VIDEO Clotilde Armand (USR), la Constanța: „Primele cuvinte pe care le-am învățat în limba română au fost «Eu sunt marinar român». Realitatea este tristă aici, se vede legătura între corupție și subdezvoltare”

Candidatul Alianței 2020 USR – PLUS, Clotilde Armand, vizitează vineri Constanța. Prezentată în cadrul unei conferințe de presă de președintele USR Constanța, Remus Negoi, Armand are un program încărcat astăzi la malul mării: întâlnire cu alegătorii la faleza Cazinoului și, ulterior, în Medgidia.

„Este devăratul câștigător la alegerile pentru Primăria Sectorului 1 din București din 2016. Chiar sunt convins de lucrul acesta”, a spus Negoi, în startul conferinței.

Clotilde Armand, căsătorită cu un român, a punctat faptul că atunci când și-a cunoscut soțul, la Massachusetts institute of Technology, cu același prilej, a învățat și primele cuvinte în limba română. Astfel, a făcut și ușor legătura între primele cuvinte învățate și ceea ce a constatat la Constanța.

„Sunt franțuzoaica din politica românească, cea care a ales România! Primele cuvinte pe care le-am învățat și le-am citit în limba română au fost: „Eu sunt marinar român!” L-am cunoscut pe soțul meu în SUA, la MIT, prima dată când am intrat în departamentul de matematică, unde el își făcea doctoratul, pe tablă scria „Eu sunt marinar român”, pentru că românii erau cei mai numeroși, ca naționalitate, în departamentul de matematică de la MIT, mai numeroși decât americanii! În SUA, când vorbești de români, pentru americani, înseamnă oameni educați, performanți, foarte buni la studii, aceasta este reputația românilor în SUA! Am învățat atunci că România are un potențial foarte mare, are un port care poate să se dezvolte mult, are acces la Marea Neagră, ceea ce ar trebui să fie în mod normal niște atuuri care ar dinamiza întreaga economie românească! Realitatea este un pic tristă în ceea ce privește Constanța, aici se vede legătura directă între corupție și subdezvoltare! Acest județ are toate atuurile pentru a fi un pol de dezvoltare puternic. În loc, avem un oraș în ruină, avem un port subcapacitate și o ofertă turistică de care nici românii nu sunt mulțumiți! Românii se duc în Bulgaria și fostul primar se duce în Madagascar, pentru a scăpa de justiție, dar nici măcar el nu apreciază ce avem de oferit. Administrația Portului Constanța se laudă că anul acesta vor acosta 20 de nave de croazieră, în loc de 200! Atâta timp cât nu vom schimba cultura de gestionare a investițiilor nu vom ieși din cercul vicios al subdezvoltării!”, a spus Clotilde Armand.

„Vom traversa pe autostrăzi munții din peninsula Balcanică înainte să traversăm Carpații!”

În altă ordine de idei, candidatul Alianței USR – PLUS a mai punctat faptul că slaba performanță a autorităților românești în privința implementării marilor proiecte pe fonduri europene ne plasează într-o situație jenantă, întrucât state care încă nu au fost încă admise în UE sunt mai… eficiente:

Comandat de PARTIDUL UNIUNEA SALVAȚI ROMÂNIA, codul unic de identificare atribuit mandatarului 41190006.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *