VIDEO Concluzia vizitei lui Rafila: Constanța NU va avea spital de boli infecțioase nici în valul 5. Chițac și-a demonstrat din nou INCOMPETENȚA

Un adevărat fiasco marți, la Constanța, cu prilejul vizitei ministrului Sănătății, Alexandru Rafila. În ciuda mesajelor alarmante, a infectărilor în ritm rapid – zilnic, a atmosferei în general apăsătoare, concluzia e clară: Constanța nu va avea spital de boli infecțioase funcțional nici în valul cinci. De altfel, aceasta nici nu a fost afirmată de ministru, a cărui vizită a fost mai degrabă politică și fără scop de răfuieli cu incompetenta autoritate locală – din aceleași rațiuni politice – ci chiar de către primarul Vergil Chițac.

Primarul Constanței nu s-a simțit deloc în largul său astăzi, cu ocazia vizitei lui Rafila la Instituția Prefectului și ulterior la Spitalul de Boli Infecțioase. Nu ar fi dorit să răspundă pentru un asemenea subiect sensibil și nici să dea ochii cu presa care știa că îl va chestiona. Total depășit de situație și sub mare presiune, profesorul – edil a inventat cuvinte noi, precum tehnicalități sau când a fost vorba de neacordarea avizului ISU pentru unitatea spitalicească a spus: Întrebați-l pe proiectant! În ceea ce privește termenul inițial avansat de 15 decembrie pentru redeschiderea spitalului, Chițac a spus că a fost o ambiție personală și mi-o asum. Acesta a avansat și un nou termen pentru redeschidere: 28 februarie, în termenul cel mai optimist, cu 50 de paturi, față de cele 110 planificate inițial. Cu acest prilej, Constanța nu va avea un spital de infecțioase funcțional pe perioada desfășurării valului cinci. Bâlbâielile, gafele și minciunile lui Chițac s-au ținut… lanț. Dacă în comunicatul de presă de astăzi al Primăriei se vorbea de o investiție de două milioane lei din partea municipalității, Chițac a spus în conferința de presă de la spital că investiția este de… patru milioane! În discursul său șters, primarul Chițac a dat vina pe… prize, deși chiar el a refuzat – pe semnătură – să finanțeze schimbarea acestora, înainte de incendiu. În final, arogant și vizibil iritat, primarul Constanței aproape că a cedat cu nervii și s-a certat cu jurnaliștii:

Ministrul Alexandru Rafila și-a exprimat speranța că se pot găsi soluții pentru redeschidere. Acesta a arătat că situația de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, unde pe 1 octombrie, a avut loc incendiul devastator, nu s-a schimbat de atunci și că în urma evaluărilor s-a ajuns la concluzia că unitatea nu își poate desfășura activitatea în condiții de siguranță. Cu toate acestea, Alexandru Rafila a precizat că trebuie găsită o soluție tranzitorie:

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.