VIDEO Asociația Constanța Altfel, la bilanțul celor doi ani de activitate. Chițac: „Dacă acești „dezvoltatori” văd în noi un adversar, este foarte adevărat!”

Senatorul constănțean Vergil Chițac, președinte al Asociației Constanța Altfel, a prezidat vineri seară o masă rotundă, care a avut scopul prezentării unui bilanț al asociației care s-a înființat acum doi ani.

Zeci de susținători au participat la evenimentul organizat la un hotel din municipiu, la prezidiu fiind prezenți și Felicia Ovanesian, practic vârful juridic de lance al Constanța Altfel și Teodor Popa, membru fondator al Asociației. De asemenea, în public au mai fost prezenți și alți membri fondatori, precum fostul consilier local, Romeo Rezeanu.

În calitate de invitați, au mai participat președintele Asociației Casa Mării Negre, Dorin Popescu sau consilierul independent Andrei Popescu, fostul prefect Ioan Albu ș.a.

Discuțiile de la bilanț la planuri de viitor au fost scurte și au dus la marele anunț al serii: Vergil Chițac și-a exprimat intenția de a candida ca independent la Primăria Constanța, la alegerile din primăvara anului viitor.

CITEȘTE ȘI:

Referitor la înființarea asociației, Vergil Chițac a punctat faptul că existența acesteia este necesară, unul din motive fiind acela că, în 2016, când a candidat din partea PNL pentru Primăria Constanța, reprezentanții acestui partid nu și-au îndeplinit atribuțiile, așa că s-a impus strângerea unor colaboratori serioși pentru acest proiect:

Asociația Constanța Altfel este cunoscută pentru multitudinea de inițiative juridice împotriva Primăriei Constanța, în special împotriva construcțiilor imobiliare pe spații verzi și nu numai. Chițac a arătat faptul că se află sub un asediu din partea unor dezvoltatori imobiliari din municipiu, care îl acuză că este împotriva dezvoltării orașului:

După doi ani de activitate, Asociația Constanța Altfel bifează zeci de acțiuni, din care amintim: atacarea PUD al stațiunii Mamaia emis de Radu Mazăre în 2001, anularea construirii în Parcul Tăbăcărie a unui parc cu miniaturi, anularea în instanță a regulamentului parcărilor (decizia nu este definitivă), atacarea autorizației de construire a bisericii din parcul Casei de Cultură, mai multe anulări de PUZ-uri și autorizații de construiri de blocuri, dar și acțiuni de ecologizare ș.a.m.d.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *