VIDEO ALDE Constanța strânge „cioburile” pentru reorganizare. Conducere nouă la organizația municipală

ALDE a fost un partid foarte zguduit în ultimii ani, plecarea lui Daniel Constantin – alături de o trupă numeroasă, ulterior a lui Gabriel Daraban de la șefia organizației municipale a ALDE Constanța, au lăsat urme adânci în formațiunea de la malul mării, care oricum de-a lungul timpului nu a avut o conducere stabilă. De la Mircea Banias până astăzi, ALDE își caută drumul și, în acest sens, miercuri, noul președinte al ALDE Constanța, Leonard Tănase, a organizat o conferință de presă în care a anunțat că formațiunea se… regrupează:

Duminică a fost ales un nou birou municipal, președinte fiind ales Edith Marian Rada. Fost militar, trecut în rezervă în 2010 cu gradul de locotenent – comandor, a făcut parte din echipajul care a preluat fregata Ferdinand la intrarea acesteia în dotarea Forțelor Navale. Rada a punctat miercuri că este realizat pe toate planurile – financiar, familial etc. și că nu are interese personale prin intrarea în politică:

Odată cu alegerea unei noi conduceri – actualul birou municipal al ALDE are 23 de membri componenți, din care 19 sunt noi, se pune întrebarea dacă partidul va participa la alegerile locale. Atât Tănase cât și Rada au lăsat de înțeles că văd cât de lungă le este plapuma și că nu se poate vorbi în acest moment de o astfel de implicare. Tănase a punctat că termenul de trei luni ar putea fi foarte scurt pentru o asemenea mobilizare, dar că au mai fost și surprize. Totodată, potrivit lui Tănase, mai degrabă ar fi vorba de o alianță cu un partid mai mare pentru alegerile din 27 septembrie:

Tănase a mai spus că, la alegerile din 2016, ALDE s-a prezentat cu 21 de organizații locale, iar 19 dintre ele au obținut mandate de consilieri locali. Pentru acest an, ALDE va merge fără Daniel Learciu în echipă, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța nefiind agreat nici de noua echipă. Totodată, din acele organizații Tănase a mai arătat că au rămas câteva puternice, precum Mangalia sau Eforie, unde fostul senator Christian Gigi Chiru candidează pentru primăria orașului. Despre Chiru, Tănase a spus că speră să fie candidat, în prezent acesta își caută suport:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *