VIDEO BOMBARDAMENT cu RACHETE în Capitala Ucrainei! Tancurile rusești care s-au îndreptat spre Kiev au purtat steagul URSS cu secera și ciocanul

Capitala Ucrainei este sub asediu rusesc! Partea de vest a orașului a fost deja blocată de forțele ruse, iar acum bătălia pare că se dă în restul Kievului. Postul de televiziune BBC raportează că se trage cu rachete asupra Kievului. De asemenea, alte canale media scriu despre diverse explozii. Mai multe explozii s-au auzit în apropierea unei centrale termice din Kiev. Serviciile de urgență sunt în drum spre zonă, a spus Vitali Klitschko, primarul orașului. Locuitorii din Kiev au primit 18.000 de arme pentru a lupta cu rușii. Inclusiv președintele Ucrainei se află în aceste momente în stradă, pentru a lupta cu forțele rusești.

Un tanc ar armatei ruse care se îndrepta spre Kiev a fost filmat purtând steagul URSS. Tancul model T-72B3 avea un camuflaj și marcajul „Z”, precum și un steag roșu al URSS în timp ce mergea pe șosea de-a lungul râului Nipru. Tancul trece pe lângă alte vehicule militare cu marcajul „Z” însemnat pe acestea.

tanc rusesc urss

Armata ucraineană a anunţat că forţele Kievului opun rezistenţă în faţa trupelor ruse în mai multe regiuni din Ucraina. Oficialii armatei ucrainene precizează, într-un comunicat, doborârea deasupra Kievului, de către sistemele antiaeriene, a două „cadouri otrăvite” trimise de „fraţii ruşi”.

Coloane militare ruse au ajuns la porțile capitalei Kiev, potrivit unor imagini surprinse la ieșirea din oraș. Între timp, armata ucraineană a transferat numeroase vehicule blindate în jurul Kievul şi în interiorul oraşului, în condiţiile în care trupele ruse se apropie de capitală, anunţă vineri după-amiază Ministerul ucrainean de Interne, citat de BBC News. Primarul Kievului, Vitali Klitsckho, a declarat că oraşul a intrat „în etapa de apărare”.

Administraţia Volodimir Zelenski le-a cerut locuitorilor Kievului să se mobilizeze pentru a respinge cu orice mijloace atacul armatei ruse. Conform unor surse, au fost distribuite zeci de mii de arme civililor. Preşedintele Volodimir Zelenski a ordonat joi seară mobilizarea generală, chemându-i, opţional, chiar şi pe bărbaţii cu vârste de peste 60 de ani.

https://www.youtube.com/watch?v=ZFFub_CHk_Y&feature=youtu.be

Britanicii anunță că vehiculele blindate rusești au deschis o nouă rută de avans către capitală, nereușind să cucerească Cernihiv, un oraș din nordul Ucrainei. De asemenea, se mai spune că oficialii vor continua să monitorizeze rapoartele despre „confruntări sporadice” dintre trupele ruse și ucraineni în suburbiile de nord ale capitalei. Alte informații sugerează că rușii sunt la porțile Kievului, ambele tabere prezentând date diferite despre situația de pe front.

Rușii cuceresc tot mai multe zone din est: două orașe cheie, în nord și sud, au intrat sub papucul lui Putin

Ministerul rus al apărării spune că forțele sale au înconjurat orașul Cernihiv (în nord), care se află la aproximativ 150 km nord de capitala Kiev, informează BBC. „Blocarea orașului Cernihiv a fost finalizată”, a declarat purtătorul de cuvânt Igor Konașenkov. El a mai spus că, prin preluarea controlului asupra aerodromului cheie Hostomel de lângă Kiev forțele ruse au „distrus” 200 de forțe speciale ale Ucrainei. O clădire guvernamentală a luat foc în timpul bătăliilor. De asemenea, presa mai relatează că și regiunea Herson (în sud) a fost în totalitate capturată. Joi era cucerită doar o parte din regiunea Herson, însă vineri rușii au dat lovitura finală și au reușit să cicerească zona.  Regiunea se află în vecinătatea Crimeei și a regiunii Donbas. În felul acesta rușii câștigă din nou teren la mare, loc în care își pot debarca armata. Bătălia mare se dă în aceste momente pentru Kiev.

Putin îndeamnă soldații ucraineni să ÎNTOARCĂ armele

Vladimir Putin s-a adresat trupelor ucrainene. Președintele rus vorbește acum și pare să-i cheme pe militarii ucraineni să-și răstoarne guvernul, transmite BBC. „Ne va fi mai ușor dacă luați puterea”, a spus Putin. El a sugerat că ar fi mai ușor pentru Moscova să negocieze cu ei decât „cu o bandă de dependenți de droguri și neonazişti” la Kiev.

În confruntările cu armata rusă de pe teritoriul Ucrainei, nu sunt implicate în principal unitățile obișnuite ale Forțelor Armate ucrainene, ci formațiunile naționaliste, a declarat președintele Vladimir Putin, la o ședință a Consiliului de Securitate al Rusiei, transmite și Interfax.

Principalele ciocniri ale armatei ruse, așa cum era de așteptat, nu au loc cu unități obișnuite ale forțelor armate ale Ucrainei, ci cu formațiuni naționaliste, care, după cum știți, sunt direct responsabile pentru genocidul din Donbass și vărsarea de sânge din civili din republicile populare”, a spus el. În plus, potrivit acestuia, „elementele naționaliste introduse în componența unităților obișnuite ucrainene nu numai că le incită să ofere rezistență armată, ci, de fapt, joacă rolul detașamentelor”.

