Spread the love

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit din nou, duminică, de data aceasta pentru negocierea împărțirii frezelor și a utilajelor în funcţie de urgențe. Spre deosebire de ședința de sâmbătă, au mai participat primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău și președintele Consiliului Județean Constanța, Marius-Horia Țuțuianu. Deși, discuțiile au fost furtunoase în ședința de sâmbătă, se pare că prefectul Adrian Nicolaescu nu a înțeles nimic și, duminică, a comis-o din nou, anunțând mass-media de ședința de la 12:00 la… 11:36!

CITEȘTE ȘI:

Comandamentul pentru Situații de Urgență este un DEZASTRU! DRDP MINTE opinia publică, prefectului i s-a cerut demisia, MAI nu colaborează cu MApN!

„Ca primar al municipiului Constanţa, rolul meu este de a face legăturile dintre oraş şi restul judeţului, în mod special cu Ovidiu, cu DN 39 (Agigea- Cumpăna). Trebuie să lungim DN3 şi DN2 la două fire şi să asigurăm și zona de tampon”, a spus Decebal Făgădău.

Prefectul Adrian Nicolaescu și-a menținut poziția și a precizat că „nu se instaurează stare de alertă!”

„Avem de deblocat Hârşova-Constanţa, Mangalia-Constanţa. Cel mai greu de deblocat este drumul care face legătura între Ostrov-Constanţa”, a spus Adrian Nicolaescu.

Vicepreședintele Consiliului Județean, Claudiu-Iorga Palaz, s-a dezlănțuit din nou, motivat de proasta organizare și și-a îndreptat, la fel ca sâmbătă, acuzațiile spre DRDP și, de data aceasta, spre ENEL.

„Sunt drumuri înzăpezite de mai bine de două zile! Urgia albă care s-a abătut peste judeţul  Constanța a blocat drumuri, a lăsat fără apă caldă şi electricitate zeci de localităţi din judeţ! Asumaţi-vă că aţi propus închiderea drumurilor!”, a spus Claudiu Palaz către reprezentantul DRDP, prins în off-side, întrucât nu știa unde au utilaje şi unde nu!

„Insist: le-am solicitat o informare foarte clară a utilajelor pe care le au în teritoriu și exact unde acționează ele, pentru a putea să verificăm și nu au fost în stare să prezinte! Cât timp a fost codul, ne-au spus că au utilajele pe teren, ne-am bazat pe informațiile lor și, de fapt, nu au existat utilaje acolo! Au fost oameni pentru care nu am putut să intervenim. Dânșii ne-au mințit că au dislocat utilaje în diverse zone, care nu existau în realitate! Faptul pentru care se procedează astfel este că au un număr de utilaje în acte și, în realitate, au mult mai puține utilaje! Din punctul meu de vedere, Dima (directorul DRDP – n.r.) și șefii de district trebuie demiși! Conducerea Drumurilor Naționale este catastrofală în Constanța! Nu am pomenit în viața mea de când lucrez în administrație ca la nivel instituțional să se mintă! Nu mi-am putut închipui că șefi de instituții dau informații eronate, mai ales în situații grave, și mint ca niște copii instituții ale statului, chiar și de forță! Trebuia demis de ieri Dima! Sunt oameni care fac rău instituțiilor!”, a completat Claudiu Palaz, pentru TOMIS NEWS.

„Nu mi-am putut închipui vreodată că instituțiile statului mint ca niște copii!”

Marius-Horia Țuțuianu l-a întrebat pe reprezentantul ENEL dacă au echipă să intervină să repare avariile, iar acesta a răspuns afirmativ, însă liderii CJC au amintit că 20 de localităţi din judeţ au rămas şi fără apă caldă tocmai din cauza avariilor ENEL.

„Vreau curent până la ora 24:00!”, a spus Țuțuianu, însă reprezentantul companiei de energie electrică a precizat că „nu se poate face nimic”, moment în care Palaz a luat foc: „Nu mai mințiți populaţia prin robotul telefonic cu ora la care se revine furnizarea de energie electrică!”

„În momentul în care sună oamenii în centrală, informațiile furnizate de robotul ENEL sunt contradictorii față de situația din teren. Nu poți să minți că la ora 08:00 ai dat drumul la curent în zona X și, de fapt, la ora aia echipa de intervenție nici nu a ajuns pentru repunerea în funcțiune a transformatorului respectiv! Toate astea se răsfrâng asupra instituțiilor, pentru că oamenii au sunat la ENEL și li s-a spus că au curent, dar ei de fapt nu au. Ei (ENEL – n.r.) mint pentru a-și acoperi neputința și lipsa de personal pe care o au! Este o realitate, mi-au promis că vor remedia și nu vor mai furniza informații eronate. Mințeau cetățenii să iasă basma curată! Nu e normal, cetățeanului trebuie să îi spui adevărul! Asta a făcut ENEL până acum! Mulți dintre noi am auzit că într-o oră e gata și am stat 10-15 ore fără curent electric, din cauza ENEL!”, a completat Claudiu Palaz, pentru TOMIS NEWS.

Potrivit RAJDP, se lucrează intens la deszăpezirea drumurilor și în două zile toate drumurile ar putea fi deszăpezite. Directorul RAJDP, Lucian Lungoci, se confruntă însă și cu complicații.

„Combustibilul este pe terminate. Am făcut comanda de vineri dar nu are cum să ajungă”, a spus Lungoci.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *