VIDEO Conferința națională a SNPPC. Constanța a ridicat probleme îngrozitoare! Zelca, despre situația de la SRPT: „Nu este posibil ca polițiștii să lucreze în condiții cu miros de fecale!” Coarnă, ironic: „Competența este a domnului Dancu, care gândește mult…”

În perioada 7 – 10 iunie a.c. are loc, la Eforie Nord, Conferința Națională a Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Organizațiile sindicale s-au reunit din toată țara pentru a dezbate problemele cu care polițiștii se confruntă, iar concluziile vor fi supuse spre analiză și soluționare de Inspectoratul General al Poliției Române și alți reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne.

Coarna SNPPC 2

Coarna SNPPC 1„În general, problemele sunt aceleași pentru toate zonele, de la logistică, deficit de personal, salarizare, intervenții, practic suntem în situația în care intervine un singur polițist la evenimente de natură conflictuală, infracțiuni și acest lucru este împotriva normelor de drept interne și internaționale. De aceea, noi încercăm să protejăm aceste acțiuni polițienești, în sensul de a încerca să concretizăm la nivelul conducerii MAI că aceste patrule trebuie să fie compuse din minim doi polițiști, atât pentru reușita intervenției, cât și pentru protecția polițistului”, a spus președintele SNPPC, Dumitru Coarnă (FOTO STÂNGA), pentru TOMIS NEWS.

Potrivit liderului federației sindicale, problemele sunt, în general, același în toată țara, numai că la Constanța există două particularități. Prima dintre ele a fost ridicată de președintele SNPPC Constanța Vasile Zelca și face referire la detașarea polițiștilor pe litoralul românesc în perioada sezonului estival. Zelca propune încetarea acestei practici, din rațiuni financiare, pentru minister, dar și din rațiuni tactice, întrucât un polițist detașat din țară nu cunoaște realitățile sociale ale Constanței.

Cea de-a doua particularitate o reprezintă o situație ivită la Secția Regională a Poliției Transporturi Constanța, unde… s-a spart o țeavă. Prestațiile obișnuite ale inspectorului șef al IPJ Constanța, Constantin Dancu, se repetă și în acest caz: nu a fost luată nici o măsură, iar polițiștii din cadrul SRPT muncesc în condiții improprii activității polițienești. Atât Coarnă cât și Zelca arată cu degetul spre Dancu, cel care trebuie să ia măsuri și… doarme în front:

CITEȘTE ȘI:

DNA a luat în vizor MSP-ul lui Dancu. Circ la MAI! IGPR: „A încălcat legea, dar nu îl sancționăm, îl aducem în legalitate”

În altă ordine de idei, la Conferința națională a SNPPC s-au reluat și mai vechile bătălii dintre federația sindicală și Ministerul Muncii, cele două entități care se ciocnesc de mai mult timp pe orice înseamnă legislație sau statutul polițistului:

CITEȘTE ȘI:

Revoltă în M.A.I. Coarnă, SNPPC: „Am ajuns proștii țării… O să închidem posturile de Poliție, să vină cu locala, primarii și amețiții lor să facă ordine publică!”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *