VIDEO BALAMUC în PNL! S-au BĂTUT pe funcții într-o „veselie”. Primarul Constanței, Chițac, ÎNVINS de Virgil Guran pentru funcția de vicepreședinte pe Apărare. „NU mai putem cu NESIMȚIREA amiralului vostru, de-aia l-am SPART!”

Conducerea PNL s-a reunit, vineri, într-o nouă şedinţă, la Consiliul Naţional, după Liga Aleşilor Locali de joi. În cadrul şedinţei au fost aleşi secretarul general al partidului, unde a fost o singură candidatură, a lui Lucian Bode, un prim-vicepreşedinte, unde s-au înscris două candidaturi, ale lui Virgil Popescu şi Dan Motreanu şi un vicepreşedinte, unde sunt patru candidaţi. Consiliul Naţional a ales câteva funcţii importante de conducere, după congresul extraordinar în care Nicolae Ciucă a devenit preşedintele PNL. După demisia lui Dan Vîlceanu din funcţia de secretar general al PNL, funcţia a fost preluată interimar de prim-vicepreşedintele Lucian Bode. Pe lângă funcţia de prim-vicepreşedinte s-a vacantat şi o funcţie de vicepreşedinte pe domeniul Apărării, prin alegerea lui Nicolae Ciucă în funcţia de preşedinte al PNL. Astfel, vineri au fost aleşi şi un prim-vicepreşedinte şi un vicepreşedinte.

Pentru postul de Prim-vicepreşedinte pe strategii politice şi-au anunţat candidaturile Dan Motreanu şi Virgil Popescu, în timp ce, pentru poziţia de vicepreşedinte pe Apărare şi siguranţă naţională au concurat Ben-Oni Ardelean, Vergil Chiţac, Virgil Guran şi Sorin Moldovan. La nivel naţional, PNL are următoarele organisme de conducere: Congresul PNL, Consiliul Naţional, Biroul Politic Naţional (BPN) şi Biroul Executiv (BEx). Consiliul Naţional (CN) este organismul de conducere, decizie politică şi organizatorică al PNL în perioada dintre Convenţiile Naţionale. În acest sens, CN poate adopta orice hotărâre de competenţa CON, cu excepţia adoptării de noi moţiuni, a unui nou Statut sau alegerii unor noi preşedinţi ai CA şi CNRC. Consiliul Naţional adoptă hotărâri în prezenţa majorităţii membrilor, cu majoritatea voturilor exprimate. Ben-Oni Ardelean și Sorin Moldovan s-au retras din lupta pentru funcția de vicepreşedinte pe Apărare. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat, de asemenea, că se retrage și el din cursa pentru postul de prim-vicepreşedinte. În urma retragerii lui Virgil Popescu, singurul candidat rămas pentru funcţia de prim-vicepreşedinte pe strategii politice a rămas Dan Motreanu.

„Nu a fost ușor să mă înscriu împotriva lui Dan Motreanu, un prieten cu care am fost implicat în multe campanii. Cred că cel mai bine și cel mai înțelept ar fi ca Dan să intre în Biroul Executiv, ca Dan să facă parte din conducerea partidului. E un liberal mai vechi decât mine, un liberal care a tras frâiele PNL. Împreună putem face mult mai mult decât singuri, în special în 2024 când ne așteaptă peste patru rânduri de alegeri”, a declarat Virgil Popescu.

„Am stat să mă gândesc ce e mai bine pentru partid. Nu a fost ușor să mă înscriu în cursă împotriva lui Dan Motreanu (…). Cred că vreau să vă fac un anunț. Cel mai înțelept e ca Dan să intre în conducerea executivă….”, a mai spus Popescu, întrerupt de aplauzele colegilor. „Dane, te rog să accepți să-mi retrag candidatura”, a spus Popescu.

La aflarea acestei vești președintele partidului, Nicolae Ciucă, i-a transmis felicitările sale lui Popescu pentru gest. PNL are 4 prim-vicepreședinți: cel ales acum, Rareș Bogdan, Iulian Dumitrescu și Gheorghe Flutur.

Odată cu retragerea lui Ben-Oni Ardelean și Sorin Moldovan pentru postul de vicepreședinte al comisiei de Apărare, primarul Constanței, Vergil Chițac, a rămas față în față cu Virgil Guran, care l-a și… învins. Chițac a obținut 129 de voturi, iar Guran 429. O lecție pentru primarul Constanței, care urăște acest oraș și preferă funcții politice! Mai mult, inițial, a fost vorba de Nicoleta Pauliuc, însă aceasta și-a dat seama despre ce circ o să fie astăzi în PNL și a renunțat la candidatură. Guran nici nu este popular în PNL, fiind fost susținător al lui Ludovic Orban, dar prin votul de astăzi poate înțelege și Chițac faptul că… nu mai este dorit de nimeni, nici măcar de liberali, care ne-au precizat fix așa:

„Nu mai putem cu nesimțirea acestui amiral! Orașul Constanța pe care îl conduce, îl urăște și îl distruge, pe noi liberalii ne urăște – după cum ne-a și spus, ne-a tot făcut plângeri penale și apoi ne-a vrut susținerea ca să-l scoatem primar și… am făcut-o! Păi nu trebuia să-l spargem pe nesimțit? De-aia l-am și băgat pe Guran, ca să vadă amiralul vostru plictisit, arogant și nesimțit că nu e dorit nicăieri și că l-am bătut rău de tot cu un nimeni de la noi din partid! Poate scăpați și voi de el, că noi ne-am săturat deja!”

PNL vrea să câștige toate alegerile din 2024! Bode: „PNL e singura forță de dreapta!”

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, susține că partidul pe care îl reprezintă vrea să câștige toate alegerile din 2024. Lucian Bode a fost singurul candidat pentru funcția de secretar general al PNL.

Anul 2024 va fi greu din punct de vedere electoral. O să fie alegeri. Vestea bună e că PNL e singura forță de dreapta și cel mai mare de pe eșichierul politic. PNL trebuie să fie pregătit să câștige pe linie în 2024”, a spus Bode.

Ciucă impune milităria în PNL: „Luptele interne în partid au luat sfârșit!

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat că luptele interne din partid au luat sfârșit.

Acel aspect al lupte lor interne a luat sfârșit. Așa cum acum 3 zile președintele țării a spus că vremea luptelor interne a luat sfârșit. Într-adevăr azi partidul a dat dovadă de maturitate și pot să spun că luptele interne au luat sfârșit. Prin rezoluția de azi PNL o să promoveze întărirea legăturilor cu intelectualii, cu mediul academic”, a spus Ciucă:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *