VIDEO Belgia s-a mobilizat: Convoi umanitar, prin Germania, spre Ucraina

Pe măsură ce situația umanitară din Ucraina se înrăutățește, iar țările învecinate primesc ucraineni care fug din țara lor, Comisia Europeană depune eforturi pentru a oferi asistență de urgență. Comisia a anunțat că alocă o sumă suplimentară de 90 milioane EUR pentru programe de ajutor de urgență destinate civililor afectați de războiul din Ucraina, ca parte a unui apel urgent de ajutor din partea Organizației Națiunilor Unite. Finanțarea va ajuta persoane din Ucraina și Republica Moldova.

Acest nou ajutor umanitar al UE va consta în hrană, apă, asistență medicală, adăpost și va contribui la acoperirea nevoilor de bază ale acestor persoane. De asemenea, Comisia coordonează furnizarea de asistență materială Ucrainei prin intermediul mecanismului de protecție civilă al UE, care include 8 milioane de produse de îngrijire medicală esențiale și asistență în materie de protecție civilă –  cu oferte, până în prezent, din partea a 20 de state membre: Austria, Belgia, Croația, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Italia, Irlanda, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia și Țările de Jos.

Un convoi din Belgia a ajuns deja în Ucraina, coloana fiind de mai mulți kilometri, așa cum a fost observată pe autostrăzile din Germania:

https://www.youtube.com/watch?v=_efLuYErxhM&feature=youtu.be

Primul convoi de camioane din Slovenia a sosit pe 28 februarie în capitala Ucrainei, Kiev. Între timp, Moldova a activat mecanismul de sprijinire a ucrainenilor care sosesc în țara lor. Austria, Franța și Țările de Jos au oferit deja Moldovei sprijin de urgență, cum ar fi articole de adăpost și asistență medicală.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *