VIDEO Bilanţul activităţilor desfăşurate în sezonul estival 2019, la Instituția Prefectului

Directorii deconcentratelor și șefii instituțiilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne s-au reunit, miercuri, la Instituția Prefectului Constanța pentru ședința de bilanț a activităţilor desfăşurate în sezonul estival 2019. În prezența celor doi subprefecți, Ionuț Done și Șenol Ali – care a prezidat ședința, rând pe rând directorii și-au prezentat bilanțul și au vorbit despre necesitățile instituțiilor pe care le conduc.

În ciuda cifrelor pozitive prezentate constant în astfel de colegii prefecturale, există multe nevoi în toate aceste instituții, fie că vorbim de dificultăți legislative, fie de lipsa de personal. S-au prezentat la ședința de miercuri Cristina Schipor – Director executiv  – Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța, Silvana Cristescu – Director executiv – Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, Ecaterina Scînteie – Comisar șef adjunct – Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, comisar șef de Poliție Crina Chirea – împuternicit adjunct inspector șef IPJ Constanța, Ion Vlăduț – prim adjunct al inspectorului șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al Județului Constanța, Daniel Mihai Ferencz – Inspectoratul de Jandarmi Judeţean  „Mihail Kogălniceanu” Constanţa, Ion Bordei – Comandant – Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanţa sau Laurențiu Cristian Cicu – Director – Garda de Coastă Constanţa, Hristu Uzun – Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, Eugen Bola – Inspectoratul Teritorial de Muncă ș.a.m.d.

colegiu prefectural 1

Potrivit DSP, în perioada 19 iunie – 13 septembrie 2019, pe litoralul romănesc al Mării Negre, au fost verificate 887 unităţi, din care 1578 controale ȋn unităţi de alimenţie publică şi laboratoare de patiserie; 2270 controale ȋn unităţi de cazare hotelieră, pensiuni turistice şi campinguri și 339 controale ȋn tabere şcolare.

Potrivit DSVSA, în perioada 24 iunie – 30 august  2019, a activat Comandamentul Sezon Estival 2019 constituit din echipe de medici veterinari oficiali care au verificat modul în care sunt respectate condiţiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind producerea, prelucrarea, depozitarea, transportul şi comercializarea produselor alimentare.

Potrivit CJPC, pe perioada sezonului estival au avut loc 879 de acțiuni de control și au fost aplicate 1326 de sancțiuni, în valoare totală de peste 3 milioane lei.

CJPC a fost, de altfel, parte a unei echipe mixte în perioada sezonului estival, inițiată de Instituția Prefectului Constanța, pentru eficientizarea verificărilor, subprefectul Șenol Ali punctând faptul că modelul se dorește a fi preluat și în țară.

Dancu este prea ocupat, jandarmii vor suplimentarea efectivelor

Inspectorul șef al IPJ Constanța, Constantin Dancu, a refuzat și de această dată să se prezinte la Instituția Prefectului. Obiceiului de a minți reprezentantul Guvernului în teritoriu prin datele statistice eronate oferite i se adaugă absența la ședințele colegiului prefectural. Miercuri, a fost prezentă în locul lui Dancu comisar șef Crina Chirea. Potrivit IPJ Constanța, în sezonul estival s-a acționat pe limbajul de lemn, adică pe conceptul Poliției de proximitate, de apropiere a poliţiştilor şi a celorlalte forţe participante de cetăţean, scopul final fiind asigurarea unui climat de siguranţă şi de încredere în forţele de ordine publică şi de sprijinire reciprocă.

ISU Dobrogea s-a concentrat pe construcţiile care au fost puse în funcţiune  fără obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu; obiective la care se înregistrează aflux mare de turişti pe timpul sezonului estival(cluburi/alimentaţie publică); obiective la care s-au produs situaţii de urgenţă în anul 2018; amenajari temporare în care se vor organiza concerte sau spectacole; parcuri de distracţii şi agrement, târguri tematice şi alte amenajari similare ș.a.

Spre deosebire de IPJ, reprezentantul IJJ Constanța, Daniel Ferencz, a punctat nevoile instituției, arătând faptul că s-a solicitat și răsolicitat suplimentarea cu 50 de jandarmi pe sectorul de ordine publică.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.