VIDEO Au VENIT AMERICANII: Tancuri Abrams pe șoselele din România

Fostul parlamentar și ministru, Liviu Pop, a postat un filmuleț prin care arată cum se fac pregătiri de război, inclusiv în România. În filmulețul postat se vede cum trec TIR-uri încărcate cu tancuri americane M1A2 Abrams:

https://www.youtube.com/watch?v=5Q90BiJo2ko&feature=youtu.be

Tancul Abrams, produs în Statele Unite, constituie unul dintre cele mai puternice forțe de pe câmpul de luptă. Bolidul de 68 de tone este un adevărat „demon” de oțel și este de neoprit în teatrele de război. Printre ultimele lupte la care au participat aceste tancuri moderne au fost cele desfășurate în războiul din Golf, când doar câteva dintre acestea au fost deteriorate și niciunul nu a fost distrus. Tancurile Abrams au desfășurat operațiuni militare și în Afganistan. Incontestabil, „bestia” de 68 de tone a decis de foarte multe ori verdictul pe câmpul de luptă. Tancurile au fost introduse în anii ’90 și și-au dovedit cu ușurință superioritatea în luptele la care au participat.

Există trei versiuni ale acestui tanc: M1, M1A1 și M1A2. Ele se aseamănă, dar ultimele modele dispun de arme mai puternice. Deși depășesc greutatea de 60 de tone, tancurile pot rula cu o viteză de peste 64 de kilometri pe oră. Arma vedetă a bolidului o reprezintă tunul, care este de 105 mm la modelul M1 și de 120 mm la celelalte versiuni. Echipajul este format din 4 militari, care intră în tanc printr-o trapă foarte îngustă. Dintre toți membrii echipajului, conducătorul tancului are „cel mai confortabil” scaun.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *