VIDEO Consiliul Județean și-a prezentat raportul de activitate pe 2017. Țuțuianu: „Nu pot să spun că sunt mulțumit 100%. Nici de mine nu sunt, așa că voi cere mai mult!” Lungoci a atacat fosta administrație

Consiliul Județean Constanța și-a prezentat, miercuri, raportul de activitate pe anul trecut și, totodată, președintele instituției, Marius Horia Țuțuianu, a semnat contractul privind reabilitarea și modernizarea drumului județean 223, respectiv tronsonul Cernavodă – Rasova – Aliman – Ion Corvin, proiect pe fonduri europene cu cofinanțare de la bugetul județului.

Anul trecut, Consiliul Județean Constanța a susținut 11 proiecte, în valoare totală de aproximativ 50 de milioane de euro, din care enumerăm reabilitarea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, în valoare de 5 milioane de euro; restaurarea cetății Carsium, în valoare de 2,5 milioane de euro sau suma de 371.000 de euro pentru monitorizarea și protejarea mediului înconjurător în bazinul Mării Negre ș.a.md. De asemenea, pentru anul în curs, Consiliul Județean și-a propus să susțină financiar proiecte în valoare de aprox. 60-70 milioane de euro, cum ar fi modernizarea DJ 226 (46 km), restaurarea cetății Histria, extinderea UPU din cadrul Spitalului Județean sau înființarea unei structuri medicale – maternitate, neonatologie și pediatrie; amenajarea unor mini porturi turistice sau reabilitarea teatrului de vară „Soveja” și a teatrului de vară Mamaia.

Lungoci l-a atacat pe Nicușor Constantinescu

Președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu, a apreciat că, în 2017, printre obiectivele prioritare s-au regăsit susținerea implementării proiectelor cu finanțare europeană, îmbunătățirea serviciilor sanitare sau susținerea activității RAJDP, instituție pe care Consiliul se străduiește de doi ani să o scoată la liman. La întrunirea de miercuri a participat și directorul RAJDP, Lucian Lungoci. Dintre toate instituțiile subordonate CJC, RAJDP este un fel de „copil de suflet” pentru care s-au susținut programe de obiective și lucrări de drumuri și poduri, cifrele bilanțului pe anul trecut arătând turnări de covoare asfaltice pe o distanță de peste 108 km, în 2016 fiind executate doar 50,85 km, prilej cu care Lungoci a punctat faptul că fosta administrație, respectiv cea condusă de Nicușor Constantinescu și, ulterior, Cristinel Dragomir, a oferit „alte activități” pentru RAJDP. Lungoci a „plonjat” în acuzații, însă Țuțuianu a intervenit pentru a-l readuce la prezentările inițiale.

Reabilitarea și modernizarea drumului județean 223 se ridică la aproximativ 34 de milioane de euro, iar durata de implementare va fi de 33 de luni.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *