VIDEO AUR face turul ministerelor ca să DEBLOCHEZE cărbunele din Portul Constanța pentru repornirea termocentralelor

Balamuc mare la ministerele Economiei și Energiei. Întrucât primul dintre ele există, oficial, doar de câteva zile, iar celălalt își vede mai degrabă de interesele politice decât de cele energetice, mai multe unități de producție din țară sunt… blocate. De altfel, atât ministrul Claudiu Năsui (USR-PLUS) cât și ministrul Virgil Popescu (PNL), se scaldă într-un conflict de mai multă vreme. În prezent, vorbim de blocaje în mine, termocentrale, care au nevoie de combustibil, cum ar fi cărbunele din Portul Constanța.

Parlamentarii AUR fac gălăgie de mai multe zile în Hunedoara, la Termocentrala Mintia sau la minele din Suceava, unde lucrătorii sunt efectiv abandonați de cele două ministere. Marți, liderii AUR, George Simion și Claudiu Tîrziu, alături de parlamentari de Constanța – în total 30 de deputați și senatori – au făcut turul Ministerului Economiei și al Energiei. Aceștia nu au fost primiți de cei doi miniștri, însă au fost întâmpinați de jandarmi.

„În timp ce guvernanții se lăfăie în fotoliile lor călduțe și pregătesc vânzarea pe nimic a termocentralelor pe cărbune, respectiv închiderea minelor, România importă energie la preț ridicat, oamenii nu mai au încălzire de la Mintia, iar minerii de la minele de cărbune și de uraniu nu își primesc drepturile salariale decât după proteste extreme”, au anunțat cei de la AUR încă de luni.

Simion reclamă faptul că Năsui și Popescu nici măcar nu se deranjează să respecte legea, adică să răspundă la interpelările parlamentare. Ușile sunt închise la cele două ministere, comunicare nu există, iar unitățile de producție sunt complet blocate. Este peisajul reclamat de parlamentarii AUR, care anunță că nu se lasă până nu discută cu Năsui și Popescu:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.