Spread the love

Autoritățile guvernamentale au promis că se vor ține de cuvânt: noul an școlar va începe la 14 septembrie, fără amânare, alături de o nouă promisiune – în condiții optime! Ministrul Educaţiei Monica Anisie a anunţat pe 1 septembrie, în conferinţa de presă în care erau aşteptate măsuri pentru deschiderea anului şcolar, că acest an şcolar vine cu noi provocări și a vorbit, în general, de măsuri de ordin tehnic, organigramă, modalități de predare ș.a.m.d. Nimic însă despre condiții. Tot Monica Anisie a precizat în urmă cu doar trei zile că 80% din școlile din România sunt pregătite de deschidere, din perspectiva asigurării materialelor pentru combaterea îmbolnăvirii cu COVID-19. Din nou, nimic despre condiții…

Determinate să își respecte angajamentul, adică să deschidă școlile cu orice preț – inclusiv cu tabletele necesare cursurilor online – neasigurate nici astăzi și, cel mai probabil, nici pe 14 septembrie, autoritățile nu iau în calcul condițiile din unitățile de învățământ românesc. De altfel, acestea oricum sunt cunoscute de ani de zile, pandemia de Covid-19 pare că, mai degrabă, acoperă acest subiect și nu mai este loc de el. Ca atare, de la 14 septembrie, țara europeană cu WC-ul în curte își va aștepta elevii în condițiile pe care le știu toți românii, în afară de Guvern. Un astfel de exemplu este:

Mihail Kogălniceanu: Uncle Sam campează în Estul Sălbatic

România găzduiește deja 1.500 de militari americani la baza de la Mihail Kogălniceanu, Deveselu și comandamentele NATO. Țara noastră are un proiect, întins pe zece ani, de două miliarde de euro pentru modernizarea bazei constănțene și, între timp, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu este în curs de dislocare detașamentul Forțelor Aeriene Regale Canadiene care execută misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) alături de militari aparținând Forțelor Aeriene Române, sub comandă NATO. Angajamentul NATO este singurul motiv pentru care comuna Mihail Kogălniceanu are vreo relevanță pe harta țării.

În contextul strategic, comuna se pregătește să primească noi contingente de militari americani, însă autoritățile locale nu se deranjează să se îngrijească de proprii copii, la… propriu. Descălecatul american se va produce, dincolo de contextul strategic, în cel tipic românesc, într-un mediu fără urmă de… educație. Copiii din Kogălniceanu, cei păziți de americani, nu beneficiază de condiții optime pentru desfășurarea actului educațional, deși mai este doar o săptămână până la primul clopoțel.

Vorbim despre Liceul teoretic Mihail Kogălniceanu, condus între 2013 – 2019 de Floriana Petre. Evident, Petre face parte din trupa de brătieni ai primarului Anca Belu. Concomitent, este și consilier local din partea PNL și, evident, candidează și în acest an pentru un nou mandat.

Floriana Petre

În ultimii opt ani, la Liceul din Kogălniceanu nu s-a dat măcar o mână de var pe pereți, nu s-a efectuat nici un fel de igienizare, nu s-a achiziționat nimic prin bugetul local. Astfel, ceea ce urmează să vedeți, reprezintă starea actuală a Liceului teoretic Mihail Kogălniceanu, unde elevii de gimnaziu și de liceu se vor întoarce la cursuri, din 14 septembrie. Pentru condițiile prezentate și pentru merite excepționale de partid, Floriana Petre a fost numită inspector școlar general adjunct! În urma ei, au rămas uși rupte, faianță spartă, o mizerie de nedescris, mobilier vechi, toalete insalubre ș.a.m.d.:

PE ACELAȘI SUBIECT:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *