGASPC Constanța, au semnat, astăzi, 23 mai 2019, contractele de finanțare pentru proiectele „Închiderea Centrului de Plasament Delfinul”, „Închiderea Complexului de Servicii Comunitare Orizont” și „Sprijin pentru o viață normală”. Prin aceste proiecte, Consiliul Judeţean Constanţa urmăreşte creşterea calității vieții persoanelor aflate în regim instituționalizat.

Contractele semnate vor fi implementate de DGASPC în parteneriat cu Consiliul Județean Constanța și vor fi finalizate până la sfârșitul anului 2020.

„Luna trecută am semnat patru contracte cu DGASPC, trei cu finanțare guvernamentală și unul cu finanțare europeană, în valoare de peste 14 milioane lei. Astăzi semnăm încă trei contracte, două cu finanțare europeană și unul cu finanțare guvernamentală. Toate aceste proiecte sunt importante pentru județul Constanța, mulțumesc Guvernului României pentru susținere”, a spus Țuțuianu.

La evenimentul de joi au mai participat și alți beneficiari ai contractelor, precum primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău; primarul orașului Hârșova, Viorel Ionescu și primarul orașului Techirghiol, Iulian Soceanu.

fagadau dinica soceanu ionescu
Decebal Făgădău, Petre Dinică, Viorel Ionescu și Iulian Soceanu

Prin cele trei contracte cu finanțare europeană, în valoare totală de aproximativ 15 milioane lei, s-au alocat fonduri pentru primăria municipiului Constanța, pentru proiectul privind „Reabilitarea Școlii Gimnaziale nr. 16 Marin Ionescu Dobrogianu”, pentru primăria orașului Techirghiol cu proiectul „Creșterea eficienței energetice a clădirii Liceul Teoretic Emil Racoviță” și pentru proiectul de „Amenajare spații verzi în Orașul Hârșova” al primăriei Hârșova.

tutuianu fagadau

Primul semnatar, Decebal Făgădău, a precizat că sumele vor fi utilizate pentru modernizare, dotare a suprafețelor existente, dar și o extindere:

După Făgădău, a urmat la semnare Viorel Ionescu.

tutuianu viorel ionescu

Liberalul Soceanu, către PSD-istul Țuțuianu: „Mulțumesc președintelui unde am tot timpul ușa deschisă!”

Ultimul primar, Iulian Soceanu, i-a mulțumit lui Țuțuianu pentru sprijinul instituțional din ultima perioadă.

„Mulțumesc în primul rând echipei mele din primăria Techirghiol, cu care am reușit să depunem aceste proiecte și din cele șapte proiecte pe care le-am depus șase sunt astăzi finanțate. Este un rezultat pentru o localitate așa mică ca (sic!) noi, o performanță. (…) Mulțumesc domnului președinte pentru faptul că ne-a deschis întotdeauna ușa”, a spus Soceanu.

tutuianu soceanu

Directorul General al DGASPC Constanța, Petre Dinică, a prezentat fiecare proiect în parte nu înainte de a declara că cele trei proiecte se înscriu în strategia națională, dar și în cea județeană, de dezvoltare a serviciilor sociale.

„Aceste proiecte vizează îmbunătățirea condițiilor de viață și de trai a tinerilor din serviciile noastre și, nu în ultimul rând, dezinstituționalizarea tuturor copiilor aflați acum în servicii de tip rezidențial”, a spus Petre Dinică.

dinica dgaspc
Directorul DGASPC, Petre Dinică

Secretarul de Stat în MDRAP, Sirma Caraman, a precizat că autoritățile locale din județ vor găsi mereu un suport instituțional în cadrul ministerului:

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.