VIDEO Băsescu, la școala de vară a PMP: „Ca să folosesc vocabularul meseriei mele, țara arată ca o navă în derivă!” Palaz, atac la Orban: „Unificarea dreptei nu se face din cauza lui Sică Mandolină, se ține numai de șprițuri!”

Organizația de Tineret a Partidului Mișcarea Populară organizează în perioada 6-9 septembrie 2018, la Neptun, ”Școala de Vară a Tineretului PMP”, în cadrul căreia se vor desfășura mai multe dezbateri tematice și întâlniri ale tinerilor cu lideri ai PMP. Invitați la acest eveniment sunt membri ai conducerii naționale ai Partidului Mișcarea Populară, precum și președinți ai organizațiilor locale și județene.

Administrația publică, comunicarea politică, relațiile internaționale și economice, precum și politica PMP în an centenar vor reprezenta doar câteva dintre temele de interes ale celei de-a cincea ediții.

scoala de vara pmp 2

Tomac: „Statul paralel e în capul lor!”

Ziua de vineri a început cu discursurile liderilor partidului, printre care al președintelui la nivel național, Eugen Tomac.

„Uneori, politicieni care au o agendă extrem de îngustă și precisă pentru a semăna mult rău în societate pot oricând confisca statul. Statul român, nu ăla paralel, pentru că paralel e doar în capul lor. Aveți în fața dumneavoastră un om care a înțeles ce înseamnă implicarea în politică. Acum aproape 23 de ani când am venit la București din Basarabia nu aveam ambiții politice, dar după o scurtă experiență în învățământ și am trecut prin câteva redacții ale unor publicații de prestigiu, mi-am dat seama că nu este suficient doar să vrei să cunoști. Dacă vrei să schimbi ceva trebuie să îți asumi și nu am ratat nici o oportunitate, pentru că în viață oportunitățile apar rar, dar dacă nu știi exact ce să faci cu ele, riști să ajungi după o perioadă să începi să regreți. A avea curaj nu este suficient pentru un tânăr, important este să aibă și obiective, iar mie mi-ar plăcea să cred că toți tinerii din PMP au intrat în acest partid pentru că au obiective personale politice și obiective majore pentru societatea românească. Am avut șansa la 26 de ani să primesc o propunere din partea președintelui Băsescu și am lucrat în echipa domniei sale. Cred și acum cu tărie că tinerii care vor să facă performanță o pot face acolo la locul de muncă. Noi fiind un partid creștin-democrat încurajăm ca tinerii să aibă curaj să pornească propria afacere, să construiască în această țară, fără a visa doar la ajutoarele de stat. Nu avem în ADN-ul nostru comportamentul acesta pe care îl au mulți”, a spus Eugen Tomac.

Președintele PMP a amintit de inițiativa partidului ce are ca scop reforma în administrația publică. Evident, fiind o inițiativă a opoziției, transparentizarea administrației nu se află în capul de listă privind prioritățile coaliției de guvernare.

„Cei din PSD și din celelalte partide nu au vrut să conteste alături de noi Codul administrativ. Veți vedea că vom avea dreptate! Nu putem crea mai multe categorii de cetățeni, unii cu drepturi speciale, alții buni doar de muncă și de plătit taxe. Nu se poate dezvolta într-un asemenea mod o societate. Avem nevoie de primari bun, dar aleși în două tururi. O reformă reală a administrației publice locale se va produce când vom reveni la alegerea primarilor în două tururi. Nu este normal ca în România să avem primari aleși cu 7% din numărul de electori de pe liste. Este absurd! (…) Banul public nu poate fi secret de stat! Am cerut printr-o inițiativă legislativă ca toate facturile din instituțiile publice să fie urcate pe site! Avem nevoie de o transparență totală, asta va reduce nivelul de corupție, extrem de ridicat, din administrația publică. România are nevoie de asemenea măsuri curajoase!”, a mai spus Eugen Tomac.

tomac

Băsescu l-a criticat pe Iohannis: „Nu a făcut un pact cu guvernarea, cum am făcut eu cu Ponta!” Despre ministrul Agriculturii: „Panarama aia care mănâncă brânză oriunde se duce!”

De departe, prezența cea mai așteptată a fost a lui Traian Băsescu. Fostul șef de stat și-a creionat discursul printr-o recomandare pentru militanții partidului, sfat de organizare pentru alegerile parlamentare, urmat de constatări personale cu referire la eșecul guvernării.

„O singură recomandare vă fac pentru europarlamentare: accelerați procesul de constituire a structurilor în teritoriu dacă vreți să aveți succes! În afară de asta, trebuie să aveți grijă de lista, care trebuie să fie cu oameni care să poată să reprezinte interesele țării în Parlamentul European. Niciodată, la PMP, așa tânăr cum e el, nu s-au făcut listele plecând de la interese de grup, întotdeauna am avut cap de listă oameni care au prezentat credibilitate, în schimb nu ne-am prins că nu au caracter! Pe măsură ce au ajuns europarlamentari au și plecat (cu referire la Siegfried Mureșan – n.r.)! De data asta sper să aveți inspirație și cei pe care îi puneți să fie valoroși, să poată să poarte mesajul de interes pentru România în Parlamentul European și să aibă și caracter și cu asta rezolvați tot!”, a spus Traian Băsescu.

pmp

Printre criticile aduse guvernării, Traian Băsescu a făcut referiri și la ministrul Agriculturii, Petre Daea, despre care a spus că este „o panaramă care mănâncă brânză pe oriunde se duce”. Mai multe declarații ale fostului președinte al României disponibile în secțiunea video de mai jos:

Palaz: „Constanța nu va avea un loc eligibil pe lista de la europarlamentare. Primează interesul la nivel național în fața celui local”

Președintele PMP Constanța, Claudiu-Iorga Palaz, a precizat că unificarea dreptei nu se poate face din cauza lui Ludovic Orban. Pe de altă parte, organizația de la Constanța se va implica în lupta de la europarlamentare, chiar dacă nu va avea un reprezentant propriu pe locuri eligibile.

„Este necesară unificarea dreptei, dar așa cum am spus mereu: liberalii sunt niște băieți extraordinari, doar că au un singur defect, nu se pot ține de cuvânt! Drept pentru care nu se face unificarea dreptei din cauza liberalilor! Cauza este Sică Mandolină (Ludovic Orban – n.r.), nu are timp de politică, se ține numai de șprițuri! Când îl vor schimba pe Sică Mandolină se va face unificarea dreptei! Bine, să nu facă greșeala să îl înlocuiască cu Bușoi, chiar dacă e prieten cu Hellvig! (…) Organizația de la Constanța va pune umărul (pentru europarlamentare – n.r.), despre scor nu putem să știm încă… mai întâi să vedem lista și apoi o să pot să spun cât am putea să tragem. Dacă nu ai un candidat pentru care să tragi nu vei reuși să scoți scor, indiferent cât ai încerca să te zbați. Dacă va fi necesar, vom recomanda și noi pe cineva, dar sigur nu va fi pe loc eligibil și nu avem pretenții, chiar dacă Constanța este o organizație bună, trebuie să primeze interesele partidului la nivel național mai mult decât interesele locale. Colegii mei vor fi cerebrali și vor înțelege că vom avea un om care să tragă lista, dar nu va fi pe loc eligibil”, a spus Claudiu Palaz, pentru TOMIS NEWS.

onaca palaz

CITEȘTE ȘI:

VIDEO Traian Băsescu, la Constanța: „Consumul nu ne crește economia! România nu va accesa fonduri europene pentru autostrăzi!”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.