VIDEO APMC și Constanța Port Business Association au îngropat securea războiului. „Am participat cu toții la elaborarea legii care instituie dezvoltarea activității navale”

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța (APMC) și Constanța Port Business Association (Operatorul Portuar) au îngropat securea războiului, oficial, joi, în cadrul unei ceremonii pentru semnarea protocolului de colaborare.

La sediul APMC, directorul instituției, Nicolae Dan Tivilichi și directorul organizației patronale Operatorul Portuar, Viorel Panait, au bătut oficial palma, după mai mulți ani de conflicte.

Panait: „Cu toții să câștigăm bani!”

„Este un moment deosebit că se semnează acest protocol de colaborare între Administrația Portului Constanța și organizația patronală Port Business Association. Protocolul are câteva idei principale, cel mai important fiind dezvoltarea Portului Constanța, însă, nu în ultimă instanță, este vorba și de patrimoniul Administrației, cum reușim să dezvoltăm stadionul Portul, școala și spitalul, mai multe lucruri care privesc activitatea sindicală. Intrăm într-o etapă în care atât patronatele cât și Administrația își unesc eforturile pentru dezvoltarea Portului”, a spus Tivilichi.

La rândul său, Viorel Panait a declarat că protocolul instituie un pas înainte pentru dezvoltarea activității portuare și „cu toții să câștigăm bani!”

„Socotesc că e un prilej cu totul special să ne întâlnim, deoarece după ce am trecut printr-o perioadă de derută, de găsire a unui numitor comun în care să ne desfășurăm activitatea, e un moment în care comunitatea portuară, patronatele și sindicatele, au găsit un interlocutor în Compania Națională, care să pună în mișcare sinergii pentru dezvoltarea Portului și infrastructurii de transport naval, de care ea este legată. Cred că acesta este momentul de normalitate, în care, într-un mod asemănător, toate porturile oferă organisme speciale de consultare, precum la Amsterdam, ne propunem proiecte care să genereze prosperitate, atât pentru comunitatea portuară, cât și pentru zona adiacentă și pentru oraș. Credem că în condițiile acestea vom putea să generăm afaceri noi, locuri de muncă și cu toții să câștigăm bani. În condițiile acestea, vă pot spune și că am avut susținerea Administrației, personal a domnului director Tivilichi, a Ministerului Transporturilor, am participat cu toții în elaborarea cadrului normativ care este în procedură de aprobare în momentul de față și care instituie un cadru modern, flexibil, cu drept țintă dezvoltarea activității navale într-un mod real. Protocolul pe care am convenit să îl semnăm astăzi este de natură să clarifice contracte de închiriere, utilizare a infrastructurii, realizarea dezideratului mai vechi cu privire la comisia de monitorizare a concesiunilor portuare, are în vedere revizuirea periodică a proiectului de master plan, a unei strategii realiste privind sectorul naval, aplicarea unor politici tarifare transparente, derularea unor programe de dezbateri publice în mod continuu, organizarea unor proiecte sociale educative. Noi am avansat în privința școlii portuare, unde suntem cofondatori, pentru că am văzut că răspunde unor cerințe reale de calificare a unor locuri de muncă pentru meserii specifice, acest proiect se dovedește a fi un proiect matur și folositor. Un asemenea protocol suntem încrezători că reprezintă cadrul general de reglementare a colaborării, în vederea organizării acțiunilor și programelor pe care le-am evocat”, a spus Panait.

Potrivit APMC, protocolul își propune, printre altele, colaborarea dintre cele două părți semnatare în scopul identificării unor soluții optime de interes comun și național și demarării unor acțiuni concrete și imediate pentru rezolvarea problemelor existente în Portul Constanța, în vederea promovării Portului și menținerii acestuia la un nivel competitiv pe piețele în domeniu. Protocolul stabilește un program concret, cu termene exacte de demarare a acțiunilor și/sau de implementare a unor măsuri necesare.

După semnarea protocolului, a avut loc o întâlnire la care au participat autorități din domeniul naval, operatori portuari, asociații profesionale în scopul de a demara realizarea unei strategii privind sectorul naval, o viziune coerentă pentru atragerea traficului, cât și a investitorilor interesați.

„Este doua reuniune a tuturor administrațiilor și operatorilor în sensul creionării unei strategii navale care să conducă la o mai bună colaborare între administrații, între nodurile de transport, care să ducă la o mai bună promovare a porturilor, atât fluviale, cât și maritime și de a promova la maximum de capacitate fluviul Dunărea”, a completat directorul APMC, Nicolae Dan Tivilichi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*