VIDEO Casa Embiricos, restaurată, pentru a găzdui un INCUBATOR DE AFACERI. Făgădău: „Vremurile în care clădirile din zona peninsulară erau ocupate de locuitori abuzivi s-au terminat. Suntem în etapa de reconstrucție!”

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a semnat luni contractul de finanțare a proiectului „Incubator de afaceri”. Alături de directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, Luminița Mihailov, dar și de un reprezentant al Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, Făgădău a anunțat, practic, refuncționalizarea unei clădiri istorice a municipiului, Casa Embiricos.

embiricos

„Este pentru noi un proiect important și aș spune singurul din regiune în care avem beneficiar o entitate publică. Faptul că Primăria Constanța a decis să facă acest proiect destul de complicat arată că există o anumită maturitate în ceea ce privește fondurile europene, pentru a asigura partea de infrastructură”, a spus Luminița Mihailov.

Potrivit proiectului proaspăt semnat, în valoare de peste 14 milioane lei, fostul Palat al Navigației trebuie reabilitat în următoarele 18 luni, perioada totală de implementare fiind de 48 de luni. De asemenea, după reabilitare, 20 de firme pot funcționa în această clădire.

Piatra de temelie a Casei Embiricos a fost pusă în 1922 și, după naționalizare, clădirea a ajuns bloc de locuințe. În vremurile sale de glorie, aici se realizau voiaje directe între Constanța și New York. Întrucât în 2022 va aniversa 100 de ani, clădirea, în opinia primarului Făgădău, trebuie să fie parte componentă indispensabilă a noii etape în care a intrat zona peninsulară.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.