Încă o dată, fac un apel către militarii Forțelor Armate ale Ucrainei. Nu permiteți neonaziștilor și Bendera să vă folosească copiii, soțiile și bătrânii ca scuturi umane”, a spus președintele. „Luați puterea în propriile mâini! Se pare că ne va fi mai ușor să negociem cu voi decât cu această bandă de dependenți de droguri și neo-naziști care s-au stabilit la Kiev și au luat ostatici întregul popor ucrainean”.

Potrivit acestuia, în evenimentele din Ucraina sunt implicați și consultanți străini, inclusiv consilieri americani.

Vreau să acord cea mai înaltă evaluare acțiunilor soldaților și ofițerilor ruși, aceștia acționează cu curaj, profesionalism. Îndeplinesc eroic datoria militară, ei rezolvă cu succes cea mai importantă sarcină de a asigura securitatea poporului nostru și a patriei noastre”, a mai spus Putin.

Tinerii ucrainieni au stat la coadă pentru a se înrola în armată

Tinerii din Ucraina oferă o lecție de patriotism întregii lumi. În ciuda faptului că știu că nu șanse foarte mari de izbândă împotriva Rusiei, aceștia au făcut cozi pentru a se înrola. În Ucraina a fost declarată stare de necesitate, iar președintele Volodimir Zelenski a cerut populației să pună mâna pe arme pentru a-și apăra țara.

tineri ucraina

Președintele Ucrainei așteaptă armata rusă pe străzile din Kiev

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a publicat un videoclip de pe străzile din Kiev, după zvonurile din presa rusă că ar fi fugit din capitală.

Suntem cu toții aici”, a spus el, înconjurat de consilieri cheie și de prim-ministrul său. „Ne protejăm independența, statul nostru. Și vom continua să facem acest lucru”.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a cerut vineri omologului său rus Vladimir Putin să se aşeze la masa negocierilor pentru a opri operaţiunea militară lansată joi de Rusia asupra Ucrainei, liderul de la Kiev cerându-le în acelaşi timp cetăţenilor europeni care au pregătire militară în confruntări armate să vină să lupte în Ucraina, relatează agenţiile EFE şi AFP.

Vreau să mă adresez încă o dată preşedintelui Rusiei. Pe tot teritoriul Ucrainei sunt lupte. Să ne aşezăm la masa negocierilor pentru a opri moartea fiinţelor omeneşti”, a spus Zelenski într-un mesaj televizat, în timp ce armata rusă a ajuns până la Kiev.

În acelaşi timp însă, preşedintele ucrainean i-a invitat pe cetăţenii europeni care au experienţă de luptă să vină în Ucraina pentru a contribui la respingerea invaziei ruse. „Dacă aveţi experienţă de luptă (…), puteţi veni în ţara noastră pentru a apăra Europa”, a îndemnat Zelenski.

Preşedintele rus Vladimir Putin, care a declarat că a ordonat ofensiva militară contra Ucrainei pentru a „denazifica” această ţară, „se comportă precum naziştii”, a reacţionat vineri Peter Stano, purtătorul de cuvânt principal al şefului diplomaţiei europene, Josep Borrell.

Vladimir Putin spune că „vrea să prevină un genocid (contra rusofonilor din estul Ucrainei), ceea ce este un nonsens total, întrucât el este pe punctul de a comite unul” contra ucrainenilor, a mai spus funcţionarul european.

Forţele militare ruse au lansat în zorii zilei de joi o operaţiune militară extinsă contra Ucrainei. Într-un lung discurs înaintea anunţării ofensivei, preşedintele Putin a spus printre altele că „Rusia nu se poate simţi în securitate, dezvolta, exista cu o ameninţare permanentă care emană din teritoriul Ucrainei”, acuzând guvernul de la Kiev de abuzuri asupra rusofonilor din estul separatist al Ucrainei şi statele occidentale că au ignorat cererile Rusiei privind garanţiile de securitate.

Ministerul Apărării ucrainean a afirmat vineri că peste 1.000 de soldaţi ruşi au fost ucişi până acum în conflictul din Ucraina, transmite Reuters.

Rusia nu a suferit atât de multe pierderi umane în timpul luptelor în niciunul dintre conflictele armate de la începerea lor”, a adăugat ministerul.

Trupe ucrainene s-au deplasat în Kiev cu echipament militar greu pentru a apăra capitala Ucrainei. „Oraşul este în modul apărare”, a declarat primarul Kievului, Vitali Kliciko. „Situaţia este dificilă, dar credem în forţele noastre armate şi le susţinem’‘, a adăugat fostul boxer.

Administraţia oraşului le-a cerut locuitorilor să închidă şi să dezafecteze camerele de supraveghere video pentru a se asigura că trupele ruse nu vor obţine imagini despre poziţiile forţelor ucrainene. Pe de altă parte, Ministerul Apărării de la Moscova a declarat că forţele ruse au reuşit să blocheze capitala ucraineană Kiev dinspre vest.

Aerodromul Gostomel, situat la nord-vest de Kiev, a fost capturat, operaţiune în care au fost „neutralizaţi” 200 de ucraineni, ruşii neînregistrând pierderi, potrivit ministerului rus citat. Partea ucraineană nu a confirmat această informaţie. Guvernul de la Kiev a anunţat anterior că atacurile asupra aerodromului Gostomel fuseseră respinse şi că forţele ruse au înregistrat pierderi grele. Potrivit Moscovei, trupele ruse au finalizat blocada asupra oraşului Cernigău, aflat în apropiere de frontiera cu Belarus. Igor Konaşenkov, purtător de cuvânt al Ministerului Apărării rus, a acuzat conducerea ucraineană de folosirea unor tactci teroriste şi de utilizarea civililor drept scuturi umane.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *