VIDEO Centrul de vaccinare de la Pavilionul Expozițional, funcțional. Primarul Chițac: „Nu cred că vor fi disfuncționalități majore”

Centrul de vaccinare de la Pavilionul Expozițional Constanța, cel mai mare din județ, este funcțional începând de astăzi. La inaugurare, pe lângă zecile de constănțeni programați deja pentru vaccinare, a participat și primarul municipiului, Vergil Chițac. Acesta a precizat că „ar putea apărea sincope, dar sigur nu vor fi majore”.

vaccin 1 scaled

Primarul Vergil Chițac s-a vaccinat deja în urmă cu câteva zile la Spitalul Militar Modular de Intervenție și Tratament (SMMIT) Constanța de pe stadionul Portul și așteaptă rapelul:

Centrul de pe Bulevardul Mamaia 331A va prelua, astfel, fluxurile de la SMMIT Constanța. Mutarea fluxurilor a venit ca urmare a unei analize minuțioase realizate de autorități, prin care a fost determinat că Pavilionul Expozițional permite o utilizare eficientă a resursei umane și, în același timp, se va gestiona mai bine numărul mare de persoane care vor să se imunizeze, ținând cont de preconizata creștere a capacității de vaccinare.

vaccin 3 scaled

Pavilionul Expozițional poate ajunge până la o capacitate de 40 de fluxuri. Centrul de pe Bulevardul Mamaia 331A a fost amenajat de Primăria Municipiului Constanța, care a investit 20.000 de euro în amenajarea centrului și în grija căreia va intra și asigurarea resursei umane necesare, dar și gestionarea logistică pentru o funcționare fluidă a procesului de vaccinare. Ultima situație actualizată arată că un număr total de 32.340 de doze au fost administrate în județul Constanța – 31.960 cu vaccinul dezvoltat de Pfizer BioNTech și 380 cu vaccinul dezvoltat de Moderna.

vaccin 2 scaled

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *