VIDEO Angajații din Poliţie, penitenciare și rezerviștii militari au început PROTESTELE la Parlament și sediile partidelor. Zelca (SNPPC): „Vin COLINDĂTORII!”

Angajaţi din Poliţie, penitenciare şi militarii trecuţi în rezervă au început protestele, joi, de la ora 12:00, la sediul Parlamentului şi la prefecturile din judeţele Iaşi, Timiş şi Cluj. Aceştia susţin că nu solicită creşteri de salarii, ci cer aplicarea unor acte normative. Şi sindicaliştii de la Sanitas au anunţat că pichetează Parlamentul. Iniţial, protestul de la Bucureşti fusese anunţat ca având loc în Piaţa Victoriei, în faţa sediului Guvernului. Joi seară, sindicatele reprezentative pentru aceste categorii profesionale au anunţat că protestul programat în Bucureşti va avea loc nu la Guvern, ci în Piaţa Revoluţiei, la sediul Legislativului.

Schimbarea locului protestelor din Capitală se datorează faptului că s-a anunţat prezenţa membrilor Guvernului în Parlament cu ocazia dezbaterii proiectului Legii bugetului de stat pentru anul 2022. Organizaţiile sindicale au transmis amendamente la proiectul de Lege a bugetului de stat pentru anul 2022, care să facă posibilă respectarea legii şi eliminarea discriminărilor pentru personalul şi pensionarii din sectorul de apărare, ordine publică şi securitate naţională”, se arată într-un comunicat dat publicităţii de Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

În teritoriu, mitingurile vor avea loc la sediile celor trei prefecturi. La protestul din București este prezent și noul președinte pe țară al SNPPC, constănțeanul Vasile Zelca și care a transmis guvernanților faptul că… vin colindătorii.

Vin colindătorii, domnilor parlamentari și guvernanți! Astăzi la ora 12.00…Dar li-i gura arsă și li-s ochii-n lacrimi, leru-i ler; Prea degeaba sânge, prea degeaba patimi, leru-i ler; Gazdelor creștine, să-i primiți în casă, leru-i ler; Și, cum se cuvine, să-i poftiți la masă, leru-i ler; Ni-i trimite Sfântul, să ne-ncerce mila, leru-i ler; Domnii mari de astăzi să-si deschida vila, leru-i ler…Dacă stau la poartă și nu zic nimica, leru-i ler; Domnilor de astăzi să v-apuce frica, leru-i ler; Muta-i întrebarea ce răsuna afara, leru-i ler; Am murit degeaba ce-ați făcut din țară, leru-i ler; Tot în frig și-n foame, tot cu mâini întinse, leru-i ler; Pe la porți străine ce ne stau închise, leru-i ler…”, a transmis Zelca.

Angajaţii şi pensionarii din poliţie, penitenciare şi armată cer aplicarea în integralitate a legii salarizării unitare (Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice) şi actualizarea pensiilor militare conform prevederilor Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat. Totodată, Federaţia Sanitas a anunţat că pichetează, joi, de la ora 12.00, Parlamentul. Protestul are loc la intrarea Parcul Izvor.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.