Spread the love

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău și directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională SUD-EST, Luminița Mihailov, au semnat, luni, contractul de finanțare a proiectului „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Gara CFR și stațiunea Mamaia“.

Proiectul este ambițios și de suflet pentru Făgădău, care a punctat, la momentul semnării contractului, faptul că este cel mai mare proiect de infrastructură al Constanței de la Revoluție încoace. Lucrările presupun resistematizarea infrastructurii de transport corespunzătoare arterelor rutiere Bd. 1 Decembrie 1918 și Bd. Alexandru Lăpușneanu, prin creșterea atractivității și accesibilității deplasărilor cu transportul public, cu bicicleta și pietonale, precum și adaptarea la nevoile persoanelor cu dizabilități și mobilitate redusă, așa cum a detaliat Făgădău:

Potrivit Luminiței Mihailov, contractul semnat luni deschide drumul pentru alte finanțări:

Proiectul „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Gara CFR și stațiunea Mamaia“ are o valoare totală de peste 91 milioane lei, din care contribuția europeană este de peste 77,6 milioane lei (85%), cea națională de aproape 12 milioane lei (13%), iar municipiul Constanța va contribui cu puțin peste 1,8 milioane lei (2%).

Suprafața carosabilă va fi reabilitată pe o suprafață de 142.956 mp, se vor realiza benzi de circulație dedicate transportului public, cu o lungime totală de 11.174 m – întrucât CT BUS va fi partener și beneficiar al proiectului și, de asemenea, se vor reabilita trotuarele pe o suprafață de 44.940,0 mp. Totodată, se vor realiza piste pentru biciclete, cu o lungime de 7.787 m. Durata de implementare a proiectului după semnarea contractului de finanțare este de 28 de luni.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *