VIDEO Biden: „Un pas al Rusiei în țările baltice, România etc. și ÎNCEPE AL TREILEA RĂZBOI MONDIAL! Avem o datorie SACRĂ!”

Președintele SUA Joe Biden a declarat vineri că America nu se va angaja într-un conflict direct cu Rusia, scenariu care duce la al treilea război mondial între NATO și Rusia.

Vom continua să colaborăm cu aliații noștri din Europa și vom trimite (Rusiei – n.r.) mesaje lipsite de echivoc. Vom apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO cu toată puterea unită a membrilor alianței. Fie că vorbim de Estonia, Letonia, Lituania, România etc, dacă au mișcat o dată (rușii – n.r.) începe al Treilea Război Mondial. Avem o datorie sacră: teritoriul NATO, art. 5. Nu vom lupta al Treilea Război Mondial în Ucraina”, a declarat Biden după ce detaliat cele mai noi sancțiuni economice care vor fi impuse Moscovei.

Biden a ținut să precizeze că „nu ne vom lupta împotriva Rusiei în Ucraina. Un conflict direct între NATO și Rusia va fi Al Treilea Război Mondial, lucru pe care trebuie să-l evităm”, a subliniat el.

Legat de acuzațiile privind posibile provocări (false flag) de care se acuză reciproc Rusia și Ucraina, președintele american a fost întrebat de un jurnalist cu privire la răspunsul SUA în cazul Rusia ar utiliza arme chimice. „Ar avea SUA un răspuns militar dacă Putin lansează un atac cu arme chimice?” a întrebat ziaristul.

Răspunsul lui Biden a fost evaziv, spunând că nu discută informații specifice ale serviciilor și a subliniat că „Rusia va plăti un preț sever dacă va utiliza arme chimice”.

Întrebarea i-a fost pusă deoarece cu o zi înainte, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki, a avertizat despre un potențial „pretext” rusesc pentru un atac chimic, scriind pe Twitter că „președintele și partenerii noștri din NATO nu și-au reevaluat planurile cu privire la a trimite trupe americane” în Ucraina.

În urmă cu o săptămână, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a amenințat într-un interviu că „Biden cu siguranță știe că al treilea război mondial va fi unul nuclear”, cu referire la o eventuală confruntare directă Rusia – NATO.

Statele occidentale sunt îngrijorate de o posibilă utilizare a armelor chimice de către Moscova în Ucraina. La rândul său, Rusia acuză Washingtonul şi Kievul că gestionează laboratoare destinate producerii de arme biologice în ţară, ceea ce a fost dezminţit de cele două ţări. O reuniune a Consiliului de Securitate a ONU pe această temă are loc astăzi.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.