VIDEO Clădirea Parlamentului României va fi iluminată cu drapelul Greciei. Zisopol (UER): „Acum 200 de ani s-a produs prima revoluție care a reușit să creeze un stat independent în sud-estul Europei”

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat propunerea Grupului Parlamentar al Minorităţilor Naţionale ca de Ziua Națională a Greciei, pe 25 martie, clădirea Parlamentului să să fie iluminată în culori alb-albastru.

„Anul acesta, poporul grec sărbătoreşte 200 de ani de la izbucnirea Revoluţiei de la 1821, evenimentul cel mai important din istoria greacă modernă, care a dus la crearea statului naţional grec. Această sărbătoare a elenismului de pretutindeni este un moment prielnic pentru popoarele grec şi român de a reflecta asupra legăturilor durabile dintre cele două state, asupra prieteniei care a ghidat parcursul celor două ţări de-a lungul istoriei. În acest context, vă rugăm să aveţi amabilitatea şi să permiteţi Uniunii Elene din România ca, în ziua de 25 martie 2021, clădirea Parlamentului României să fie iluminată cu steagul Greciei sau în culorile alb-albastru ale acestuia”, se arată în solicitarea Grupului Parlamentar al Minorităţilor Naţionale. Toate cheltuielile vor fi asigurate din fondurile Uniunii Elene din România.

De la tribuna Parlamentului, președintele UE, deputatul Dragoș Gabriel Zisopol, a precizat că se împlinesc acum 200 de ani de la Revoluția Renașterii Naționale a Eladei și a subliniat că a fost prima revoluție care a reușit să creeze un stat național independent în sud-estul Europei:

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *