VIDEO Balamuc politic pe banii primăriilor, încheiat. Țuțuianu: „Rațiunea a învins!”

A fost circ mare politic, pe 6 iulie, în ședința extraordinară a Consiliului Județean Constanța, când s-a discutat despre două proiecte de hotărâre referitoare la repartizarea unor sume pentru primăriile din județ pentru proiecte de dezvoltare locală, plăți arierate sau drumuri comunale. Grupul PNL, cu Marian Iordache și Marian Crușoveanu în prim plan, s-a luat la harță cu președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu și vicepreședintele Claudiu Palaz. Liberalii au dorit să formuleze un amendament, în scris, invocând faptul că banii se alocă discreționar și ei au dorit să corecteze această alocare. Evident, liberalii se refereau la subfinanțarea primăriilor PNL, iar Țuțuianu a arătat că „la nivelul CJC există o comisie care analizează toate propunerile”. După dezbateri intense, a fost luată o pauză pentru… clarificări, Palaz punctând faptul că „trebuie să fim echilibrați, primarii așteaptă acești bani”.

Pauza nu a relaxat deloc spiritele, iar Țuțuianu a reluat ședința ferm: a retras cele două proiecte de pe ordinea de zi, pentru că amendamentul liberalilor nu avea avizul comisiei economice, necesar întrucât ar fi modificat radical proiectul de hotărâre. Evident, a urmat un nou moment de ceartă cu Crușoveanu.

cjc

Între timp, cele două tabere politice au ajuns la un consens politic și sumele s-au… modificat. Astfel, în ședința extraordinară de luni a CJ – amânată timp de două ore, votul a fost unul unanim: toți cei 37 de consilieri prezenți au votat pentru.

cjc1

Țuțuianu a arătat în startul ședinței că „rațiunea a învins”, iar luptele politice au fost abandonate:

În ceea ce privește repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a unor sume din cote defalcate din impozitul pe venit în anul 2020 pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală, sumele s-au alocat după cum urmează:

În ceea ce privește repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din T.V.A. pe anul 2020, pentru finanţarea cheltuielilor privind drumurile judeţene şi comunale, sumele s-au alocat după cum urmează:

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *