VIDEO Conflict ÎNCHEIAT: Făgădău a făcut ordine în CLM! Liberalii au votat PENTRU preluarea rețelei de transport a energiei termice de la CET

După o ședință tensionată de consiliu local municipal și mai multe zile de atacuri publice între liberali și primarul Decebal Făgădău, conflictul privind preluarea de către municipalitate a magistralelor de transport a energiei termice de la Electrocentrale Constanța S.A. (CET) s-a încheiat joi.

clm 1

Consilierii locali au participat, de la ora 14:00, la o ședință informală pe acest subiect, iar după mai bine de o oră s-au reunit în cadrul unei ședințe extraordinare. Liberalii, care s-au opus la propunerea inițială a proiectului de hotărâre și, astfel, nu a fost adoptat, au votat de această dată pentru. De asemenea, s-au formulat și două amendamente, unul din partea PNL, altul din partea PMP, ambele adoptate.

La ședința Consiliului Local Municipal din 14 august, consilierii locali liberali s-au opus proiectului de hotărâre privind cumpărarea de la CET a rețelei de transport primar a agentului termic, primarul Decebal Făgădău acuzând că, astfel, se riscă pierderea a 65 de milioane de euro din fonduri europene. 

Proiectul în cauză prevede cumpărarea la prețul de peste 2,2 milioane lei a rețelei de transport a agentului termic.

„Poate cea mai importantă dintre problemele asigurării acestui serviciu public în regim de continuitate și eficiență este cea a vechimii rețelei de transport primar, o rețea supradimensionată față de realitățile socio-economice, uzată fizic și moral și mai ales generatoare de importante pierderi de resurse energetice și materiale. Această realitate practică are efecte negative pentru toată populația racordată la sistemul centralizat de termoficare, dar și pentru autoritatea locală, care astăzi nu poate aborda și adopta soluții coerente, întrucât se află în imposibilitatea realizării de investiții în mod unitar pentru creșterea eficienței energetice și economice a sistemului de alimentare cu energie termică”, se arată în proiectul de hotărâre, disponibil integral AICI!

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.