VIDEO Bugetul județului, adoptat cu SCANDAL! Țuțuianu, către liberali: „Nu vreți să mergem împreună la ministere ca să cerem bani pentru Constanța?”

Consilierii județeni s-au reunit, marți, în ședința ordinară pentru luna februarie, în cadrul căreia au adoptat mai multe proiecte, un număr record chiar, nu mai puțin de 98 fiind programate pe ordinea de zi. Printre aceste proiecte, cele mai importante au fost legate de bugetele de venituri și cheltuieli pentru instituțiile subordonate, care au culminat cu proiectul per ansamblu al județului Constanța. Evident, dezbaterile au fost marcate de profunde ciondăniri politice între președintele Consiliului Județean, Marius Horia Țuțuianu și liberali.

Iordache: „Faceți mișto de noi…

Consilierul liberal Marian Crușoveanu a solicitat suplimentarea fondurilor pentru cultură pe Legea 350:

În replică, Țuțuianu a explicat faptul că domeniul cultură este deja finanțat corespunzător și, referitor la sumele invocate de Crușoveanu, a cerut ca acestea să fie transferate către educație:

Din acest moment, liberalii s-au iritat și au solicitat ca sumele respective de 3 milioane lei să fie transferate către sănătate:

Sănătatea este un obiectiv prioritar al lui Țuțuianu, așa că atât i-a trebuit din partea liberalilor, cu care a intrat într-un lung dialog:

Țuțuianu, către Crușoveanu: „Este jignitor!

Discuțiile pe buget s-au încheiat tot într-o notă… medicală, Crușoveanu susținând faptul că el a reușit să faciliteze documentele necesare pentru centrul medical multifuncțional de la Năvodari, a cărui inaugurare se apropie:

CITEȘTE ȘI:

Referitor la acest centru medical, Țuțuianu l-a acuzat pe Crușoveanu că… minte, susținând că afirmațiile liberalului sunt jignitoare.

Discuțiile s-au tranșat printr-o invitație a lui Țuțuianu către liberali, să meargă împreună la București, la mai multe ministere, pentru a obține finanțare pentru județul Constanța:

Într-un final, proiectul de buget a fost adoptat în unanimitate, toți cei 36 de consilieri prezenți votând pentru.

Bugetul de venituri și cheltuieli al județului Constanța pe anul 2020 este structurat astfel: veniturile sunt de aproape 394 milioane lei, iar cheltuielile de peste 486 milioane lei. Aproape 20 milioane lei reprezintă subvenții de la bugetul de stat pentru finanțarea unor programe de interes național, peste 15 milioane lei din PNDL, iar sumele primite de la Uniunea Europeană depășesc 55 milioane lei.

Cele mai multe cheltuieli sunt în zona de asistență socială, de peste 154 milioane lei. Dintre instituțiile de cultură, cei mai mulți bani primește Teatrul de Stat Constanța – peste 8,6 milioane lei, urmat de Centrul Cultural Județean „Teodor T. Burada” – peste 8 milioane lei, iar Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța – peste 5,3 milioane lei.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *