VIDEO CIRC CÂT CASA în Consiliul Județean, pe tema bisericuțelor de cretă de la Murfatlar. Palaz, îi cere demisia lui Colesniuc: „Aveți interes politic, m-ați mințit!”

Consilierii județeni s-au întrunit, vineri, în ședința ordinară pentru luna martie, în cadrul căreia au dezbătut, printre altele, un proiect referitor la încetarea dreptului de administrare al Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța asupra bisericuțelor de cretă din Murfatlar, monument istoric.

Proiectul a fost inițiat de vicepreședintele CJC, Claudiu-Iorga Palaz și, evident, acest aspect a stârnit discuții aprinse. Palaz dorea, prin acest proiect, să reamenajeze situl după modelul Capidava, arătând în acest sens mai multe fotografii comparative.

Primul consilier din opoziție care a reacționat a fost liberalul Marian Iordache.

„Grupul PNL nu este de acord cu acest proiect în forma propusă. Eu cred că domnul Palaz nu s-a bătut suficient în anul precedent ca să utilizeze resursele financiare să fie curățenie în zona aceasta. A fost în administrarea Muzeului și puteați să alocați banii necesari să facem curățenie. Nu este o acuză personală. Cred că cea mai bună idee este să alocăm bani pentru curățenie, iar cei care sunt specialiști în prezervare, pentru că este un monument foarte important. (…) Să se primească resurse necesare”, a spus Iordache.

iordache pnl cjc 1
Consilierul județean PNL, Marian Iordache

Replica lui Palaz a venit imediat:

„Să aveți în cap următorul lucru: de sit nu trebuie să se ocupe neapărat muzeul. Tocmai, dezvolt protocolul! (…) Propunerea avea garanția că în două luni puteam să fac bisericuțele de cretă să arate cum arată Capidava, cu propunerea dvs. nu știu cum se va reuși! Eu mă ocup de această acțiune, nu are legătură Muzeul de Istorie acum!”, a spus Palaz.

În apărarea lui Palaz a intervenit și președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu.

„Domnule consilier, nu este vorba doar de curățenie, este un proiect, ați fost acolo? Ca și consilier ați putea!”, a spus Țuțuianu.

Colesniuc a dat foc CJC!

Dezbaterile au continuat, liberalii insistând pe inutilitatea proiectului, după cum a precizat și George Măndilă.

„Nu poate intra în circuitul turistic! Nu e vorba de ce decidem noi, ci de ce zic specialiștii! Dacă se intră în circuitul turistic, bisericuțele se distrug!”, a spus Măndilă.

Spiritele s-au încins imediat după intervenția directorului MINAC, Sorin Colesniuc, care a spus că „s-a făcut astăzi curățenie”.

„Acolo am avut o doamnă care s-a pensionat de curând, în locul ei avem un băiat de 30 de ani, face curățenie, astăzi dacă mergem acolo veți vedea. (…) Dimineață am vorbit cu angajatul muzeului, mi-a spus că a făcut curățenie, totul e OK! (…) Curățenie s-a făcut, asta vă asigur”, a spus Colesniuc.

colesniuc pnl cjc
Reacția consilierilor liberali

Afirmația a fost un deliciu și suficientă pentru liberali ca să arate că proiectul este inutil, așa cum a precizat George Niculescu.

„Suntem în situația în care avem de votat un proiect în care directorul muzeului ne spune că nu este nevoie de acest proiect! Ați inițiat un proiect prin care ne cereți votul și… nu mă întrerupeți, nu facem circ, vreau să duc ideea până la capăt! Ați inițiat un proiect fără să vă consultați cu conducerea muzeului. Prezentați poze, nu știu cum le-ați făcut și induceți CJ în eroare, cu niște poze care nu arată realitatea!”, a spus Niculescu.

Niculescu pnl cjc
George Niculescu, consilier județean PNL

Palaz a insistat ca proiectul să rămână pe ordinea de zi și… a picat la vot.

După ședință, Palaz s-a dus furtunos la Murfatlar, unde a avut o răfuială cu Colesniuc și i-a cerut public demisia, pentru că „m-ați mințit!”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *