VIDEO Ciucă, băgat în ședință de Ciolacu. „Dacă vrem să ne comparăm cu Rusia, rămânem cu taxa unică!”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că România trebuie să treacă la impozitarea progresivă chiar dacă acest lucru nu se va face din 2023. Social-democratul spune că cele mai multe țări din UE folosesc acest sistem fără ca mediul de afaceri să fie în vreun fel afectat.

„Eu mi-aș dori să ieșim din zona de sloganuri. Dacă vrem să ne comparăm cu Rusia, rămânem cu taxa unică. Dacă vrem să ne comparăm cu Europa, 99% din țări au impozitare progresivă. Ea nu va implementată anul acesta, nici anul viitor, dar este o bază de discuție. Să vedem cu ieșim din zona de sloganuri, astea cu distrugem mediul de afaceri. Nu am văzut distrus mediul de afaceri în Franța sau Spania sau alte țări unde e există impozitare progresivă”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a vorbit marți despre compensarea prețului la combustibil, reiterând că România este a doua țară din UE cu cel mai mic preț la carburanți. El a anunțat că miercuri va avea o nouă discuție cu premierul Nicolae Ciucă pe această temă. „Vom vedea cum funcționează compensarea cu 50 de bani”, a spus liderul PSD.

Este o măsură discutată, am zis să vedem cum funcționează și pe urmă o să ne întâlnim din nou, cred că miercuri, în coaliție și vom discuta asupra efectelor. Avem al doilea cel mai mic preț din Europa în acest moment. Important este și trendul, dacă ne menținem în acest preț, cumva să nu mai crească. (…) Am fost acuzat că eu sunt comunist. Acum am văzut SUA și Franța că sunt mai comuniști decât mine, vor plafonarea la țiței. Poate unii au voie să fie comuniști, eu nu. (…) Important este că avem un preț stabil, care nu mai crește, dimpotrivă, a scăzut. (….) Miercuri avem deja o nouă discuție dacă a avut efect sau nu”, a spus Ciolacu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.