VIDEO Boris Johnson la Kiev: „Ucraina a arătat curajul unui LEU, iar tu, Volodimir, ai fost RĂGETUL LEULUI!”

Marea Britanie trimite arme tot mai puternice în Ucraina. Regatul Unit va oferi Ucrainei 120 de vehicule blindate și sisteme de rachete anti-navă, pe lângă toate celelalte echipamente militare furnizate până acum Kievului în lupta cu armata invadatoare a lui Vladimir Putin. Anunțul a fost făcut sâmbătă, când premierul Boris Johnson a venit într-o vizită surpriză la Kiev, a discutat cu președintele Volodimir Zelenski și chiar s-a plimbat împreună cu acesta pe străzile din capitala ucraineană, luându-i prin surprindere pe trecători. Vineri, Londra anunțase deja că trimite în Ucraina 800 de rachete antitanc.

Vreau să încep, Volodimir, prin a admira încă o dată curajul poporului ucrainean în respingerea agresiunii îngrozitoare la care am asistat. În ultimele săptămâni, lumea a descoperit noi eroi, iar aceștia sunt locuitorii Ucrainei. Rușii credeau că Ucraina poate fi învinsă în câteva zile, iar capitala Kiev va cădea în câteva ore în fața armatei lor. Cât de mult s-au putut înșela! Cred că ucrainenii le-au arătat curajul unui leu, iar tu, Volodimir, ai fost răgetul leului. Cred că prin ceea ce a făcut Putin în locuri ca Bucha și Irpin, crimele sale de război i-au pătat permanent reputația, dar și pe a guvernului său”, i-a spus premierul britanic Boris Johnson președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski.

Sunt recunoscător Marii Britanii, deoarece continuă și intensifică sancțiunile (la adresa Rusiei – n.r.) și de asemenea asigură un sprijin semnificativ Ucrainei, prin consolidarea capacității noastre de apărare. Celelalte țări democratice ar trebui să urmeze exemplul Marii Britanii. A venit momentul să impună un embargo total asupra resurselor energetice ale Rusiei și să sporească livrările de armament furnizate nouă”, i-a răspuns Volodimir  Zelenski premierului Boris Johnson.

https://www.youtube.com/watch?v=ybnmTMN5taY&feature=youtu.be

Regatul Unit va trimite 120 de vehicule blindate şi noi sisteme de rachete antinavă pentru a susţine Ucraina împotriva invaziei ruse, a anunţat Downing Street sâmbătă, după întâlnirea avută la Kiev de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski cu premierul britanic Boris Johnson. Ajutorul se adaugă celui format din echipamente militare de ultimă generaţie în valoare de 100 de milioane de lire sterline (130 de milioane de dolari), anunţat vineri de Londra. De asemenea, Regatul Unit va garanta un credit suplimentar în valoare de 500 de milioane de dolari de la Banca Mondială pentru Ucraina. În plus, guvernul britanic va liberaliza tarifele asupra majorităţii importurilor din Ucraina şi va oferi facilităţi vamale.

Graţie leadership-ului nezdruncinat al preşedintelui Zelenski şi eroismului invincibil şi curajului poporului ucrainean, planurile monstruoase ale lui Putin sunt dejucate”, a declarat Boris Johnson după întrevederea cu Volodimir Zelenski.

Şeful guvernului britanic a declarat că Londra va furniza sprijin Ucrainei, astfel încât aceasta să nu mai fie niciodată invadată şi a adus un omagiu armatei ucrainene pentru ceea ce el a numit „cea mai mare faptă de arme din secolul 21”.

Johnson a precizat că sancţiunile contra Rusiei vor fi înăsprite. „Împreună cu partenerii noştri, vom spori presiunea economică şi vom continua să intensificăm, de la săptămână la săptămână, sancţiunile contra Rusiei”, a promis el, precizând că măsurile vor include o renunţare la utilizarea hidrocarburilor ruse.

Boris Johnson este primul lider din G7 (principalele state industrializate din lume) care vizitează Ucraina de la invazia rusă în această ţară, declanșată la 24 februarie. Potrivit unui purtător de cuvânt al Downing Street, deplasarea lui Johnson la Kiev este „o dovadă a solidarităţii cu poporul ucrainean”.

Vizita lui Boris Johnson în Ucraina va fi bine văzută și acasă, la Londra, comentează SkyNews. Mesajul a fost puternic, iar  Boris Johnson a avut întotdeauna abilitatea de a face gesturi simbolice, care contează la mai multe niveluri. Pe plan internațional, este un mesaj puternic transmis atât lui Vladimir Putin, cât și poporului ucrainean, cu privire la angajamentul Regatului Unit față de această țară. Iar cum cauza Ucrainei se bucură de un sprijin public puternic în Regatul Unit, vizita este, de asemenea, o bună politică și pe frontul intern.

Președintele Zelenski l-a descris sâmbătă pe Boris Johnson drept „unul dintre adversarii cei mai principiali ai invaziei rusești”.

Pentru un prim-ministru și un guvern care nu au avut parte de prea multe elogii în ultima vreme, această remarcă este cât se poate de binevenită, comentează corespondentul politic al Sky News. În mesajul video transmis, ca în fiecare seară de la începutul războiului, de Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei a mulțumit din nou Marii Britanii și premierului britanic Boris Johnson pentru sprijinul militar acordat Ucrainei.

În discursul său nocturn postat pe rețelele sociale, Zelenski a declarat: „Boris s-a numărat printre cei care nu s-au îndoit nicio clipă dacă să sprijine Ucraina. Conducerea Marii Britanii, care a oferit țării noastre ajutor în domeniul apărării și, de asemenea, leadershipul dovedit și în politica de sancțiuni, vor rămâne mereu în istorie. Ucraina îi va fi întotdeauna recunoscătoare pentru acest lucru lui Boris și Marii Britanii”, a spus Zelenski, potrivit CNN.

Boris Johnson a fost astăzi foarte specific și în răspunsurile sale la întrebările mele, ca întotdeauna. Și am stabilit deja cu el ce ajutor va oferi Marea Britanie pentru reconstrucția Ucrainei după război. Britanicii sunt gata să conducă refacerea Kievului și a regiunii Kievului”, a mai spus Volodimir Zelenski.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *