VIDEO Comitet de Coordonare Local la PNL Constanța. Bourceanu: „Suntem mai mulți, mai uniți și mai puternici!” Huțucă introduce noțiunea de „excavatorul galben”

Liberalii constănţeni s-au reunit sâmbătă, 4 iunie a.c., la Casa de Cultură a Sindicatelor, în cadrul Comitetului de Coordonare Local 2022. La eveniment au participat aproximativ 500 de delegaţi, dar și invitați, precum colegii din Senat ai președintelui organizației municipale a PNL Constanța, Septimiu Bourceanu – Florin Cîțu și Alina Gorghiu.

Cu prilejul evenimentului, practic au fost completate prin vot două funcții la nivelul Biroului Municipal al PNL Constanța: deputatul Marian Crușoveanu a preluat funcția de prim-vicepreședinte în timp ce prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a devenit vicepreședinte al organizației. Cei doi au și funcții la nivel județean: Coșa este prim-vicepreședinte, în timp ce Crușoveanu deține funcția de secretar general al organizației județene.

Comitetul de  Coordonare a început prin raportul de activitate al senatorului Bourceanu, care conduce organizația de… 336 de zile:

„Am depășit o perioadă grea în care nu am putut socializa, nu am putut interacționa așa cum eram obișnuiți, primul pas a fost reconectarea organizației la… ea însăși. Am început să facem întâlniri cu colegii din secțiile de votare, am organizat evenimente, am devenit mai transparenți, validăm noi membri”, a spus senatorul Bourceanu.

bourceanu
Septimiu Bourceanu

Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, a vorbit despre bombele cu ceas lăsate constănțenilor de către PSD și a subliniat faptul că în municipiu excavatorul galben lucrează, investește, orașul se schimbă:

„Pandemia ne-a ținut departe unii de alții, m-am dezobișnuit să văd o sală atât de plină de liberali constănțeni… Cu forța liberală, în 2020 am reușit împreună puterea suplă a PSD, care timp de 20 de ani ignorat probleme, bombe cu ceas ascunse constănțenilor. Ne-am asumat un rol, am știut care este responsabilitatea noastră. Echipa PNL și amiralul Vergil Chițac și-au luat angajamentul de a dezamorsa aceste situații, prin acțiune în teren, nu cu ochii după sondaje de opinie sau titluri bombastice de presă. Cu sprijinul constănțenilor, am obținut cea mai frumoasă victorie pentru PNL și pentru Constanța. Victoria din 2020 a rămas un etalon, un moment istoric. (…) Dacă astăzi excavatorul galben este un simbol al Constanței, aceasta ne spune un lucru: în Constanța se lucrează, se investește, Constanța se schimbă. (…) Vă invit să fiți creatori de evenimente și nu comentatori, vreau să fim un partid care poate schimba mentalități”, a spus deputatul Huțucă.

hutuca
Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, refuză să se considere membru al PNL, începând discursul cu parteneriatul dintre el și partid. Apoi, a explicat de ce Constanța este un șantier și ce proiecte se mai fac, concluzionând cu… un singur eșec, faptul că nu a adus un investitor străin strategic:

„Suntem parteneri într-o cursă politică contracronometru. Trebuie să livrăm rapid constănțenilor răspunsuri la nevoile lor și să livrăm un oraș schimbat în bine. Timpul nu mai are răbdare cu noi și peste doi ani vom avea un nou examen politic, iar rezultatul liberal va trebui să fie unul consistent. Trebuie să garanteze menținerea orașului sub busola liberală și după următoarele alegeri. (…) Principalul eșec de etapă îl reprezintă faptul că nu am reușit să aduc în Constanța un investitor strategic extern. O am în vedere în mod prioritar. Nu reușim să găsim suprafețe de teren pe care să instalăm parcuri industriale, pentru că municipalitatea a fost deposedată de active imobiliare”, a spus primarul Chițac.

chitac
Primarul Constanței, Vergil Chițac

Prefectul Silviu Coșa a arătat faptul că „noi va trebui să explicăm oamenilor faptul că șantierele vor fi închise, că țevile vor fi schimbate, finanțările se vor materializa într-un plus de bine în viețile noastre”:

„Acești ultimi ani au fost de crize multiple care nu au afectat doar Constanța sau România. Au afectat o lume întreagă. Măsurile luate de liberali au menținut economia României, au menținut pacea socială. La fel de dur a fost și climatul politic. (…) PNL Constanța a fost puțin afectat de dezbateri sau schisme, pentru că am știut să fim o echipă. Fiecare membru al PNL a înțeles. Este o perioadă de reconstrucție a orașului, a județului, iar noi va trebui să explicăm oamenilor faptul că șantierele vor fi închise, că țevile vor fi schimbate, finanțările se vor materializa într-un plus de bine în viețile noastre”, a spus prefectul Coșa.

cosa
Prefectul Silviu Coșa

Deputatul Marian Crușoveanu a fost tranșant: „Ceea ce facem să fie auzit în fiecare cartier al orașului”:

„Pentru mine, liberalismul înseamnă acțiune, proiecte, soluții, dezvoltare și investiții. Ceea ce facem să fie auzit în fiecare cartier al municipiului! Noi, organizația municipală, avem puterea de a asculta și pe cei care ne critică și pe cei care ne laudă. Rolul nostru de a fi aproape de constănțeni. Cu sprijinul lor am înlăturat PSD, simbolul corupției în România. Împreună vom reuși să demonstrăm și să răsplătim cu proiecte și soluții pentru fiecare constănțean”, a spus deputatul Crușoveanu.

crusoveanu
Marian Crușoveanu

Seria discursurilor a fost încheiată de senatorul Bourceanu, care a subliniat importanța apartenenței țării noastre la structurile euro-atlantice, adevărat scut împotriva agresiunii ruse:

„Constanța este misiunea noastră! Suntem acum aici să ne reamintim că în urmă cu doi ani noi am câștigat Constanța, județul și municipiul! Suntem mai mulți, mai uniți și mai puternici! După o perioadă grea cu o pandemie necruțătoare, acum urmărim cu atenție războiul din Ucraina, unde armata rusă face ravagii. Din fericire, noi acum, aici, suntem în siguranță. Avem alături partenerii și aliații din UE și NATO. Apartenența la acestea funcționează ca un scut împotriva agresiunii ruse”, a spus senatorul Bourceanu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *