VIDEO „Asediat” de Țuțuianu (PSD) în privința dezvoltării Constanței, Lupu (CJC) reacționează ca un copil: „Noi prețuim valorile liberale…”

În urmă cu patru zile, parlamentarii PSD Constanța au organizat o conferință de presă. A fost pentru prima dată când aceștia s-au dezlănțuit pe administrația locală. Dacă în conferințele precedente atacurile au fost mai voalate, la conferința de vineri a fost un adevărat asediu. Mai întâi, senatorul Felix Stroe l-a tăvălit pe primarul Vergil Chițac, apoi deputatul Marius Horia Țuțuianu l-a luat în colimator pe președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu.

Țuțuianu a folosit termeni cu care nu ne-a obișnuit, precum faptul că, la alegerile locale, constănțenii – înșelați – i-au votat pe „Habarnam și Număpricep”:

„Acum 7 luni de zile, constănțenii și locuitorii județului Constanța, mânați de promisiuni deșarte și povești cu zâne,  de fel și fel de promisiuni fantasmagorice de dezvoltare, i-au votat pe Habarnam și Număpricep la conducerea Consiliului Județean și la conducerea Primăriei. Hotărâți dumneavoastră cum se împart rolurile! Ei bine, de 7 luni de zile privim doi oameni care ocupă cele mai înalte poziții le nivel județean și municipal și care nu-și găsesc nici acum direcția. Le-am dăruit o busolă, astăzi, în cadrul conferinței de presă, poate poate, îi ajută să-și găsească direcția.  (…) Nici măcar proiectele începute de mine nu sunt duse mai departe. Sunt curios cum s-a pierdut finanțarea de la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie, de ce n-au început lucrările la drumurile județene  Cernavodă – Ion Corvin, Năvodari- Mihai Viteazu?  Contracte semnate și finanțate, ce trebuiau doar începute.  Nu văd că se întâmplă ceva în Spitalul Județean Constanța  și nu văd că s-ar întâmpla ceva pe partea de cultură. De 7 luni de zile asistăm la o vânătoare de vrăjitoare: care au fost oamenii PSD-ului? care au fost oamenii lui Țuțuianu?  Nu a existat așa ceva în Consiliul Județean Constanța, au fost profesioniști, nu oameni de partid. A fi președintele CJ sau primarul municipiului Constanța nu înseamnă să vii la birou și să-ți bei cafeaua cu cei 9 consilieri. Înseamnă să-ți sufleci mâinile la 7 dimineața, să te duci la birou, să vezi care sunt problemele, să te urci apoi în mașină, să te duci la fiecare minister în parte și să încerci să atragi fonduri pentru dezvoltarea județului sau orașului pe care îl conduci. Este momentul ca Habarnam și Număpricep să înceapă să aducă proiecte și fonduri pentru județ, fonduri naționale, fonduri de dezvoltare, fonduri europene. Toți așteaptă bani de la PNRR. Dar ce să vezi, guvernanții noștri, de dreapta n-au fost în stare, nici acum, să-l depună”, a spus Țuțuianu:

Lupu ar fi putut să-și vadă de treabă în fața acestor atacuri pe bandă, însă a reacționat, luni, printr-o ieșire publică total infantilă, susținând că Țuțuianu l-a ignorat de-a lungul timpului și că oricând poate să vină într-o vizită la CJC… De asemenea, Lupu a mai arătat că „actuala administrație a județului prețuiește valorile liberale”:

Declarațiile domnului deputat Marius Horia Țuțuianu, la adresa Consiliului Județean Constanța, sunt pur politice și nu se bazează pe niciun fundament, ci doar pe politicianism. Domnul deputat face acum zgomot pentru nimic. De la înalțimea funcției pe care o deține în Parlamentul României, domnul Țuțuianu poate veni oricând cu propuneri și proiecte concrete pentru dezvoltarea județului Constanța. Actuala administrație a județului prețuiește valorile liberale, transparența, dreptul la liberă exprimare și încurajează dialogul cu toți oamenii de bună credință, care doresc să contribuie la dezvoltarea județului Constanța. Domnul Horia Țuțuianu, pesemne că, a uitat lipsa de fair-play de care a dat dovadă la finalul mandatului domniei sale, când, a refuzat să fie prezent la predarea ștafetei și să aibă o discuție onestă cu actualul președinte al Consiliului Județean, despre problemele județului, soluțiile pe care le avea în vedere, proiectele începute și nefinalizate, dar și planul de dezvoltare al județului. În loc să participe la dialog, domnia sa a ales să plece complet dezinteresat și neimplicat, iar acum își critică, de fapt, propria neputință. Lipsa de viziune și de rezultate concrete ale mandatului fostului președinte Țuțuianu, se răsfrâng acum asupra activității instituției și implicit asupra tuturor locuitorilor județului Constanța. Îi reamintim domnului Țuțuianu că poate veni oricând să semnaleze orice problemă sau nelămurire are în legătură cu activitatea Consiliului Județean Constanța. Administrația liberală a județului Constanța, condusă de domnul Mihai Lupu, este deschisă oricând la dialog pentru a veni în slujba și în sprijinul locuitorilor județului Constanța. Consiliul Județean Constanța este preocupat de finalizarea Strategiei Durabile a Județului Constanța, nu de atacuri politice și la persoană”, a transmis Lupu.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *